Διατροφή Συμπληρώματα κατα των ασθενιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

maou

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2009
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας παιδιά.
'Εχω ακούσει οτι οι παπαγαλοι γενικά έχουν ασθένιες. Αληθεύει αυτό?
Πώς θα μπορούσα να αποτρέψω ενα τέτοιο γεγονός; Υπάρχουν κάποια φάρμακα προληπτικά που πρέπει να τους χορηγήσω; 😕 Εσείς τους δίνετε κάτι συγκεκριμένο;
Ευχαριστώ.
 
μικρόβια,έχουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, γιατί οχι και οι παπαγάλοι; Οχι ασθένειες όμως... 😉
Η καλύτερη πρόληψη, είναι η καθαριότητα, η σωστή διατροφή,το φως, η σωστή θερμοκρασία.
Δεν υπάρχουν φάρμακα να προλάβεις κάποια ασθένεια, για τον απλούστατο λόγο, οτι τα φάρμακα οσο θεραπεύουν, αλλο τόσο μπορούν να βλάψουν, αν είναι περιττά. Μία αντιβίωση, πχ, μαζί με τα προσβεβλημμένα κύταρα, καταστρέφει και υγιή, επιδρά στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου, κλπ.
Καλύτερη πρόληψη λοιπόν, νομίζω είναι οι σωστές συνθήκες διαβίωσης και μόνο.:)
 
δημητρη οπως σου ειπε και η σοφια φαρμακα δεν δινουμε χωρις λογο. Επειδη ομως στον τιτλο αναφερεις συμπληρωματα, ισως ρωτας αν δινουμε καποιες φυσικες ουσιες που βοηθουν περα αποτην καθαριοτατα(πρωτο και βασικο)στην προληψη των ασθενειων. Τετοια υπαρχουνε και ειναι το θυμαρι, η ριγανη,το σκορδο,το μηλοξυδο, ο βασιλικος (ισως και αλλα). Για ολα αυτα που ανεφερα αν το ψαξεις στην "αναζητηση" του φορουμ θα βρεις πληροφοριες για τη χρηση τους. Επισης στα αρθρα της διατροφης προσφατα ανεβασα και ενα αρθρο για την χρηση της προπολης στα πουλια μας ως φυσικο "αντιβιοτικο" σε προληπτικη βαση και οχι σαν εξειδικευμενο φαρμακο που προτεινει μονο ειδικος γιατρος για καποια συγκεκεριμενη ασθενεια!
 
Δημητρη αυτα που λενε τα παιδια εχουν απολυτο δικαιο! Εσυ παιρνεις καποια αντιβιωση χωρις να νοσεις; Αν οχι, αυτα γιατι να παρουν!
 
Αυτό εννοούσα, αν υπάρχουν κάποια συμπληρώματα για την πρόληψη. Απλός ρωτάω για να μαθαίνω.. Ευχαριστώ πολυ όλους
 
εγω που ρωτησα καποιους που εχουν χρονια παπαγαλους μου ειπαν απλα να του δινω πολυβιταμινες, φρουτα και λαχανικα(πολυ καλο πλυσιμο)και αρκετη καθαριοτητα στο χωρο τον οποιο ζει! Μην αγχωνεσαι αν τον προσεχεις δεν παθαινει τιποτα! Σκεψου και τα υπολοιπα πτηνα που ζουνε ελευθερα!
 
Back
Top