Ασθένειες Συμπλήρωμα διατροφής κατά του στρες για τον Ταζ τον αφρικανικό ζακό

Ταζμανια2411

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2023
Μηνύματα
90
καλησπερα σε ολους.. λοιπον προσφατα αγορασα εναν κονγκο αφρικανικο ζακο ηλικιας 4-5 μηνων περιπουυ. εχουν περασει συνολικα 2 εβδομαδες απο τοτε που γνωριστηκαμε. η διαδικασια προσαρμογης του στον χωρο πιστευω οτι εχει ολοκληρωθει. εχει εξερευνησει το σαλονι, το υπνοδωματιο, εχει γνωρισει τα διαφορα μελη της οικογενειας, εχει παρει τροφη απτο χερι μου και σημερα καταφερα ,με δολιο τροπο βεβαια, να χαιδεψω το κεφαλακι του. (ευτυχως δεν τον πειραξε). το προβλημα μου ειναι οτι τον βλεπω να κοιμαται (μεσημεριανες ωρες αλλα και πρωινες) 2-3 φορες την ημερα ακομη και οταν βρισκεται καποιος τριγυρω παρολο που δεν κουραζεται οταν βγαινει απο το κλουβι. ειναι κατι που εκανε απο τις πρωτες ημερες. αρχικα νομιζα οτι ειναι στρες απο το ταξιδι και την προσαρμογη, το οποιο, λογικα, δεν ηξερε πως να το διαχειριστει . τωρα πια που συνεχιζει να επιμενει αυτο το κακο μοτιβο συμπεριφορας σκεφτομαι οτι προκειται για καποια ασθενεια. αποφασισα να τον παω σε εναν κτηνιατρο να κανει αναλυση κοπρανων. μετα απο αυτην την τρομακτικη εμπειρια γυρισαμε σπιτι με αρνητικα αποτελεσματα. κατι που δεν ειμαι σιγουρος πως να το εκλαβω. σκεφτηκα λοιπον να του παρω ενα συμπληρωμα διατροφης (αντιστρες) για να ''παρει τα πανω του'' αλλα δεν ειμαι σιγουρος για την επιλογη μου για αυτο και θα ηθελα τη γνωμη σας πανω στο θεμα. δεδομενου του οτι παιρνει τον αδιακοπο πολυωρο υπνο την νυχτα, οτι καθημερινα βλεπει το φως της ημερας στις 11 και στις 8 κλεινουν τα φωτα, οτι περναω χρονο μαζι του προσπαθωντας να αλληλεπιδρασω μαζι του και αν υποθεσουμε οτι δεν υποβοσκει ασθενεια τοτε πιστευετε οτι θα τον βοηθησει να αποβαλλει το στρες? η εταιρεια του προιοντος ειναι η tafarm. ειναι το φαρμακο καταλληλο για τον ζακο μου ή θα χειροτερεψει την κατασταση? τελος, πιστευετε οτι θα πρεπε να τον ξαναπαω στον ειδικο για περαιτερω διερευνηση ή πως ειναι κατι που θα το ξεπερασει αργα ή γρηγορα? αυτο ειναι το πρωτο θεμα που δημοσιευω. δεν εχω βρει ακομα μια απαντηση στο σαιτ για το προβλημα μου. συγγνωμη εαν σας κουρασα με το μεγαλο μου κειμενο. οποιαδηποτε απαντηση ειναι καλοδεχουμενη.
 
@Ταζμανια2411
Δεν χρειάζεται να δώσεις κάτι στο πουλάκι.
Δεν έχει κανένα πρόβλημα, το έδειξαν και οι εξετάσεις του στον κτηνίατρο.
Είναι φυσιολογικό που κοιμάται και δύο και τρεις φορές μες την ημέρα, είναι πολύ μικρό ακόμη και θα συνεχίσει να το κάνει.
Άλλωστε το 11 βράδυ με 8 το πρωί είναι λίγος χρόνος για να κοιμηθεί.
Θα πρέπει να ακολουθεί τον ημερήσιο κύκλο φωτός για να είναι εντάξει.
Δηλαδή θα πρέπει να κοιμάται με την δύση του ήλιου και να ξυπνά με την ανατολή.
Τώρα το χειμώνα το πολύ 7 το απόγευμα θα πρέπει να το βάζεις κάπου ήσυχα και σκοτεινά για να κοιμάται.
Συγγνώμη άλλα δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς λόγω άγχους από το πουλάκι, το πρόβλημα πιστεύω είναι το δικό σου στρες.
 
δεδομενου του οτι παιρνει τον αδιακοπο πολυωρο υπνο την νυχτα, οτι καθημερινα βλεπει το φως της ημερας στις 11 και στις 8 κλεινουν τα φωτα,
@Vada εγω καταλαβα οτι του διδεται η ευκαιρια να κοιμαται αρκετα
 
Κυριακή, όπως και να έχει το ζακό είναι πολύ μικρό, είναι φυσιολογικό να κοιμάται και κατά την διάρκεια της ημέρας.
Η Λίλα είναι περίπου τεσσάρων και πολλές φορές την βρίσκω να κοιμάται το μεσημέρι που γυρίζω σπίτι.
Δεν σημαίνει ότι είναι άρρωστο επειδή κοιμάται, εφόσον στο υπόλοιπο της ημέρας είναι δραστήριο και ενεργητικό.
Θα το επαναλάβω ακόμη μία φορά, η άποψη μου είναι ότι το πουλάκι δεν δείχνει περίεργη συμπεριφορά, και συμπεριφέρεται φυσιολογικά.
Ο φίλος μας ο Μάρκος έχει αγχωθεί υπερβολικά.😊
 
11 η ωρα το πρωι ανοιγουν τα παραθυρα του σαλονιου και 8 η ωρα το βραδυ κλεινουν. Ισως να μην ξυπναει την ιδια ωρα με μενα αλλα εκεινη την ωρα βλεπει για πρωτη φορα το φως της ημερας. Εγω αυτο εννοουσα. οτι δεν ειναι στο σκοταδι στο σπιτι οταν ειναι μερα εξω.οποτε λοιπον κοιμαται οσες ωρες χρειαζεται να κοιμηθει. Αυτο ειναι σιγουρο. Ισως απλως να ξυπναει που και που λογω των θορυβων στην πολυκατοικια. Κατι για το οποιο δεν ανησυχω γιατι πιστευω οτι θα συνηθισει συντομα. Τωρα, διαβασα απο πολλες πηγες στο διαδικτυο οτι οταν κοιμαται μεσα στην ημερα και το κανει συχνα ειναι κακο σημαδι γενικα.οτι ειναι δραστηριος ειναι ναι. Θα τον πηγαινα για εξετασεις αιματος να ειμαι 100% σιγουρος αλλα δεν θελω να τραυματιστει ψυχολογικα για αλλη μια φορα απο την επισκεψη στον κτηνιατρο. Οποτε το αφηνω το θεμα οπως εχει προς το παρον.Δεν θα του δωσω το φαρμακο ακομα μιας και λες οτι ειναι φυσιολογικο. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα εστιασω απο δω και περα σε πιο πρακτικα ζητηματα οπως το πως θα τον κανω μπανιο.
 
Back
Top