Φροντίδα Συμβουλή για συμπεριφορά monk

Angelosp1976

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2021
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά,

Θα ήθελα μια συμβουλή για όποιον μπορεί να βοηθήσει. Έχω πάρει ένα μόνκ απο ιδιώτη 1,5 μήνα τώρα. Ενώ θέλει να έρχεται σε εμένα και δείχνει να νιώθει άνετος μαζί μου δεν δέχεται με τίποτα χέρια (δαγκώνει ,μετά παίζει και στα καπάκια δαγκώνει ξανά) και έχει και μια μανία με το μούσι μου καθώς δεν κάνει άλλη δουλειά απο το να το τραβάει και με μανία συνέχεια η και στα μαλλιά μου κάποιες φορές. Όταν τον έχω μέσα στο κλουβί κάποιες φορές παίζει με τη μύτη μου όταν πάω κοντά αλλά πάνω στο παιχνιδι τραβάει και δαγκωνιές. Επίσης δαγκώνει σε όποιο περίεργο σημείο λόγω ελιάς η ακμής δεί με αποτέλεσμα να μου κάνει πληγές.
Μου το πούλησε ώς ήρεμο αλλά η συμπεριφορά αυτή δεν δείχνει οτι είναι ημιάγριο;

Το δάγκωμα δεν είναι επιθετικό αλλά και πάλι είναι δάγκωμα.

Δεν θέλω να τον αφήσω αλλά απο την άλλη δεν θέλω να τον κρατήσω και να τον εχω κλεισμένο σε κλουβί συνέχεια .Θέλω να είναι ελεύθερος και παρεάκι μου.
Επίσης αν πάρω καινούργιο μόνκ για ήμερο καλύτερα απο breeder η απο pet shop;

PS: είχα 2 παπαγαλάκια παλιότερα το ένα ήταν λίγο επιθετικό στην αρχή αλλά μετά απο μια εβδομάδα ηρέμησε και καθόταν συνέχεια μαζί μου και το άλλο ούτε καν δάγκωνε.

Επ'ισης να πω οτι το παπαγαλάκι το πήρα όταν ήταν περίπου 1 χρονών. 1,5 μήνας να σε μάθει δεν είναι αρκετός πιστεύετε ειδικά αν τις πρώτες 2 εβδομάδες ήσουν συνέχεια μαζί του; Εξοικειωμένο με τον χώρο είναι απο την άλλη.

Όποια συμβουλή η γνώμη ευπρόσδεκτη.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Καλησπερα!

Ο χρονος που τον εχεις δεν ειναι αρκετος ωστε να αναπτύξετε σχεσεις αλλα ειναι αρκετος ωστε να αποκτηθούν κακες συνήθειες.

Αρχικα δεν φερνουμε κανέναν παπαγαλο κοντα στο πρόσωπό μας,υπαρχει παντα πιθανοτητα τραυματισμου.

Εκ περιγραφης,μιλαμε για ημερο πουλακι και οχι για ημιαγριο.
Ισως συγχεεις τα εξημερωμενα πουλια με τα ταισμενα στο χερι πουλια,το δικο σου ανηκει στην πρωτη κατηγορια οπως φαινεται.
Ειναι λογικο να ραμφιζει οτι του κινει την περιεργια,το ράμφος ειναι το αισθητηριο οργανο επαφης.
Οταν ραμφιζει σε σημειο που δεν θες θα πρεπει να του αποσπας την προσοχη,με καποιο παιχνίδι ισως και δεν θα πρεπει να βγαζεις καποια αντιδραση γιατι θα το κανει παλι.
Ο καθε παπαγαλος εχει την δικη του προσωπικότητα και χαρακτηρα,δεν δέχονται ολα τα ημερα πουλια τα χαδια και δεν αναζητούν την παρεα ετσι οπως την περιγραφεις καθως ειναι ημερα αλλα και ανεξαρτητα σε καποιον βαθμο.
 
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Αντώνη.
Συμφωνώ απόλυτα στο οτι κάθε παπαγαλάκι έχει τη δική του προσωπικότητα και για αυτό με προβληματίζει κιόλας και δεν βγαίνω σε συμπεράσματα και ρωτάω για αυτό.
Να σε ρωτήσω κάτι τώρα πάνω σε κάτι που είπες...ποιές οι διαφορές εξημερωμένων με ταισμένων στο χέρι; επίσης το να πάρεις ένα παπαγαλάκι απο την περίοδο ακόμα που τρώει κρέμα το κάνει να δένετε πιο πολύ μαζί σου;
 
Τα πουλια που ειναι αποκλειστικα ταισμενα στο χερι αναγνωριζουν τον ανθρωπο ως το ειδος τους και ειναι εξαρτημενα συναισθηματικά με τον φροντιστη τους.
Αυτα που εχουν απογαλακτιστει απο τους γονεις τους κανονικά,εχουν γνωρισει το ειδος του και μετα εξημερωνονται.Δεν υπαρχει η ιδια εξαρτηση με τον ανθρωπο.
Παντα βεβαια υπαρχουν οι εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τους κανονες.
 
@Angelosp1976
Να σου ζήσει ο παπαγάλος σου.
Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο και υπομονή για την εκπαίδευση του.
Οί παπαγάλοι συνήθως δαγκώνουν από φόβο ,στρες που προκαλείται από εμάς ή κάποιο άλλο εξωτερικό παράγοντα.
Θα πρέπει οι κινήσεις σου να είναι ήρεμες και προσεκτικές.
Δεν θα πρέπει να τον μαλώνεις αλλά ούτε και να αντιδράς όταν δαγκώνει.

..ποιές οι διαφορές εξημερωμένων με ταισμένων στο χέρι; επίσης το να πάρεις ένα παπαγαλάκι απο την περίοδο ακόμα που τρώει κρέμα το κάνει να δένετε πιο πολύ μαζί σου;
Οί παπαγάλοι που είναι ταισμενοι στο χέρι επιζητούν την ανθρώπινη επαφή, οι εξημερωμένοι όχι πάντα .
Ένα μωρό παπαγαλάκι εκπαιδεύεται πιο εύκολα και γρήγορα.
Άν τάϊστει και από το χέρι σου τότε το δέσιμο γίνεται μεγαλύτερο.
Thread 'Οδηγός φροντίδας παπαγάλων' https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/
 
Back
Top