Διατροφή Συμπληρωματική χρήση pellets στο διαιτολόγιο των καναρινιών

ορεστης

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
99
Πόλη
Αθήνα
Επειδη προκειται για πληρη και ολοκληρωμενη τροφη με ολες τις βιταμινες κλπ κλπ καλουδια σκεφτηκα να προσθεσω σε καθε κλουβι μου απο ενα κυπελακι pellets κυριως για λογους ασφαλειας, δηλαδη, πολλες φορες ενω νομιζω οτι εχουν σπορους στις θηκες να εχει μονο φλουδια και πολυ λιγους σπορους. Αυτο φερνει αναστατωση στρες στα πουλια πραγμα που μπορει να εχει συνεπειες στην αναπαραγωγη τους. Με τις κροκετες ομως σε περιπτωση ελλειψης το πουλι θα παει σ αυτες σιγουρα. Υπ οψιν οτι για καθε ειδους πουλιου υπαρχει η δικη του <κροκετα> αλλο γιακαναρινι αλλο για καρδερινα κλπ. Ρωτησα διαφορα πετ αλλα με φτωχα αποτελεσματα...
Και κατι αλλο επειδη ψυλιαζομαι οτι μπορει να εχουν τσουχτερη τιμη (μακαρι να κανω λαθος)σε τι συσκευασια κυκλοφορουνε;

φιλικα ορεστης
 
η γνωμη μου ειναι τα πουλια να ταιζωνται με σπορους εξαλου το ραμφος τους ειναι φτιαγμενω να ξεφλουδιζη σπορους και αυτο κανουν στη φυση! τωρα οσο αναφορα για τα φλουδια η φυσαμε το δοχειο το σπορων καθημερηνα η βαζουμε ενα κουταλακι της σουπας σπορους στη ταιστρα το οποιο αλαζουμε καθε μερα
 
Ορέστη, όταν θέλουμε να τρέφονται τα πουλιά μας όσο το δυνατόν πιο σωστά θα πρέπει καταρχήν να φροντίζουμε να τρώνε όλους τους σπόρους παρά να τρώνε κάτι άλλο αντί γι' αυτούς. Αυτό που αναφέρει ο Απόστολος (lee) είναι επιβεβλημένο. Ή θα πρέπει να δίνουμε στα πουλιά μια ποσότητα σπόρων ίση με αυτήν που μπορούν να καταναλώσουν σε μια μέρα, ή να βάζουμε λίγο περισσότερο και να φυσάμε καθημερινά τα τσόφλια ούτως ώστε να αδειάσουν κάποια στιγμή όλο το περιεχόμενο.
ορεστης είπε:
Με τις κροκετες ομως σε περιπτωση ελλειψης το πουλι θα παει σ αυτες σιγουρα.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, δεν ξέρω μόνο αν θα ξαναπάνε ποτέ στους σπόρους.

Προσωπικά θα σου έλεγα να μη σε ενθουσιάζει τόσο η περίπτωση των pellets αλλά να ρίξεις το ενδιαφέρον σου σε ένα μείγμα σπόρων καλής ποιότητας το οποίο να φροντίζεις να το τρώνε όλο.
 
Η βασική τροφή των πουλιών που ζουν σε κλουβιά είναι οι σπόροι. Όλα τα υπόλοιπα που τους βάζουμε είναι συμπληρώματα τροφής που απλά βοηθούν να πάρει το πουλί όσο περισσότερα στοιχεία(βιταμίνες ιχνοστοιχεία άλατα κτλ) για να μπορεί να πλησιάζει την τροφή που θα έβρισκε στην φύση. Πολλοί από εμάς κάνουμε το λάθος πάντα να γεμίζουμε την ταίστρα με φαγητό νομίζοντας ότι έτσι το πουλάκι μας θα έχει φαγητό. Το κάθε πουλί τρώει πάντα όσο χρειάζεται για να μην πεινάει. Δεν τρώει ότε λιγότερο ούτε περισσότερο.Αν γεμίζουμε την ταίστρα και την αφήνουμε για δύο τρεις μέρες το μόνο που κάνουμε είναι κακό στα πουλιά. Όσοι τροφή περισσεύει για την επόμενη μέρα σκονίζεται υγραίνεται καταστρέφεται γενικά με συνέπειες δυσάρεστες για το πουλί.
Ακόμα και πολλές από τις λιχουδιές που υπάρχουν στο εμπόριο είναι κακό να τους βάζουμε καθημερινά. Θέλει μία φορά το μήνα κατα την γνώμη μου. Πολλά πουλιά μαθαίνουν σε αυτές και δεν τρώνε τους σπόρους.
 
Sigura einai afto sosto oso milame gia tous sporofagous.

Η βασική τροφή των πουλιών που ζουν σε κλουβιά είναι οι σπόροι.

Min ksexname omos, parxoune kai poulia pou den anoigoune se afto to group, enoo MALAKOFAGE-ENTOMOFAGE, KOLIBRI klp. Se afta ta poulia i basiki trofi den exei kamia skesi me sporous.




Alexandros
 
Νομιζω οτι δεν εγινε κατανοητη η προταση μου και το πραγμα πηγε αλλου. Δεν ενοουσα να ταιζουμε τα πελλετς (και μονο αυτα) ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
Εαν μπορειτε να βαζεται καθε μερα την τροφη της ημερας τους.. Οκ..
εαν μπορειτε να φυσατε τους σπορους για τα φλουδια παλι... Οκ...
Εγω αν το κανω θα γεμισω φλουδια τα αλλα μπαλκονια λογω διαμερισματος και καταλαβαινετε τι θα γινει... Εγω τους βαζω σπορους καθε εβδομαδα
Επεισης οταν θα ζεστανει ο καιρος και θα χουμε τα γεννητουρια μπορειτε καθε μερα να βαζεται την αυγοτροφη η καποια σαββατοκυριακα θα θελετε να λειψετε εκτος (δε συζηταω για περισσοτερες μερες). Εκει νομιζω οτι θα βοηθησουν επεισης.
Καταθετω τελος την σημερινη εμπειρια μου με τα πελλετς. Αγορασα ενα πακετο -της κικο- για καναρινια και τα εβαλα πανω πανω απο την αυγοτροφη που τους φτιαχνω και που την εμπλουτισα εξτρα και με λιπαρους σπορους ( λογω εξωτερικου χωρου διαβιωσης και καιρου) που ξερω οτι την τσακιζουν. Παρατηρησα οτι εφαγαν πρωτα αυτα
και αυτο κατι λεει νομιζω,
Φιλικα
 
Έχω την εντύπωση Ορέστη ότι εάν μάθουν τα pellets θα είναι πολύ δύσκολο μετά να τα "γυρίσεις" σε σπόρους. Εάν το πλεονέκτημα μιας τέτοιας εξέλιξης είναι για σένα η λύση των προβλημάτων που περιγράφεις τότε δεν τίθεται θέμα.

Εμείς απλώς "ανοίγουμε" λίγο περισσότερο το θέμα με αφορμή το δικό σου μήνυμα, για να συζητήσουμε γενικότερα τα προτερήματα ή τα μειονεκτήματα αυτού του τρόπου διατροφής. :)
 
Σταυρο και, γω σαν μια εναλλακτικη αλλα αξιοπιστη λυση το βλεπω, εξαλλου δεν θελω με τιποτα να στερηθω τη απολαυση του φτιαξιματος του μειγματος των σπορων αλλα κυριως της αυγοτροφης που τα προσφερω με τις τοσες εναλλαγες της

φιλικα
 
Παντως παιδια χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω οτι σε λιγα χρονια αυτες οι τροφες θα κυριαρχουν στην αγορα και κατα τη γνωμη μου καλυτερα αφου θα προσφερουν στα πουλια ολα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζωνται κατι που δεν μπορουν να προσφερουν οι σποροι, οσο τωρα οτι με αυτο τον τροπο τα πουλια δεν θα τρεφονται οπως στην φυση αυτο δεν υσχιει γιατι τα περισσοτερα πουλια ειναι προοιοντα εκτροφης πολλων χρονων και μεταλαγμενα οποτε δεν υπαρχουν στην φυση ουτε και συμπεριφερονται οπως τα πουλια στη φυση, ετσι λοιπον αυτες οι τροφες θα κανουν τη ζωη των εκτροφεων πιο ευκολη και των πουλιων καλυτερη απο αποψη υγειας.Βλεπουμε τα σκυλια και τις γατες που τρεφωνται με κροκετες οτι ειναι υγειαιστατα. Ολοι σχεδον οι ιδιοκτητες αυτων των ζωων χρησιμοποιουν κροκετες,το ιδιο θα συμβει και με τα πουλια εκτροφης.
 
Βλεπουμε τα σκυλια και τις γατες που τρεφωνται με κροκετες οτι ειναι υγειαιστατα.
Δεν συμφωνω.. (Φιλτατε asproulis... Οι πετρες στα νεφρα σε γατες και σκυλους σου λεει κατι...);Και δεν μου αρεσει η προοπτικη των τοσο "εξελιγμενων" τροφων. Παχυσαρκια και αλλα προβληματα υγειας θα προκυψουν τοτε.
 
Αν ισχύουν τα όσα διάβασα και η τιμή τους είναι ανταγωνιστική, στους σπόρους και τις αυγοτροφές θα μείνουν μόνο οι ρομαντικοί και οι εκτροφείς πολύ εξειδικευμένων ρατσών με ειδικές ανάγκες.
 
I pellets ine kati pou ta teleftea xronia prootoun i eteris , tis probaloun san olokliromeni diatrodi ke exoun arketous tipous gia kethe periodo tou xronou.
To poso kales ine akoma den to kseroume giati den xrisimopiounte ebritata.
Prosopika den tis aporipto gia ton logo ke mono epidi ine kati kenourgio ( antidrasi ) aplos ime se anamoni gia na do se praksi ti ginete.
Oso gia ton an odikisoun se paxisarkia ton poulion i apantisi ine apli ke gnosti APO MAS EKSARTATE ke me tous sporous exoume paxisarka poulia.
Apo ti alli meria den mporo na pistepso oti i eteries den exoun kani tis erevnes tous, min ksexname oti stous papagalous se megala ektrofia tis amerikis kirios i pellets ine i kiria diatrofi tous gia polla xronia , aplos gia ta kanarinia ine kati poli neoteristiko .
Kata tin gnomi mou as min petame petres gia kati pou isos meta apo kapio kero na ine i kiria diatrofi ton poulion mas
 
Το σαββατο κατεβηκα στην κεντρικη λαχαρα (Αθήνας) και συναντησα εναν ηλικιωμενο κυριο που αγοραζε γατοτροφη χυμα για χρηση σε... κοτσιφια... Αποτι μουπε εχει καμια 10ρια τα αναπαραγει και εχει ησηχασει με την διατροφη τους. τους βαζει σκετη και ξερη οπως την αγοραζει και μπορει να φυγει για την πατριδα του για πολλες μερες χωρις απωλειες. Κουφαθηκα
φιλικα
 
πολλοι ταιζουν περιστερια και δεκαοχτουρες με τροφη για γατες-κροκετες,τις μουσκευουν και τις δινουν προς καταναλωση...🙄
 
Back
Top