Φροντίδα Συμβουλές για τη φροντίδα ringneck ενός μηνός

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panahs93
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panahs93

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2020
Μηνύματα
24
Πόλη
Λάρνακα
Καλησπέρα σε όλους

Εδώ και μια βδομαδα έχω ένα μικρο ρινκνεκ
οταν το πηρα ητανε τριών εβδομαδων ετσι μου ειπε. Το ταιζω 3 φορες τι μερα κρεμα με σωστες θερμοκρασιες οτι μου εχει πει ο εκτροφέας..
δεν το ενοχλω και πολυ γιατι θελει να κοιμαται περισσοτερο
καλα κανω;
μεσα στο κλουβι του ειχα κατι σαν χαρτόνι για να πηγαίνει από κάτω να κοιμαται, τες περισσοτερες ωρες της μερας κατω απο το χαρτονι ητανε
σημερα το εβγαλα καλα εκανα;
τωρα που εχει γινη 1 μηνων ισως να αρχιζω να το παιρνω περισσοτερο πανω μου;
να του βαλω και παιχνιδια να αρχισει να ασχολείται να παιζει;
 
Παναγιώτη είναι μωρό ακόμη και το ένστικτό του του λέει να είναι σε σκοτάδι-ημίφως φωλιάς. Γι'αυτό κρύβεται. Βάλε τις πατήθρες χαμηλά στο κλουβί όχι πιο πάνω απο 10-15 πόντους απο τη σχάρα ώστε να μάθει να στέκεται σιγά σιγά αλλά κι αν πέσει να μην χτυπήσει.

Σαφώς να του βάλεις παιχνίδια, όσο πιο πολλά σε διάφορα σχήματα και χρώματα τόσο καλύτερα. Αν το μάθεις απο τώρα με διαφορετικά αντικείμενα δεν θα φοβάται εύκολα μεγαλύτερο. Επίσης μπορείς να αρχίσεις τις μαλακές τροφές με το χέρι όπως μπανάνα καλά βρασμένο καρότο, βραστό αυγό.

Αν σκοπεύεις να το βγάζεις έξω τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να αγοοράσεις και να του μάθεις το aviator harness.

Πληροφοριακά, δεν μπορώ να παραλείψω να σου πω ότι κακώς το πήρες ενώ δεν έχει απογαλακτστεί. Ο κίνδυνος υπάρχει όσο τρώνε κρέμα και πηγαίνουν σε άπειρα χέρια. Δεν κερδίζεις τίποτα απο αυτή την περίοδο που δεν θα είχες σε 3-4 εβδομάδες απο τώρα.
 
Μπορείς να το βάλεις αν το κλουβί του είναι σε πολύ φωτεινό σημείο το οποίο βέβαια θα είναι πολύ καλό για αργότερα δηλαδή για όταν θα έχει βγει απο τη "φωλιά".
 
@panahs93 ,
τι σου είπε ο εκτροφέας για τη θερμοκρασία, το είδος (μάρκα) της κρέμας, την ποσότητα ανά τάισμα και τη διάλυσή της σε νερό;
Τα δύο τελευταία τα μεταβάλλεις ανάλογα με το βάρος και την ηλικία του;
 
μου ειπε ο τρόπος ανάπτυξη είναι παρόμοιος με τα COCKATIELS τώρα τι να πω μου είπε τη κρέμα και πόσο να του βάζω ήδη νομίζω έχει αρχισει να μην του αρέση η κρέμα.
Oπως είπε o Φοίβος ίσως αρχίσω να του δίνω και τις μαλακές τροφές με το χέρι όπως μπανάνα καλά βρασμένο καρότο, βραστό αυγό.
 
Η αλήθεια είναι ότι με ανησύχησε κάπως η τόσο μικρή του ηλικία και για αυτό ρώτησα συγκεκριμένα. Αλλά στην απάντηση σου δεν βλέπω τα στοιχεία που σε ρωτώ. Εννοείται ότι δεν σε εξετάζω, αλλά αν σε κάποια θεωρείς ότι δεν είσαι σίγουρος να ψάξουμε να τα βρούμε ή να στα αναφέρει κάποιο μέλος που θα γνωρίζει καλά.
 
Παιδια έχει γραφτεί σε παλαιότερο ποστ! Οι Κύπριοι.. εκτροφείς τα δίνουν μωρά ακόμα για να συνηθίσουν όπως λένε τον νέο τους ιδιοκτήτη. Οι δικοί μας, οι περισσότεροι δηλαδή, έχουν άλλη θεωρία που πιστεύω ότι είναι ποιο σωστη! Τα αφήνουν τουλάχιστον 2 μηνες ταιζοντας τα οι γονείς και αυτοί ώστε να συνηθίσουν το ανθρώπινο χέρι! Έτσι έχουν κ την μητρική φροντίδα κάτι που τους είναι απαραίτητο στην ηλικία που είναι!
Τα τελευταία είναι γνωστά σε εμάς, τα γράφω για να τα διαβάσει ο Παναης
 
ήδη νομίζω έχει αρχισει να μην του αρέση η κρέμα.

Εαν σε αυτή την ηλικία δεν του αρέσει η κρέμα τότε ίσως φταίει η κρέμα. Η θερμοκρασία της πρέπει να είναι ακόμη στουςς 39-40 βαθμούς (όχι πάνω απο 40 διότι μπορεί να καεί) και η ρευστότητα ανάλογη με την ηλικία του μικρού. Θα πρέπει ακόμη να ρέει άνετα απο το κουτάλι σου σαν πηχτός χυλός. Αν η κρέμα είναι πιο κρύα απ'οτι πρέπει δεν θα την τρώει ευχάριστα και δεν θα μπορεί να την χωνέψει εύκολα.

Ελπίζω να έχεις προμηθευτεί ένα καλό ψηφιακό θερμόμετρο φαγητού. Πάντα να τη δοκιμάζεις και με τα χείλια σου με ένα κουτάλι ώστε να σιγουρεύεσαι ότι είναι ζεστή χωρίς να καίει.
 
το έχω παρατηρήσεις με τη θερμοκρασία της κρέμας του έβαζα 35 37 και μέχρι να το φάει κρύωνε.σήμερα διατηρήσα τη θερμοκρασία στους 39 40 βαθμούς και όλα καλά έτρωγε με περισσοτερη όρεξη 13 15 ml καταναλώνει 3 φορές τη μέρα
[automerge]1590418719[/automerge]
1111111111.webp
 
Back
Top