Γενικά Συμβουλές για να εξημερώσω το cockatiel μου τον Μορφέα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης georgepap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

georgepap

PB New Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2009
Μηνύματα
38
Πόλη
Χαλκίδα
Καλησπέρα σε όλους τους φιλόζωους. Με λένε Γιώργο είμαι 29 και πριν από τρεις εβδομάδες αγόρασα έναν αρσενικό παπαγάλο cockatiel. Τον έχω σε μεγάλο κλουβί τρώει αρκετά αλλά είναι πολύ ήσυχος πολλές ώρες και δεν με αφήνει να τον χαϊδέψω. Αντίθετα τρώει σπόρια και ποπ κορν από το χέρι μου φρούτα δεν τα δοκιμάζει καν. Τι πρέπει να κάνω για να ανεβαίνει στο χέρι μου και να τον βγάλω από το κλουβί του; Του έχω πάρει και βιταμίνες και τις βάζω κάθε μέρα στο νερό του κελαηδάει και φωνάζει όποτε θέλει αυτός αλλά είναι πολύ ήσυχος. Τι πρέπει να κάνω για να τον ζωηρέψω λίγο; Πρέπει να τον πάω σε κτηνίατρο; Περιμένω τις συμβουλές σας…Φιλικά Γιώργος και το cockatiel μου ο Μορφέας.
 
Καλημερα! Καταρχην χρειαζεται υπομονη και μικρα μικρα βηματα! Ενα site που βρισκω πολυ ενδιαφερον και με εχει βοηθησει αρκετα ειναι το Cockatiel Cottage, Cockatiels, basic care and general information on the cockatiel, cockatiel information, cockatiels basic care, diet, nutrition, pellet diets, health, illness, behavior, taming, behavior problems, biting, sickness, symptoms of a sic
Εχει πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες στα αγγλικα. Προσπαθησε να μην τον στρεσαρεις με γρηγορες και αποτομες κινησεις. Δελεασε τον με την αγαπημενη του λιχουδια να ανεβει στο χερι σου, μεσα στο κλουβι για αρχη! Ο αρσενικος της αδερφης μου, της τον εκανα δωρο αρχες Οκτωβρη, ακομα δε δεχεται πολλα πολλα χαδια με το χερι, ενω με το προσωπο και τη μυτη δεν εχει κανενα προβλημα και τεντωνει το κεφαλακι του για να τον χαιδεψουμε! Δεν ειναι αναγκη ντε και καλα να τον πιασεις απο τον πρωτο μηνα! Αν αρχισει να ανεβαινει στο χερι σου θα μπορεις να τον βγαζεις εξω απο το κλουβι και μονος του θα αναζητα τα χαδια σου! Ο μορφεας σου λεει μεχρι που πρεπει να φτασεις καθε μερα, με τη σταση του και τις κινησεις του! Αμα του δωσεις πολλη αγαπη και προσοχη συντομα θα βλεπετε μαζι τηλεοραση! Υπομονη!
 
Σε εφχαριστω πολυ. Αλλα με ανισυχει πολυ που ειναι πολυ υσηχος. Ασχολουμαι πανω απο δεκα ορες μαζι του για να με συνιθιζει αλλα δεν ερχαιται πανω στο χερι μου. Του εχω βαλει αρκετα παιχνιδια στο κλουβει για να μην πλυτει αλλα τα αγνωει. Τρελενεται να του δεινω ποπ κορν στο χερι μου αλλα δεν με αφινει να τον ακουμπισω. Πρεπει να τον παω σε κτηνιατρο να τον δει; Γενικα θελω να ζωηρεπσει λιγο. Αυτα περιμενω νεα σας συντομα.
 
Σχετικα ησυχα ειναι τα κοκατιλ απο τη φυση τους!Βαλε μεσα στην παλαμη σου ποπκορν και βαλε το χερι σου καπου κοντα του ακινητο για πολλη ωρα χωρις να προσπαθησεις να το ακουμπησεις. Κανε το μεχρι να ανεβει πανω στο χερι σου. Καποια στιγμη θα ανεβει! Μπορει σημερα μπορει αυριο μπορει και σε ενα μηνα. Οσο προσπαθεις με τη βια να το ακουμπησεις παντως τοσο θα φευγει.Αστο να ερθει αυτο σε σενα μην προσπαθεις να πας εσυ σε αυτο!
 
Kατ'αρχας να πω για το site της Κατερινας οτι ειναι οντως φανταστικο και βοηθαει πολυ στο να καταλαβουμε πραγματα σχετικα με τους φτερωτους φιλους μας. Καλο ειναι για αρχη να το διαβασεις πολυ προσεκτικα.
Απο την αλλη, να προσθεσω ορισμενα πραγματα. Ο χρονος ειναι ο καλυτερος φιλος σου Georgepap. Αυτο που βοηθησε πολυ να με συνηθισει ο δικος μου ηταν με το να τον αφηνω να ανεβαινει στον ωμο μου οπου ενιωθε και νιωθει ακομα ασφαλεια. Φυσικα αυτη η θεωρια αμφισβητειται απο πολλους, οι οποιοι θεωρουν οτι ετσι ο παπαγαλος παιρνει θεση ισχυος και γινεται επιθετικος. Με τον δικο μου (αρσενικο κοκατιλ) δεν ισχυει, ειναι υπερβολικα καλο και ηρεμο πουλακι αρα καταρριπτεται αυτη η αποψη. Τωρα οσον αφορα στο τσιμπημα. Στην αρχη με τσιμπαγε δυνατα οταν πηγαινα να του δωσω φιλακι -ειτε οταν ηταν στον ωμο μου ειτε πανω στο stand του- αλλα το αγνοουσα και εκανα οτι δεν συνεβαινε τιποτα απολυτως κ σιγα σιγα σταματησε. Ειναι νομος οτι αν σε τσιμπαει και συ φευγεις τοτε θα το συνδυασει ως τροπο να σε διωχνει.
Οσο για τα χερια (κ το χαιδεμα), αυτα ποτε δεν τα συνηθισε και ισως και να μην τα συνηθισει ποτε. Μου πηρε 3 μηνες να τον κανω να ανεβαινει στο δαχτυλο μου (οπου και παλι σε τσιμπαει στην αρχη αλλα μετα μαθαινει να ανεβαινει) κ τωρα οταν βλεπει το χερι μου κοντα του προσπαθει να ανεβει, οποτε το να τον χαιδεψω εχει αποκτησει τεχνικα προβληματα. Με τον καιρο θα μαθει να τρωει και απο το χερι σου με τον τροπο που σου εξηγησε η φιλη κατερινα. Αλλα για να μην αποκαρδιωνεσαι σου λεω οτι του δικου μου του πηρε 6 μηνες.
Να θυμασαι οτι οταν συνηθισει τον χωρο και ηρεμησει καλο θα ηταν να τον πας σε εναν ειδικο να του κοψει τα φτερα πτησης. Μην το προσπαθησεις μονος σου αν δεν ξερεις πως να το κανεις. Ετσι εξαρταται πιο πολυ απο σενα και η εξημερωση γινεται σχετικα πιο γρηγορα.
Καλη τυχη και να θυμασαι οτι πισω απο την επιθετικη η αδιαφορη συμπεριφορα κρυβεται ενας υπεροχος φτερωτος φιλος!
 
Μην σε ανησυχει που ειναι υπερβολικα ησυχος!
Εγω οταν πηρα τον Ιβανακο μου-κοκατιλ-δεν εβγαζε μιλια για περιπου 3 μηνες. Το ιδιο εγινε και με το ringneck που πηρα. Στην αρχη πιστευα πως ειναι αρρωστο η μουγκο και τωρα μετα απο 2 μηνες δεν βαζει γλωσσα μεσα του!
Υπομονη και θα ξεθαρεψει!
 
οκευ φιλοι μου σας ευχαριστω πολυ και περιμενω και αλλα να μαθω για τα ΚΟΚΑΤΙΛ απο εσασ.ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
 
Back
Top