Συμπληρώματα Συμπληρώματα διατροφής Νekton

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sax1400
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sax1400

PB Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2008
Μηνύματα
389
Πόλη
Λήμνος
θα ηθελα να επισημάνω ότι στα άρθρα Φάρμακα - Συμπληρώματα που γίνονται οι αναλύσεις για τα προϊόντα τις Nekton γραφει ότι 1 gr από το σκεύασμα διαλύεται σε 50 gr νερό.έχω διαβάσει ότι πολλά άτομα από το φορούμ το προτείνουν έτσι.στις οδηγίες χρήσης τον σκευασμάτων που εχω γραφει:1 gr σε 250 gr νερο η 1/4 teaspoon σε 1/2 pint νερο.1teaspoon ειναι 5 gr και 1 pint γυρο στα 575 gr νερο. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος η υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος που δεν ξέρω. Το λέω γιατί είναι πενταπλασια η διαφορα και Μήπως έχουμε πρόβλημα με τα πουλια μας(ειδικά με την βιταμίνη E).
 
Γιωργο εχεις δικιο η οδηγιες ειναι οπως ακριβως τις λες αλλα εγω χρησιμοποιω την nekton-e 1 μεζουρα δηλ.1 γραμ. στο μισο λιτρο νερο καθε 4 μερες, περιπου εναμιση μηνα πριν την αναπαραγωγη.
 
απο εδω
http://www.bestfish.com/convert.html
και απο εδω
http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-E/GE-E-E.pdf

η δοση ειναι 1γρ σε 1/2 pint (250 γρ) νερου

πραγματι μικροτερη απο αυτο που αναφερεται στο αρθρο. Ισως να ειναι καποιο λαθος 😕

παντως ετσι κιαλλιως και αυτη η δοση που αναφερει η ιστοσελιδα της nekton μου φαινεται περιεργη γιατι παρακατω για αλλα ζωα λεει:"For Other Animals:
Half enclosed measuring spoon = 1/8 teaspoon (½ g) NEKTONE
to 1 kg (2½ lb.) body weight daily over a period of approx. 2
weeks"
δηλαδη μισο γραμμαριο νεκτον στο νερο τους(ετσι λεει και το αρθρο του PB στο νερο τους για καθε κιλο βαρους του ζωου. Και ναρωτιεμαι τα πουλακια μας γυρω στα 25 γρ θελουν 1γρ και τα αλλα ζωα πχ ενος κιλου, μισο γρ νεκτον; 😕

γινεται ειδικα τα πουλια να εχουν τοσο μεγαλυτερες αναγκες;


θα παρακαλουσα οποιος ειναι καλος στα γερμανικα να στειλει ενα mail εδω [email protected] μηπως βγαλουμε ακρη...
 
θα ηθελα να επισημάνω ότι στα άρθρα Φάρμακα - Συμπληρώματα που γίνονται οι αναλύσεις για τα προϊόντα τις Nekton γραφει ότι 1 gr από το σκεύασμα διαλύεται σε 50 gr νερό.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από το φυλλάδιο που διαθέτει στο κοινό η αντιπροσωπεία της Nekton στην Ελλάδα. Δυστυχώς παρατηρήθηκαν στο παρελθόν λάθη και στη δοσολογία των φαρμάκων - συμπληρωμάτων της Bogena, τα οποία αναφερόταν στο ίδιο φυλλάδιο. Για να είμαι πιο ακριβής, δεν υπήρχε συμφωνία στις τιμές που αναγράφονται στο φυλλάδιο με αυτές που αναγραφόταν στις οδηγίες χρήσεως του ίδιου του προϊόντος.

Γιώργο (sax1400) και όποιος άλλος έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα, παρακαλώ να μου στείλει (σκαναρισμένες) τις εσώκλειστες οδηγίες από τα προϊόντα Nekton που χρησιμοποιεί προκειμένου να κάνω τις σχετικές διορθώσεις. Αν χρειάζεστε οδηγίες σχετικά με την αποστολή του φυλλαδίου, στείλτε μου ένα ΠΜ. :)

Βεβαίως για ακόμη πιο έγκυρη ενημέρωση περιμένουμε και αυτό, από όποιον μπορεί να βοηθήσει. :)
jk21 είπε:
θα παρακαλουσα οποιος ειναι καλος στα γερμανικα να στειλει ενα mail εδω <email removed> μηπως βγαλουμε ακρη...
 
Μου έστειλε ο Γιώργος (sax1400) τις ιδιότητες των προϊόντων από το site της Nekton σε μορφή αρχείων pdf. Έχω κατεβάσει τις σχετικές σελίδες από το PB με σκοπό να μεταφράσω τα αρχεία αυτά και να τις ενημερώσω με τις νέες πληροφορίες. Μέχρι τότε, μπορείτε να ενημερώνεστε απευθείας τα αρχεία που παραθέτω, δυστυχώς όμως στην αγγλική γλώσσα.

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ. :)

http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-BIO/ge-bi-e.pdf
http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-PLUS/ge-pl-e.pdf
http://nekton-lori.net/Gebrauchsanweisungen/NEK-MSA/GE-MSA-E.pdf
http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-T/GE-T-E.pdf
http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-E/GE-E-E.pdf
http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-R/ge-r-e.pdf
http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-S/GE-S-F.pdf
http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-TONI/TONIC-F/GE-TF-F.pdf
 
μετα απο ψαξιμο και αρκετο καιρο προβληματισμου βρηκα οτι τα ανωτα τα επιτρεπτα(ασφαλη ) ορια της Ε ωστε να μην εχουμε τοξικα προβληματα ειναι 75 ΙU (απο εδω αλλα και αλλου αν το αναζητησετε http://www.apinchofhealth.com/forum/vbb/showthread.php?t=2326 την υπολογιζω γυρω στα 55 mg) ανα κιλο βαρους ενος οργανισμου. Οι ερευνες εγιναν σε κοτες, ανθρωπους και αρουραιους. Εδω υπαρχουν (summary) Vitamin Tolerance of Animals
τα τελικα συμπερασματα της ερευνας.

αν τα αναγαγουμε στο βαρος των πουλιων μας ( γυρω στα 25γρ)
τοτε το ασφαλες οριο ειναι γυρω στα 1.6 mg την ημερα.

η συσταση γενικα για τα ζωα στο νεκτον ε ειναι http://www.nekton.de/Gebrauchsanweisungen/NEK-E/GE-E-E.pdf 0.5γρ νεκτον σε 1 κιλο ζωου->25mg E ανα κιλο ζωου (1 κιλο νεκτον εχει 50000mg) για 2 βδομαδες και αυτο εχει την σημασια του γιατι η περισσεια Ε δεν αποβαλλλεται αλλα συσσωρευεται κυριως στο συκωτι.

η δοση αυτη ειναι μεσα στα ασφαλη ορια (η αλλη 0.5γρ νεκτον στα 250 ml νερο το εχω ξανααναλυσει, οχι). Ομω ς και παλι ειναι πολυ απο την συνιστωμενη 2-4 IU ανα κιλο βαρους σωματος (αναφερεται λιγο πιο πανω απο κει που λεει summary) δηλαδη τα 1.5 -3 γρ χονδρικα ανα κιλο ζωου.

οι επιλογες δικες μας. Μηπως γινομαστε οι ερευνητες που θα συμπληρωσουν την ερευνα ειδικα για καναρινια;η δικια μου προταση για οσους δεν θελουν να επιλεξουν φυσικα συμπηρωματα για τις αναγκες των πουλιων ας μειωσουν δραστικα την δοση.Δεν νομιζω να χασουμε και πολλα...

* θα ηθελα να διευκρινισω για να μην παρεξηγηθω οτι παρομοιες τιμες Ε με το συγκεκριμενο σκευασμα εχω δει σε οσα πεσανε στα χερια μου και ηταν εξειδικευμενα για την αναπαραγωγη
 
Πιθανόν να κάνω και λάθος γιατί τα μαθηματικά δεν είναι και το καλύτερό μου. Υπολόγισα ότι αφού το 1κιλό Νεκτον έχει 50000 mg βιταμίνη Ε τότε βάζοντας 0,5 γρ στα 250 ml το πουλί παίρνει 0,5 mg της βιταμίνης. Αυτό υπολογίζοντας ότι ένα μέσο πουλί πίνει περίπου 5ml νερού την ημέρα. Έτσι το βγάζω μέσα στα όρια αλλά όπως είπα στην αρχή τα μαθηματικά είναι ένα αδύνατο σημείο οπότε κάντε το μια επαλήθευση
 
βασιλη αν καταλαβες τα 1.6 mg ειναι το οριο για μη τοξικοτητα(για 25γρ πουλιου). Το συνιστομενο (ημερησιες αναγκες) ποσο ειναι 1.5-3 γρ ανα κιλο του ζωου αρα γυρω στα 0.040 - 0.080 mg για 25 γραμμαρια πουλι. αν την χρησιμοποιησεις ελαχιστες μερες δεν θα χεις προβλημα.συσσωρευτικα ομως;η περισσεια τι γινεται;η μαχιμουμ δοση που λεει δεν ειναι για να την δινεις καθε μερα. Για να καταλαβεις ο ανθρωπος (ενηλικας) χρειαζεται μονο 15 mg ημερησιως. Τα μωρα 2mg . Τα εχω ξαναγραψει. Θα γινω κουραστικος στο τελος (αν δεν εγινα ηδη). Ο εχων ωτα ακουετω😉
 
Έχεις δίκιο Δημήτρη, μπερδεύτηκα με τα νούμερα, μου κόλλησε ότι το 1,6 mg είναι το συνιστώμενο. Sorry.
 
μετα πολυ καιρο αναζητησης βρηκα και την ιστοσελιδα οπου αναγραφονται οι ημερησιες αναγκε ενος καναρινιου και οχι μονο

Morning Bird Products - Articles - Malcolms Letter

αν πατησετε πανω στον πινακα ανοιγει αρχειο excel
οι αναγκες του καναρινιου ειναι
0.05-0.2 IU δηλαδη αν κανουμε την αναγωγη (1IU ειναι σχεδον 0.7mg στην Ε) ειναι σχεδον ιδια με τα 0.040 - 0.080 που υπολογισα απο τις τιμες που εδινε ανα κιλο ζωου το επιστημονικο αρθρο.η ιστοσελιδα ανοιγει σε εταιρια που εμπορευεται προιοντα. Δεν ξερω που τις βρηκε τις τιμες.
 
διαβαζοντας την παραπανω ιστοσελιδα (για να μην σχολιασθει δεν ξερω αν το κανανε πολλοι:) διαπιστωσα μια συγκρουση εταιριων πανω στα σκευασματα για τα πουλια μας. Δεν με ενδιαφερει φυσικα ποιος εχει δικιο και ποιος οχι. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι ο πινακας που αναφερει τις ημερησιες αναγκες ενος καναρινιου για να παρουσιαζεται σαν στοιχειο σε μια τετοια διαμαχη (που πιθανον να εχει καταληξει σε δικαστικη )σιγουρο δεν ειναι τυχαιος ωστε να τον θεωρω απλα ενα πινακα μιας εμπορικης εταιριας.ψαχνοντας βρηκα αυτη την ερευνα
ScienceDirect - Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology : Nutrition and energetics of the canary (Serinus canarius)

θα παρακαλουσα οποιον μπορει, με πρωτο τον Σταυρο αν μπορει να ζητησει την ελευθερη δημοσιευση εστω του κομματιου της ερευνας με τον πινακα των ημερησιων αναγκων ειδικα του καναρινιου, κατι που θα λυσει πολλες αποριες μας. Ετσι θα σταματησω να σας κουραζω με ατερμονους υπολογισμους (που μαλλον στραφι πηγαν) . Το αντικειμενο ειναι σημαντικοτατο για την υγεια των φτερωτων φιλων μας!


επισυναπτω εδω και μια αλλη τεραστιας σημασιας ερευνα σε μορφη pdf που εχει τα παντα για την διατροφη ανθρωπου και ζωων. Το πιο κοντινο στα καναρινια μας στην ερευνα ειναι η κοτα ( βλεπε σελ 68) οπου οι τιμες της βιταμινης Ε και οχι μονο αναφερονται


http://ia311334.us.archive.org/1/items/standardvaluesin00albr/standardvaluesin00albr.pdf
 
Στο λινκ https://ods.od.nih.gov/factsheets/VITAMINE-HealthProfessional/ αναφερεται οτι η πιο συνηθισμενη μορφη συνθετικης βιτ. Ε απορροφαται κατα το ημυσι απο τον οργανισμο(τουλαχιστον του ανθρωπου. Αυτο μειωνει κατα πολυ τους φοβους μου για τα συνθετικα σκευασματα που κυκλοφορουν.η εναλλακτικη προταση μου για το "επαρκεστατο " σιτελαιο, που ειναι και στην λιστα αυτης της σελιδας η πιο ισχυρη φυσικη πηγη Ε που υπαρχει, παραμενει. Ειδικα οταν η εκτροφη καναρινιων ειναι χομπι και δεν ενδιαφερομαστε για τα μεγιστα δυνατα αποτελεσματα.
 
Back
Top