Ασθένειες Συμπτωματα ασθματος

Πόλη
Λάρισα
Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι τα συμπτωματα σε ενα καναρινι οταν εχει ασθμα. Σημερα ειδα οτι ενα αρσενικο καναρινι μου αναπνεει καπως περιεργα. Αν οντως εχει ασθα τι να κάνω; Ειναι επικυνδινο και για τα αλλα καναρινια για τι το εχω για ζευγαρωμα με μια θυληκια.

Το πουλάκι το έβαλες κοντά στο αυτί σου να ακούσεις τίποτα περίεργο στην αναπνοή του. Ακούγεται σαν βραχνιασμένο όταν τραγουδάει;
Το έχεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
Το άσθμα δεν είναι κολλητικό, παρατήρησε το πουλάκι εάν συνεχίζει να "αναπνέει κάπως περίεργα" όπως αναφέρεις ώστε να βεβαιωθείς πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μετέφερε το μακριά απο ρεύματα αέρος.

Συμπληρωματικά κοίτα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Είναι-ενδείξεις-κρυώματος-ή-κάτι-άλλο.3479/ πως περιγράφει το πρόβλημα ο Δημήτρης.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείς να συμβαίνει αυτό στο συγκεκριμένο πουλί;

Ναι ειναι η πρωτη φορα που το παρατηρω στο συγκεκριμενο πουλι. Το καναρινι το εχω μεσα στο σπιτι. Απο αποσταση περιπου 30 εκατοστων οταν βαζω το αυτι μου κοντα ακουγετε η αναπνοη του.

μηπως εχει ακαρεα γιατι τα ακαρεα με το ασθμα ακουγονται περιπου το ιδιο. Οταν τιτιβιζει πως ακους τον ηχο που βγαζει βραχνο η σαν να ειναι συναχομενο;

Mortal συνεχεια μεσα το εχω απο τοτε που το πηρα (3 μηνες) και σημερα το ανακαλυψα αυτο με την αναπνοη του. LIzard σημερα δεν το ακουσα καθολου να τιτιβιζει.

και εγω ακαρεα πιστευω οτι εχει γιατι αφου το ειχε μεσα το πουλακι απο που να παθει το ασθμα.

Εγώ θα έλεγα να παρατηρήσεις το πουλάκι προτού προβείς σε κάποια ενέργεια, και αν συνεχιστεί και υπάρχει η δυνατότητα να το πας και σε ένα κτηνίατρο, βέβαια η τελική απόφαση είναι δική σου.

Παρατηρησε καλα το πουλι αν εχει δυσφορια, συριγμους η γρηγορη και δυσκολη αναπνοη τοτε εχει πιθανοτατα ασθμα. Το ασθμα δυστυχως δεν γιατρευετε ειναι μια μακροχρονια ασθενεια την οποια ομως μπορεις να ελεγχεις(κατα καποιο τροπο)χορηγωντας διαφορα φαρμακα αντιασθματικα. Ευτυχως δεν ειναι κληρονομικη ουτε κολλητικη ασθενεια κια αυτο το λεωμε σιγουρια γιατι ειχα καναρα με ασθμα και μου γεννησε ενα καναρινακι το οποιο ειναι υγιες και ο αρσενικος μου δεν κολλησε τιποτα. Καλυτερα να το πας σε καποιον κτηνιατρο να σου πει σιγουρα εγω αυτο ειχα κανει.

Back