Γενικά Συμμορια των 8

voutsigoutsi

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2009
Μηνύματα
184
Καλησπερα παιδια. Λιγες διακοπες, παλι εδω και ξανα φευγιο σε λιγες μερες! Ηθελα την γνωμη σας σε κατι. Στο προφιλ μου θα δειτε φωτο της "συμμοριας" μου που αριθμει σε 8 καναρινακια. Μετα απο καποιες ανταλλαγες και διαφοροποιησεις βρηκα καναρινια που και απο χρωματα και απο κελαηδημα ειναι νομιζω αξιολατρευτα.Φυσικα ειναι πολυ νωρις για ζευγαρωματα( 6 και μηνες ακομα!) αλλα ηθελα την γνωμη σας για το πως να τα ζευγαρωσω... Οταν ερθει η ωρα με το καλο. Ποιο να βαλω με ποιο δηλαδη..Απλα πρεπει να μεινω μ αυτα. Δεν εχω χωρο καθολου για αλλα πουλακια.
Περιμενω τη γνωμη σας. Ευχαριστω
 
καλησπερα να χερεσαι τα πουλακια σου ειναι πολυ ομωρφα, απο τις λιγες γνωσεις που εχω πρεπει να βαλεις τεριαστα τα ζευγαρια δηλαδη το κοκκινο με ενα αντιστιχο κοκκινο το ιζαμπελα με ενα ιζαμπελα για να μην χαλανε τα χαρακτιριστηκα των πουλιων καλητερα θα σου πουν οι ποιο εμπιροι πως μπορεις να εχεις το καλητερο δηνατο αποτελεσμα
 
Πολυ ομορφη και περιποιημενη συμμορια εχεις Νικολα!
Να την χαιρεσαι!
Τα ζευγαρια ειναι εμφανη εκτος απο 2 πουλακια που (δεν ειμαι ειδικος στα καναρινια χρωματος) νομιζω ειναι διαφορετικης ρατσας η χρωματολογιας και δεν ξερω για το αποτελεσμα!
Αναφερομαι στο μαυρο αρσενικο που λες στο αλμπουμ σου και την θηλυκια αχατη!
Οι γνωστες θα μας διαφωτισουν και θα διορθωσουν αν χρειαστει!
 
νικολα να τα χαιρεσαι! Μου αρεσε και η κλουβα
[URL="[x]

φαινεται πολυ καλη, αλλα και το περιβαλλον γυρω της..στο πνευμα μου εισαι:) 😉

ποσο την πηρες και απο που;
 
Δημητρη ευχαριστω για τα καλα λογια! Ειναι τριπλη ζευγαρωστρα της κλουβοτεχνικης κι εχω και ενα μονο κλουβακι τωρα απο πανω.
Εχει πατο-συρταρακι που με βολευει γιατι χρησιμοποιω αμμο μονο και διαστασεις 70 Χ 35 Χ 40 υψος στην καθε ζευγαρωστρα.
Οι πετσοπαδες την πουλανε 145-150 ευρω εγω εχω ακρη (κολλητος) και την πηρα 95. (τοσο την δινουν χονδρικη με ΦΠΑ.)
Αν θες παραγγελνουμε κι αλλη!
Για τα ζευγαρια τι λες να κάνω;
Δεν ξερω τι ταιριαζει με τι!
Ακομα και τα λευκα ειναι το ενα καθαρο (εκτος ενα γκρι σημαδι στο φτερο) και τ αλλο χιονε κιτρινο λευκο.
Για διαφωτιστε με παιδες.
 
νικολα μου θυμιζεις εμενα οτα ξεκινησα ειχα καποια λιγα καναρινια τα οποιοα ηταν ατεριαστα μεταξι τους αλλα με ειχε πιασει τεταρτεος κ ηθελα οπωσδηποτε να τα ζευγαρωσω ολα μεταξι τους κ ετσι με συμβουλεψε ενας φιλος γνωστης του θεματος ποια μπορουν να ζευγαρωσουν κ με ποια κ καποια εμειναν αναγκαστηκα για του χρονου.
 
Δηλαδη ενα κοκκινο μ ενα κιτρινο καναρινακι η ενα ασπρο μ ενα κοκκινο ειναι αταιριαστα;
Δεν μπορει να βγαλουν ωραια χρωματα;
Κι ολα αυτα τα ωραια χρωματα που βλεπουμε σε καναρινια απο που βγαινουνε;
 
πολλα δεν ξερω κ αυτα τα λιγα που καταλαβα τα παιδια απο το φορουμ μου τα εμαθαν κ αρκετο διαβασμα εχει πολυ υλικο εδω μεσα αν εχω καταλαβει καλα χαλας τα στανταρ της καθε ρατσας. τωρα χαζευα τα πουλακια σου κ τα εχεις πολυ περιπιημενα μπραβο, εγω αν ειχα τα πουλια σου θα εβαζα"΄
λευκη κιτρινη χιονε θυληκια+λευκος αρσενικος, πορτοκαλι θυληκια κοκκινος αρσενικος αυτα τα δυο θα τα εβαζα συγουρα τωρα κοκκινος μαυρος αρσενικος+αχατης θυλικο (νομιζω ειναι ιζαμπελα) και κιτρινη θυληκια+κιτρινος αρσενικος ελπιζω να δει το θεμα σου καποιος γνωστης κ να σου απαντησει με σιγουρια
 
νικολα δεν ειμαι και ο καταλληλοτερος για καναρινια χρωματος 🙂 θα υπαρξουν παιδια που θα σε κατατοπισουν καλυτερα. Το θεμα ειναι να μην μπλεκεις το δυνατον ρατσες. Και να μην συγκεντρωνεις επισης πολλες γιατι θα χρειαστεις πολυ μεγαλυτερο χωρο στην πορεια για να πετυχεις να βελτιωσεις τα χαρακτηριστικα τους. Θα σου προτεινα να διαλεξεις ποια σου αρεσουν περισσοτερο και να προχωρησεις μεσα απο τις αγελιες του pb σε ανταλλαγες με σκοπο να τους βρεις ζευγαρακι δινοντας καποια απο αυτα. Αν ο αχατης σου
[x]
δεν ειχε και λιγο κιτρινο τα κινητρα της απαντησης μου δεν θα ηταν καθολου ανιδιοτελη :D αφου καποια καθαρη αχατισσα λευκη οπαλ ψαχνω για φιλικο μου προσωπο.
αν καποιο ατομο γνωριζει θα μου επετρεπες πιστευω:) να εκμεταλλευτω το δικο σου ποστ να μου πει πιθανη αναμιξη αρσενικου καθαρου λευκου οπαλ αχατη με το δικο σου αν εδινε εστω καποια απο τα παιδια σαν τον πατερα..

κλουβα περα απο αυτη που εχω δεν εχω το χωρο να βαλω, αλλα με ενδιαφερει για δυο καλους φιλους που συχναζουν στην γειτονια του pb;) πιθανοτατα θα σε χρειαστουμε.ρωτα με ποσο επιπλεον το πηγαινουν μεχρι βολο
 
Δημητρη αν χρειαστει θα σκαρφιστω καπου λιγο χωρο για 1 ακομη ζευγαρωστρα. Την θυληκια αχατη μολις την πηρα και την γουσταρω τρελλα!
Οποτε αν δεν τερειαζει με κανενα θα "αναγκαστω" να της βρω αγορι!
Τωρα για τις κλουβες οτι θελεις απο κλουβοτεχνικη σε σουπερ τιμη ευχαριστως να παιξω μπαλα - ο φιλος ειναι χονδρεμπορας και τα παιρνει 40-45 % κατω απο οτι στη λιανικη αλλα πρεπει να της παρεις εσυ απ το μαγαζι του στην Αθήνα γιατι αν ειναι να τις στειλουν αλλου θα ψιλιαστουν. Εξαλλου το κοστος της μεταφορας θα εκανε την αγορα μια-η-αλλη.
 
εγω θα σου προτινα να βαλεις τον ασπρο αρσενικο με πορτοκαλι θυλικια, κοκκινο αρσενικο με ασπρη θηλικια, τα δυο κιτρινα μαζι και την θυλικια αχατη με κοκκινο μαυρο αρσενικο. (που μαλλον ειναι αχατης και αυτος)
 
τι στο καλο ειναι αχατης και τι ιζαμπελα τελικα εχω μπερδευτει!
Ας μου πει ενας φιλος σιγουρα τι ειναι ( ο "αχατης" και το "κοκκινο μαυρο εντονο" και αν πρεπει να τα βαλω μαζι..
 
Back
Top