Αναπαραγωγή Συμπεριφορα αναπαραγωγης lovebirds

pommerouge

PB Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2008
Μηνύματα
308
Πόλη
Αθήνα
συμπεριφορα αναπαραγωγης Lovebirds

εδω και ενα μηνα ξανα βαλα την φωλια για να ξεκινηση η διαδικασια, προετοιμασια μια χαρα. Προσπαθω να καταλαβω την συμπεριφορα του αρσενικου αυτες τις μερες, μαζι εχουν στρωση φωλια (εχει υλικο μεσα που το εχουν βαλει μονοι τους και αρκετο μαλιστα) βεβαια μερικες φορες ο αρσενικος δεν αφηνει την θυλικια να κουβαλαει υλικο γιατι; και η θυλικια παει πιο κει, σαν να θελει αυτος να ειναι ο αρχοντας και αυτη η δουλα μερικεσ φορες🙄 αυτο γιατι το κανει; Εχω φωτογραφιες να δειτε στο αλμπουμ οσον αφορα το που βρισκεται η φωλια κτλπ,το βραδυ κοιμαται η θυλικια μονη της μεσα στη φωλια και ο αρσενικος φρουρος εξω, κατι αλλο που με προβληματιζει αρκετα ειναι οτι παλια οταν ηταν σε μικροτερο κλουβι κανανε πικι φικι τωρα στο μεγαλο δεν τους εχω δει 2-3 φορες εχει επιχειρισει ο αρσενικος και η θυλικια δεν του καθεται,υπαρχει περιπτωση να κανουν οτι κανουν μεσα στην φωλια; (μιας και ειναι μεγαλη η φωλια) τι να κάνω;
 
Το οτι της περνει μερικες φορες τα υλικα της φωλιας ενω αυτη τα μαζευει ειναι εν μερη φυσιολογικο. Πολλα αρσενικα το κανουν πιο πολυ για παιχνιδι(τουλαχιστον σε δικα μου ζευγαρια το εχω παρατηρησει).

Οσον αφορα τα ζευγαρωματα τι διατροφη τους κανεις; Οι πατηθρες ειναι σταθερες; Πρεπει να εχουν το καταλληλο μεγεθος για να γατζωνεται καλα η θηλυκια την ωρα της πραξης και να ειναι σταθερες.

Γενικα νομιζω εισαι σε πολυ καλο δρομο.
 
την προετοιμασια που κανω ειναι λαχανικα, βιταμινες, αυγο και αυγοτροφη. Πατηθρες εχω και ξυλινες και με σχοινι, δεν παιζει να ζευγαρωνουν μεσα στην φωλια;η ολη διαδικασια παιζει να κανει μηνες;
 
θελεις να μου βαλεις 1 φωτο της θηλυκιας, αλλα κοντινη και καθαρη, που να δείχνει την κοιλια της κατω κατω και τον ποπο; Στο πλάι.



με βαση αυτων που λες

εχει υλικο μεσα που το εχουν βαλει μονοι τους και αρκετο μαλιστα,

2-3 φορες εχει επιχειρισει ο αρσενικος και η θυλικια δεν του καθεται

μήπως έχει ήδη αυγα μεσα της;

βαλε την φωτοκαι αν δεν εχει, τοτε να ξερεις οτι μπορει να γινει, αν εχει ησυχια και οχι κατι που τα τρομαζει. καποιο παιδι μικρο που τα πειραζει, τηλεόραση, ράδιο, αυτοκινητα; φωνες αλλων πουλιων; Λέω τωρα εγω, βαλε και φωτο όμως.

ο αρσενικος δεν αφηνει την θηλυκιά να κουβαλαει υλικο

''Πολλα αρσενικα το κανουν πιο πολυ για παιχνιδι'' συμφωνώ
 
σιγουρα πιστευω πως δεν εχει ακομη αυγο
εδω ειναι φωτο της θυληκιας λιζας
 

Συνημμένα

  • 23.webp
    23.webp
    56,2 KB · Προβολές: 201
  • 33.webp
    33.webp
    57 KB · Προβολές: 166
τοτε κανε υπομονή και δινε της αυγο, λαχανικα φρουτα, ασβεστιο, και βαζε βιταμινες στο νερο. Οτι λενε και τα παιδια εδω και πολυ καιρο στα νεα μέλοι. Εμενα με βοήθησαν. Κανε υπομονη, και αφου εφτιαξε την φωλια και καθεται και μεσα... κοντος ψαλμος αλληλλούια. ΥΠΟΜΟΝΗ !
 
😀 εμενα με ανησυχει απλα που δεν τα βλεπω να κανουν φικι φικι αυτο
 
τι εγινε niki εκαναν τελικα τιποτα; φικι φικι που λες και εσυ;
 
οχι τιποτα ακομα βαζουν 3-4 αχυρα την ημερα στην φωλιακαι συνεχιζουν και την ροκανιζουν ακομη δεν τα εχω δει, λες να κανουν οτι κανουν μεσα στην φωλια; Μιας και ειναι μεγαλη και τους χωραει να κανουν οτι κανουν
 
μεσα στην φωλια μπα δεν νομιζω, αλλα πιστευω με βαση αυτα που λες, οτι θα ερθει η ωρα τους.
 
Back
Top