Ασθένειες Συνδέεται το φτέρνισμα με ακάρεα;

Despina grigo123

PB New Member
Εγγραφή
21 Δεκ 2020
Μηνύματα
191
Πόλη
Περιστέρι
Όπως έχω αναφέρει έχω δύο παπαγαλάκια ένα κοκατιλ και μια κονουρα τον τελευταίο καιρό φτερνίζονται και η αλήθεια είναι ότι διάβασα εδώ στο φόρουμ που είχαν ρωτήσει και άλλη χρήστες για τα ακάρεα και ανχοθηκα δν την γνώριζα αυτή την ασθένεια μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πάνω σε αυτό το θέμα αν ξέρει..? Τα κάνω μπάνιο 1-2 φορές την εβδομάδα και τά έχω μέσα στο σπίτι τα πουλάκια σχεδόν κάθε μέρα καθαρίζω το κλουβί τους...
 
Με ποια συχνότητα φτερνίζονται? Και τα τρία? Τα πουλιά που παράγουν αρκετή σκόνη φτερών όπως τα κοκατίλ αλλά και τα άλλα που ζουν μαζί με αυτά που παράγουν σκόνη (κονούρα π.χ.) μπορεί να φτερνίζονται για την αποβάλλουν απο τα ρουθούνια τους.
 
@Φοίβος φτερνίζονται σχεδόν κάθε μέρα αλλά όχι πολλές φορές πείρα και τον κτηνίατρο και τον ρώτησα.. που τα είχε ξανά δει και μου είχε πει ότι είναι μια χαρά αλλά τότε είχα ξεχάσει να του πω ότι φτερνίζονται και βέβαια δν ήξερα και για τα ακάρεα .. οπότε το είχα θεωρήσει φυσιολογικό να τον κάνουν ...μου είπε ο κτηνίατρος ότι είναι φυσιολογικό να γίνετε αυτό μου έκανε κάποιες ερωτήσεις πρώτα βέβαια ο ίδιος είχε δει και τα πουλιά μου είπε ότι δν είναι επείγον επειδή του είπα και όλας ότι έχω σκοπό να του πάω όλα μαζί τα πουλιά επειδή τώρα θα αγοράσω ένα ζακο και μου είπε να Μν ανυσιχω ... Και να του τα φέρω όλα μαζί.. μου έφυγε λίγο το ανχως..
[automerge]1609254995[/automerge]
Ο κτηνίατρος λέγετε Αχιλλέας ακριβός.. που τα πηγαίνω τα πουλιά αυτόν πήρα τηλέφωνο..
 
Η προσβολη απο τα ακαρεα της τραχειας παρ'ολο που στα φορουμ και τις δημοσιες συζητησεις εχουν γίνει καραμελα,ειναι απο τις περιπτώσεις που εμφανιζονται εξαιρετικα σπανια.
 
Back
Top