Φροντίδα Συμβουλές για κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akis07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akis07

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
185
Πόλη
Πάτρα
γεια σας παιδια και παλι. το κοκατιλ μου παρ'ολο που πλεον τρωει απ'το χερι μου σπορακια αν βαλω το χερι μου μεσα χωρις φαγητο φευγει. τι πρεπει να κάνω;

επισης θα ηθελα να βαλω ξυλινες πατηθρες θα μπορουσατε να μου δωσετε καποιες συμβουλες;

τελος τι θα πρεπει να κανω και τι να του δινω ωστε να ειναι χαρουμενο και να ζησουμε πολλα πολλα χρονια παρεουλα;

σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σας ειστε πραγματικα πολυ χρησιμοι και φαινεται οτι αγαπατε πολυ αυτο που κανετε γιάυτο και σας εμπιστευομαι απολυτα.

συνεχιστε ετσι
 
υπομονη,υπομονη και λιγο ακομα υπομονη!:D
βαλε το χερι σου μεσα χωρις να το πλησιαζεις ωστε να μην ενοχλητε με το οτι το χερι σου ειναι στο κλουβι... Να του μιλας με απαλο τονο, οταν δεις πως δεν ενοχλητε που το χερι σου ειναι στο χωρο του μπορεις να το πλησιαζεις σιγα, σιγα...

κλαδια μπορεις να κοψεις στο μηκος που θες απο ευκαλιπτο ή ελια, απο τον ευκαλυπτο μπορεις ευκολα να τα ξεφλουδισεις με μια φαλτσετα και να ειναι πιο ομορφα... Μετα πληντα με ξυδι και μαγειρηκη σοδα... Ξεπληνε καλα και αστα στον ηλιο για δυο μερουλες!

αυτα απο εμενα!
 
σε ευχαριστω πολυ. επειδη τιρανιεμαι πολυ καιρο για το τι φυλλο ειναι μπορεισ να μου πεις να βγαλω καποιες φωτο και να σου δειξω;
 
... Εγω την πατησα με το φυλο του κοκατιλ με φυσικο χρωμα...

αν ειναι αυτο το λευκο στο αβαταρ σου δεν μπορεις να το καταλαβεις απο την εμφανιση...
 
τελος τι θα πρεπει να κανω και τι να του δινω ωστε να ειναι χαρουμενο και να ζησουμε πολλα πολλα χρονια παρεουλα;

Να το αγαπάς να το φροντίζεις μαθαίνοντας σιγά σιγά και αποκτώντας εμπειρία θα καταλαβαίνεις τι θέλει και τι όχι απο τη συμπεριφορά του.
Επίσης να το αφήνεις να αναπνέει, δεν είναι παιχνίδι να μας κάνει ότι θέλουμε και όταν το θέλουμε. Πάντα να φροντίζεις να μαθαίνεις αυτά που διαβάζεις και να τα εφαρμόζεις και τότε θα είστε και οι δύο πολλά χρόνια ευτυχισμένοι.
 
στο πετ σοπ μου ειπαν οτι ειναι αρσενικο. αλλα δεν ξερω. μια ειναι πολυ δραστηριο και φωναζει και την αλλη πολυ ηρεμο. Δεν ξερω. η ουρα του ειναι τελειως ασπρη. Καπως θα γινεται
 
κελαϊδαει με ρυθμο;
ο ποιο σιγουρος τροπος ειναι με τεστ dna που νομιζω πως κοστιζει 20€🙄
 
οταν λες με ρυθμο; Μπορεις να μου εξηγησεις για να σου πω ακριβως;
 
επισης πρεπει να του βαλω φωλια για να κοιμαται; γιατι κατι τετοιο εχω ακουσει
 
οχι δεν χρηαζετε φωλια, σφυριζει συνεχομενε χωρις παυσεις...ή κανει απλα ενα σφυριγμα;
δεν ξερω να ανεβαζω και βιντεο...
 
πηγενε στο προφιλ μου στην 14 σελιδα... Μου εχει ανεβασει ο φωτης ενα βιντεο... Κανει ετσι το δικο σου;
 
Είναι ένα όμορφο cockatiel. Μοιάζει μου lutino cockatiel, Οδυσσέας. Αν σφυρίχτρες είναι πολύ πιθανό να είναι ένα αρσενικό. Γυναίκα cockatiels δεν σφύριγμα. Η μόνη φορά που ακούω ένα θηλυκό cockatiel κάνει θόρυβο είναι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση ή επικοινωνήστε ζητώντας από φόβο. Male cockatiels θα τραγουδήσουν για να προσελκύσουν τα θηλυκά, καθώς και να καταστήσει τον εαυτό του σημαντικό.

Για να είναι βέβαιη ότι μπορεί να έχει γίνει εξέταση του DNA. Είναι απλές και ανέξοδες όπως περιγράφεται εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-γίνεται-το-dna-test-στα-πουλιά.5418/ (inca1099)

Υπομονή και ευγενική συμπεριφορά, όπως προτείνεται από άλλους θα στραφεί σε αυτό το πουλί σας φίλο.
 
πηγα στη σελιδα 14 και εχει μονο συζητηση. Πρεπει καπου να πατησω; βασικα δεν κανει εναν ηχο και σταματαει κανει συνεχομενες κραυγες αλλα με παυση. και οχι ολη τη μερα οποτε τυχει.
ειναι λιγο περιεργο
 
Κοιταξε το κατω μερος της ουρας του!Λογικα θα κυριαρχει το ασπρο αλλα θα υπαρχουν και κιτρινα σημαδια! Αν αυτα τα κιτρινα σημαδια εννωνονται και σχηματιζουν κυλιδες τοτε ειναι θηλυκο! Αν αυτα τα σημαδια ειναι απλα βουλιτσες ειναι αρσενικο. Ο καλυτερος τροπος να το μαθεις ειναι με τεστ DNA. Κοστιζει μονο 20 ευρω!
 
επισης πρεπει να του βαλω φωλια για να κοιμαται; γιατι κατι τετοιο εχω ακουσει

Ακη φωλια θα του βαλεις αμα αγορασεις θυληκο και θες να ζευγαρωσουν!
 
γεια σας παιδια και παλι. το κοκατιλ μου παρ'ολο που πλεον τρωει απ'το χερι μου σπορακια αν βαλω το χερι μου μεσα χωρις φαγητο φευγει. τι πρεπει να κάνω;

Ακη θελει μεγαλη υπομονη για να το αγγιξεις! Να ασχολησε καθημερινα μαζι του, να το προσεχεις και καποτε θα γινει κι αυτο,Ειναι θεμα χρονου. Πιστεψε με! Και εγω παρομοιο με εσενα προβλημα αντιμετωπιζω, αλλα που θα παει δεν θα την εξημερωσω καποτε!
εχε υπομονη!
 
Back
Top