Φροντίδα Συμπεριφορά budgie οταν ανεβαίνει στο δαχτυλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dtse
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dtse

PB New Member
Εγγραφή
22 Δεκ 2015
Μηνύματα
199
Οταν βαζω το χερι μου στο κλουβι και ανεβαίνει ο Pepe στο δαχτυλο, ανοιγοκλείνει το ραμφος του σαν να προσπαθεί να μιλήσει και ακουγεται ενα τσικ τσικ. Τι σημαίνει αυτο;
 
Αλληλεπίδραση μαζί σου είναι, εσύ θα το παρατηρήσεις καλύτερα και θα το ερμηνεύσεις. Προφανώς από χαρά ή κάτι τέτοιο.
 
Εν τω μεταξυ να πω κατι για ολους που πιθανώς οι πιο έμπειροι το ξέρουν ηδη. Παιζει μεγαλο ρολο οταν βαζω το χερι μου μεσα στο κλουβι να του μιλαω. Αν βαλω το χερι μου χωρις να του μιλησω συμπεριφερεται σαν αγριο φτερουγιζει γυρω γυρω. Με το που του μιλησω αλλάζει εντελως συμπεριφορα με το που βλεπει το δαχτυλο μου κοντα στην κοιλια του ανεβαίνει μονο του!
 
Όταν του μιλάς με ήρεμο τόνο το βοηθας να ηρεμησει, να χαλαρωσει και να ξεπεράσει τον φοβο του. Όταν του ακουμπας την κοιλίτσα με το δάχτυλο σου είναι σαν να το προσκαλεις να ανέβει. Αν δεν σε ραμφιζει πολύ δυνατά είναι μάλλον αρσενικό... Αν ήταν θηλυκό το ραμφισμα θα ποναγε αρκετά. Η φωνουλα που πιθανόν βγάζει ίσως δείχνει διαμαρτυρία, αντίδραση αλλά ίσως και αποδοχή. Σίγουρα όπως σου είπε και η Μαρία είναι μια μορφή αλλιλεπιδρασης η οποία επιδέχεται ερμηνείες η οποίες έχουν σχέση και με την υπόλοιπη συμπεριφορά του πουλιου. Δηλαδή με πόση αυτοπεποιθηση, σταθερότητα και ηρεμία ανεβαίνει στο χέρι σου και σίγουρα επηρεάζεται και από την δική σου συμπεριφορά. Αν φοβάσαι.. Τρέμεις. Έχεις άγχος θα αντιδράσει ανάλογα. Αν είσαι γαληνιος, μιλάς με χαμηλο τόνο θα του μεταδωσεις την ηρεμία σου. Αν αρχίσει να στριγγλιζει πάντως απομακρυνε έγκαιρα το χέρι σου. Καλή συνέχεια στις προσπάθειες σου.
 
Back
Top