Διατροφή Συμβουλες για τη διατροφη και τις βιταμινες καναρινιου μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gaara
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gaara

PB New Member
Εγγραφή
7 Φεβ 2009
Μηνύματα
95
Πόλη
Χανιά
Καλημερα, θα ηθελα να μου πειτε 2 πραματακια για τη διατροφη και τις βιταμινες για το καναρινακι(αυγα φρουτα σπορους κλπ)Το αγορασα προχθες απο ενα pet shop στα Χανια. Ειμαι καινουριος στο χωρο ισως βιαστηκα και λιγακι αλλα τωρα εχω εσας 😉.. Προς το παρον εχω 2 ανωνυμες σακουλες η μια με σπορους η αλλη με την κοκκινη τροφη. Μονο αυτα. Επισης παρατηρω πως το καναρινι εξαπελυει συνεχη επιθεση προς τους σπορους..συνεχεια τρωει.
 
Γεια σου.Αν εχεις την καλοσυνη γραψε το ονομα σου στο προφιλ σου. Μπορεις να μαθεις οτι σε ενδιαφερει βαζοντας λεξεις κλειδια στην αναζητηση. Οτι δεν σε καλυπτει απλα ρωτας.
 
Αχα... Οκ δεν το ξερω καλα ακομα το forum. Και ελεγα να πηγαινα τωρα για τροφη.. Θα ψαξω τα topic
 
Ξεκίνησε από αυτό το άρθρο Η Διατροφή και η συμβολή της στην καλή υγεία των πουλιών

Στη συνέχεια διάβασε ότι σε ενδιαφέρει από αυτή την ενότητα Άρθρα για τη διατροφή των καναρινιών, παπαγάλων, ωδικών πουλιών

Τέλος, αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να ρωτήσεις σε αυτό το thread :)
 
Συγγνωμη για το πρηξιμο και το ανοιγμα του συγκεκριμενου θεματος, αλλα επειδη αυριο θα παω για τροφη για το καναρινακι(το χω 3 μερες μα τα ανωνυμα σακουλακια διχως ημερομηνια ληξης), μηπως μπορει καποιος να παραθεσει ενα πληρες menu😱:), μεχρις οσωτου να εχω μια ευρυτερου φασματως γνωση;Ελπιζω βεβεια να βρω πουθενα τιποτα της προκοπης στα Χανια..
 
Ρίξε μια ματιά εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Επώνυμες-τροφές-για-πουλιά.1093/ Πιστεύω οτι θα σε βοηθήσει αρκετά. Οσο για την "κόκκινη βιταμινη" αν είναι η χύμα που φαντάζομαι καλήτερα να την πετάξεις. Ούτε βιταμίνη είναι ουτε προσφέρει τίποτα στο καναρινάκι σου. Αν εχω καταλάβει σωστά έχεις ενα καναρίνι. Οπότε η γνώμη μου είναι να του δίνεις μισό αυγό (καλά βρασμένο 12-14 λεπτά) και φρούτα και λαχανικά (μήλο, μαρούλι, σπανάκι, μπρόκολο κτλ).
 
Ευχαριστω.. Ναι ειχα πεσει στο συγκεκριμενο thread. Θα σημειωσω καποιες και θα ψαξω σε supermarket. Ναι ενα εχω κοκκινο προς το παρων. Στο petshop μου ειπε λεει δεν θελει ουτε αβγα ουτε τιποτα τα εχει ολα στην κοκκινη βιταμινη..lol.. Την οποια δεν εχει αγγιξει αντιθετως με τα σπορια. Το αυγο εννοεις κομμενο στη μεση ακαθαριστο αν καταλαβα καλα. Και τα φρουτα πολυ πλυσιμο και καθαρισμα τη φλουδα; Και περιπου ποση ωρα να τα αφηνω μεσα; Τη σποροτροφη απο οσο εχω καταλαβει μεχρι να φαγωθει ολη ετσι;
 
Στο petshop μου ειπε λεει δεν θελει ουτε αβγα ουτε τιποτα τα εχει ολα στην κοκκινη βιταμινη..lol..

Αν είναι η γνωστή σε όλους χύμα κόκκινη "βιταμίνη" τότε καλύτερα να μην ξαναπάρεις! Δεν προσφέρει τίποτα στο πουλάκι... 😉
Αν είναι συσκευασμένη τότε μάλλον είναι αυγοτροφή!

Το αυγο εννοεις κομμενο στη μεση ακαθαριστο αν καταλαβα καλα.

Το αυγό θα το βράζεις πολύ καλά... Μπορείς να το κόβεις στην μέση και να το προσφέρεις μαζί με το τσόφλι. Το τσόφλι είναι πηγή ασβεστίου. :)

και τα φρουτα πολυ πλυσιμο και καθαρισμα τη φλουδα;

Ναι, πολύ καλό πλύσιμο! Μερικά φρούτα μπορείς να τα δίνεις με την φλούδα (κεράσι πχ)... Εξαρτάται απ' το φρούτο!

Και περιπου ποση ωρα να τα αφηνω μεσα;

Καλό είναι να τα αφήνεις περίπου 2-3 ώρες.

Τη σποροτροφη απο οσο εχω καταλαβει μεχρι να φαγωθει ολη ετσι;

Ναι, αλλά να προσέχεις να μην ξεμείνει!
 
Ουφφ χιλια ευχαριστω αν και καινουριος βοηθατε ολοι αμεσα.. Πανω κατω τα χω διαβασει αλλα θελω και μια επιβεβαιωση. Σιγα σιγα θα του χω ενα σωστο περιβαλλον. Παω να τον αφησω μια στο δωματιο να δω αντιδραση.😎
 
Εδωσα στον καναρο ενα βραστο αυγο κομμενο στη μεση επεσε με τα μουτρα εφαγε και αρκετο τσοφλι αλλα τωρα κανει καφε διαρροια☹. Μηπως φταιει που ισως τρωει αυγο για πρωτη φορα; Το αυγο ηταν φρεσκο και το εβρασα κανα 20αλεπτο. Μηπως φταιει που του το εδωσα σχετικα ζεστο; Παντως δεν εχει χασει το κεφι του. Τωρα που του το βγαλα εχει πεσει παλι με τα μουτρα στους σπορους... Μου φαινεται θα εφαρμοσω και εγω το ενα κουταλακι του γλυκου τη μερα γιατι μοιαζει συνεχεια βαρυστομαχιασμενος. Επισης αν ξερει κανεις που πουλανε συσκευασμενους επωνυμους σπορους στα Χανια η εστω ρεθυμνο παρακαλω αν μπορει να με ενημερωσει.
 
Ένα πουλί άρρωστο δε ξεχωρίζει μόνο από τις κουτσουλιές. Πιο σημαντικό είναι να δεις αν η συμπεριφορά του έχει διαφοροποιηθεί. Συγκεκριμένα:
1. Κελαηδούσε και τώρα δεν κελαιδάει;
2. Κάθεται φουσκωμένο σαν μπάλα στο κλαδί του;
3. Κοιμάται στο φώς της μέρας;
4.Φταρνίζεται και όταν αναπνέει κάνει σα λαχανιασμένο και θορυβο;

Οι κουτσουλιές είναι το πιο ευμετάβλητο πράγμα. Αν δεν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω μη σκας πολύ.
 
Back
Top