Φροντίδα Συμβουλές για σωστή διατροφή, ωράριο ύπνου και φροντίδα καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης user198
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

user198

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2019
Μηνύματα
14
Καλησπέρα είχα κάνει ένα θέμα στην κατηγορία ασθένειες καναρινιών για το καναρίνι μου το οποίο φερόταν να έχει τον ιο της ευλογιάς και με της συμβουλές που μου δώσατε το περιποιούμαι για να γίνει καλύτερα. Θα ήθελα και άλλες συμβουλές καθώς εκτός απο το θέμα της ευλογιάς ανάφερα και άλλες "συνήθειες" που έχει και προβλήματα που πέρασε και θα ήθελα γνώμες..

Να αναφέρω το ιστορικό του καναρινιού.. Το έχω 2 με 3 χρόνια. Είχε ποδάγρα αλλα θεραπεύτηκε με αλοιφή, μετά από κάποιο καιρό πρήστηκε το ένα ματάκι του και το έκλεινε συνέχεια. Του έδωσα ενα ιδικό χάπι που μου είπανε και Θέλω να πιστεύω πως το αντιμετώπισα καλά καθώς δεν είναι πλέον πρησμένο, το ανοίγει κανονικά άλλα έχουν και τα δυο ματάκια του γύρο - γύρο ξεφλουδίσει.. Και το πιο πρόσφατο έβγαλε μια φούσκα στο ποδαράκι του το οποίο φροντίζω τώρα.

το καναρινακι ειναι μονο του στο κλουβί, το καθαρίζω πολύ τακτικά, Κελαηδάει σπάνια αλλά οταν πάω κοντά και του σφυρίζω, σφυρίζει και εκείνο. (με καθησυχάζει λίγο αυτό γιατί σημενει οτι δεν εχει κατι αλλο...)
Μια (συνήθεια ίσως;)/ένα θέμα που έχει είναι να κοιματε κάτω - κάτω στη γωνία όλο το βράδυ και συνέχεια πολλές και διάφορες ώρες της ημέρας..
αυτο γίνετε σχεδόν απο την αρχή που το έχω.
 
και τα δυο ματάκια του γύρο - γύρο ξεφλουδίσει..
Δίνε του για ένα διάστημα διαφορά λαχανικά για να παίρνει βιταμίνες(καρότο, σέλινο, μπρόκολο, αγγούρι) αλλά και φρούτα(μήλο,Ροδάκινο, μπανάνα). Μπορείς ακόμα να δώσεις διαφορά λαχανικά(βλιτα,ρόκα,ραδίκι). Με τις βιταμίνες θα είναι υγιές και δεν θα έχει προβλήματα "καραφλιασματος" και έλλειψης φτερών.

κάτω στη γωνία όλο το βράδυ και συνέχεια πολλές και διάφορες ώρες της ημέρας..
Αυτό μου ακούγετε λίγο ανησυχητικό χωρίς να θέλω να σε ανχωσω. Παρακολουθα το λίγες μέρες και δες μήπως έχει κάποια συμπτώματα παραπάνω(αστάθεια)
 
μερικές γενικές συμβουλές:
1. Το κλουβί πρέπει να είναι ευρύχωρο παραλληλόγραμο. ιδανικό θα ήταν μια ζευγαρώστρα 60cm (κόστος περίπου 20E) που θα επιτρέπει στο πουλί να πετά και να γυμνάζεται.
2. Οι πατήθρες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 8cm από τα κάγκελα, έτσι ώστε όταν στρίβει να μην ακουμπάει η ουρά του στα κάγκελα και φθείρεται.
3. Η διατροφή του πρέπει να περιλαμβάνει:
α. συσκευασμένους σπόρους (επώνυμης εταιρείας) και όχι χύμα
β. αυγοτροφή ή καλοβρασμένο (12 λεπτά) αυγό 2 φορές την εβδομάδα
γ. λαχανικά όπως γλυστρίδα, μπρόκολο τακτικά
δ.φρούτα όπως μήλο και άλλα πιο αραιά (1φορά την εβδομάδα)
4. Το κλουβί δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στην κουζίνα του σπιτιού, σε χώρους με καπνό τσιγάρου.
5. Το καλύτερο (αν είναι εφικτό ) είναι το κλουβί να βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο προστατευμένο από ρεύματα αέρα και αρπακτικά.
6. Το πουλί πρέπει να ξυπνά και να κοιμάται σύμφωνα με την Ανατολή και Δύση του ήλιου.
7. Καθημερινά πρωινές ώρες του βάζεις μπανάκι.

έχουν και τα δυο ματάκια του γύρο - γύρο ξεφλουδίσει.
να θέμα που έχει είναι να κοιματε κάτω - κάτω στη γωνία όλο το βράδυ και συνέχεια πολλές και διάφορες ώρες της ημέρας..
Τα παραπάνω δείχνουν ότι το πουλί έχει προβλήματα υγείας αρκετό καιρό που δεν τα έχει ξεπεράσει.
Θα σου πρότεινα να στείλεις κουτσουλιές για ανάλυση για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του και να σου δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.
 
Κι εγώ στο ίδιο θα επιμείνω, όπως ο @ΙΩΑΝΝΗΣ@ . Το πουλάκι προφανώς έχει κάποια ιατρική κατάσταση για να κοιμάται σε διάφορες φάσεις της ημέρας και πρέπει να εξεταστεί το ίδιο και τα περιττώματά του.
Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι με την υπόθεση κάποιας διαταραχής, το πουλί θα πρέπει μάλλον να ζει σε έναν εσωτερικό χώρο μόνιμα και μάλλον ζεστό και όχι όπως θα ήταν πιο ιδανικό σε άλλη περίπτωση σε εξωτερικό χώρο.
Θα έλεγα λοιπόν, αν και δεν γνωρίζω τίποτα για τα οικονομικά σου, να απευθυνθείς σε εργαστήριο σε πρώτη φάση και σε εξειδικευμένο γιατρό σε δεύτερο χρόνο μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων, και έπειτα να κοιτάξεις όταν το καναρίνι αποθεραπευτεί, να αναζητήσεις νέο κλουβί κλπ.
 
Εγω θα προτεινω να απευθυνθείς απ'ευθειας σε γιατρο που μπορει να κανει και τις τυπικες εξετασεις και οχι σε εργαστηριο πρωτα.
Στην περιπτωση σου χρειαζεται να δει ενας εμπειρος γιατρος το πουλακι γιατι περιγραφεις αρκετα θεματακια.
 
Εγω θα προτεινω να απευθυνθείς απ'ευθειας σε γιατρο που μπορει να κανει και τις τυπικες εξετασεις και οχι σε εργαστηριο πρωτα.
Στην περιπτωση σου χρειαζεται να δει ενας εμπειρος γιατρος το πουλακι γιατι περιγραφεις αρκετα θεματακια.
Ξέρεις τι γίνεται Αντώνη; Φοβάμαι ότι το πρόβλημα, επειδή μάλλον είναι χρόνιο, και έχω την αίσθηση ότι σιγά - σιγά το πουλάκι "πέφτει" μπορεί να οφείλεται και σε μύκητες ή βακτηριακή λοίμωξη, τα στελέχη των οποίων, αλλά κυρίως η ευαλωτότητά τους σε αντιβιοτικά ή αντιμυκητισιακά θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν, και είχα στο νου μου εκείνο το εργαστήριο στην Κομοτηνή στο οποίο στέλνει κανείς αφού μιλήσει δείγματα, μήπως έριχνε φως στην υπόθεση και στη συνέχεια πήγαινε ο φίλος μας σε γιατρό με όλα τα δεδομένα. Βέβαια αυτή η τακτική που πρότεινα έχει ένα σχετικό κόστος χρόνου, και ναι, ίσως θα ήταν προτιμότερο να πάει απαευθείας σε γιατρό.
 
Back
Top