Φροντίδα Συμβουλές για "άγριο" κοκατίλ

Nikolettaa

PB New Member
Εγγραφή
2 Απρ 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,

Εδώ και δύο μήνες έχω ένα αρσενικό κοκατιλάκι. Είναι περίπου 1-1,5 έτους (δεν είναι ήμερο, οπότε δεν φοράει δαχτυλίδι). Καθώς είναι το πρώτο μου κοκατιλ, έχω μερικές απορίες που ελπίζω να μου λυθούν από την εμπειρία σας. Αρχικά, να σας πω ότι από τον πρώτο μήνα κάναμε αρκετή πρόοδο. Έφαγε από το χέρι μου, σιγά σιγα άρχισε να ανεβαίνει στο δάχτυλο και τα γόνατά μου (μόνο με κίνητρο ηλιόσπορου), άρχισε να "κελαηδαει" και γενικά να είναι πιο χαλαρό με την παρουσία μας.
Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός αντί να κάνουμε βήματα μπροστά, κάνουμε βήματα πίσω. Πλέον δυσκολεύομαι πολύ να τον καταφέρω να έρθει να πάρει από το χέρι μου ηλιόσπορο (πρεπε να του τον πάω πολύ κοντά για να τον πάρει) και να μην συζητήσουμε καν το να ανέβει στο χέρι μου.
Έκανα κάτι λάθος; Έχει συμβεί και σε άλλους;
Τέλος, το βράδυ παρουσιάζει σημάδια "επιθετικότητας" προς το παιχνίδι του. Το διαλύει κανονικά.
Ξέρετε γιατί;
 
Γεια σου Νικολεττα!

Δεν παιζει ρολο αν ενα πουλακι ειναι ηρεμο ή αγριο για να φοραει δαχτυλιδι.
Απλα ο εκτροφεας του δεν του εβαλε.
Η αγορα εχει γινει απο pet shop?

H επιθετικοτητα με το παιχνιδι περιοριζεται μονο σε αυτο ή γινεται επιθετικος και σε εσενα;

Βαλε μας μια φωτο απο το πουλακι και το κλουβακι του με την πρωτη ευκαιρια!
 
Νικολέττα όταν βλέπεις ότι κάνει ένα βήμα πίσω στην εξημέρωση του τότε κάνει κι εσύ άλλο ένα και πάρτο πιο χαλαρά κάνοντας πάλι κινήσεις αρχικής προσέγγισης. Δηλαδή συνέχισε να περνάς περισσότερη ώρα καθισμένη δίπλα του παρά προσπαθώντας να το κάνεις να συμφιλιωθεί με τα χέρια σου. Μόλις δεις ότι ζητάει να είναι μαζί σου τότε ίσως να ξαναδοκιμάσεις να του προσφέρεις φαγητό. Επίσης δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες, αν δεις ότι δεν έχει όρεξη τη μια ώρα άφησέ το ήσυχο και δοκίμασε πάλι αργότερα.
 
@Tony Forpus δεν πιστεύω ότι είναι από εκτροφέα. Η αγορά έγινε από ένα τοπικό μαγαζί με πτηνά. Δεν ήταν πετ σοπ με την ευρεία έννοια της λέξεως.

Η επιθετικότητα τα βράδια κυρίως είναι προς τα παιχνίδια γιατί με εμένα έτσι και αλλιώς δεν έχει ιδιαίτερες επαφες, αλλά αν πάω να τον καλύψω με το σεντονακι του μου κάνει "χχχ". Ωστόσο είναι μόνο τα βράδια έτσι.
[automerge]1589950561[/automerge]
@Φοίβος η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να χαλαρώσω λίγο και να απομακρυνθώ λίγο μπας και με ζητήσει από μόνος του αλλά δεν το κάνει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα επισυνάψω φωτογραφίες το συντομότερο.
 
Η επιθετικότητα τα βράδια κυρίως είναι προς τα παιχνίδια γιατί με εμένα έτσι και αλλιώς δεν έχει ιδιαίτερες επαφες, αλλά αν πάω να τον καλύψω με το σεντονακι του μου κάνει "χχχ". Ωστόσο είναι μόνο τα βράδια έτσι.

Αρκετά πουλιά είναι έτσι το βράδυ που χαλαρώνουν. Μην δίνεις σημασία αλλά εκείνη την ώρα μην του ζητάς τίποτα και μην το ζορίσεις. Τι ώρα το σκεπάζεις;
 
Το βραδακι, από τις οχτώ κ μετά ούτε εμένα θέλει το παραμικρό, έχει ήδη αρχίζει κ κουρνιάζει κ θέλει να χαλαρώσει. Γι'αυτό κ τον ενοχλούν όλα όταν δεν μπορεί να χαλαρώσει όπως εκεινο θέλει. Σε εμένα αυτό γίνεται, οπότε φαντάζομαι ότι κ στον δικό σου κάτι τέτοιο παίζει. Δεν είναι κάτι κακό, απλά θέλει την ησυχία του κ καλό θα ήταν να πηγαίνει για ύπνο εκεινη τη ωρα
 
Τέλεια, σας ευχαριστώ. Είπα μήπως εγώ ζοριζα κάπως και για αυτό έβγαζε επιθετικότητα. Στις 9 το σκεπάζω και κοιμάται 9-10 ώρες. Βέβαια παίρνει και υπνακους το μεσημέρι.
 
Τέλεια, σας ευχαριστώ. Είπα μήπως εγώ ζοριζα κάπως και για αυτό έβγαζε επιθετικότητα. Στις 9 το σκεπάζω και κοιμάται 9-10 ώρες. Βέβαια παίρνει και υπνακους το μεσημέρι.

Δεν έχει σημασία που κοιμάται το μεσημέρι, εφόσον νιώθει ότι έπεσε ο ήλιος η το βλέπει αν τον έχεις κοντά σε παράθυρο, πόρτα κτλπ τότε είναι η ώρα για υπνακο.
 
Ξεκίνησα και εγώ να μην τον ενοχλώ καθόλου από τις 8 και έπειτα και πραγματικά δεν είχα αυτήν την επιθετικότητα ούτε χθες ούτε σήμερα. Σήμερα μάλιστα είχε και πολύ κέφι. Ευχαριστώ πολύ!
 
Back
Top