Ασθένειες Συνεχές τίναγμα φτερών

Πόλη
Άλιμος
Καλημέρα σε όλους! Ο Αστερίας (ο λεγόμενος "χοντρός!) συνεχώς τινάζει τα φτερά του. Όχι αριστερά-δεξιά όπως όταν κάνει μπάνιο και θέλει να στεγνώσει, αλλά σα να τα ανασηκάνει προς τα πάνω και να τα κουνάει, σαν πάρκινσον κάτι. Τι λέτε ότι μπορεί να είναι; Μπάνιο κάνει πολύ συχνά. Υπάρχει περίπτωση να είναι παράσιτα; Δε τον έχω δει όμως να τσιμπολογάει τα φτερά του.

Νικολλετα αυτο που γνωριζω ειναι οτι οι ψειρες προσκολωνται στα φτερα των πτηνων και εκει γεννουν και τα αυγα τους.Φαινονται καθολου φθαρμενα και θαμπα τα φτερα;Υπαρχουν πουπουλα στον πατο του κλουβιου; Αν ναι τοτε ειναι ψειρες στανταρ. Και το τιναγμα μαζι με το τραβηγμα φτερων ειναι δειγμα εξωπαρασιτων.

Χμ, μόνο η ουρίτσα του είναι σαν σουρομαδημένη, αλλά το πιο πιθανό είναι επειδή στο προηγούμενο κλουνάκι "έβρισκε" στις ταΐστρες του κλπ. Τα φτερά του είναι περιποιημένα, μόνο το φτέρωμα της κοιλιάς είναι κάπως αναστατωμένο. Στον πάτο του κλουβιού δεν έχει καθόλου πούπουλα. Άρα τι μπορεί να είναι, αν όχι ψείρες;

Αν έχει πουπουλα στον πάτο του κλουβιού είναι δείγμα για εξωπαράσιτα;
Εμένα τα φτερά του είναι περιποιημένα, αν και τις τελευταίες μέρες τα καθαρίζει πολύ..Λες να έχει ψείρες;

Εγω αν και δεν εχω μεγαλη σχεση με καναρινια αυτο που περιγραφει μου θυμισε αυτο που εκανε ενα αρσενικο που ειχαμε και ειναι σαν να χορευει, οταν πετουσε απο πατηθρα σε πατηθρα ανοιγοκλεινε τα φτερα του οταν βρισκοταν πανω στην πατηθρα και τιτιβιζε... 😕 και οχι καποια παθηση αλλα και παλι εσεις που εχετε καναρινια μπορειτε να καταλαβετε καλυτερα τι εννοει...

Χμμμμ
-Αν είναι αυτό που νομίζω, θα το έλεγα "εικονική απογήωση".
Δοκιμές για μελλοντικές απογηώσεις-πετάγματα απ' το κλαρί του.
Ειναι μάλλον ένα είδος άσκησης, προπόνησης, διασκέδασης.
Αν πάς κοντά του θα το σταματήσει αμέσως.

εχω την εντυπωση οτι ο φιλος μας ειναι πυρωμενος και πολυ μαλιστα μηπως και το τραγουδιτου ειναι εντονο αλλα οχι ολοκληρωμενο σαν να πατας ξαφνικά παυση;:D

εγω με τα δικα μου εχω παρατηρησει οτι το κανουν αυτο οταν χαιρονται συνηθως οταν τα εχω μεσα και τα βγαζω αποτομα στον ηλιο αρχιζουν να αλλαζουν κλαδακια συνεχεια και να κανουν αυτο το πραγμα με τα φτερα τους εγω τοσο καιρο το ειχα σαν ενδιξη χαρας οπως οταν οι σκυλοι κουνανε την ουρα τους ετσι και τα καναρινια κανουν αυτο. (γνωμη μου παντα ισως να ευθυνετε κατι αλλο για αυτην την συμπεριφορα)

Θα συμφωνησω με τον lee.Tο τιναγμα των φτερων μαζι με το εντονο κελαιδισμα ειναι δειγμα πυρωματος. Μπας και εχεις καμια καναρινα εκει κοντα και την εβαλε στο ματι;

Χμ, στο απέναντι μπαλκόνι έχει πολλά καναρίνια αλλά λόγω τεντών δεν έχει οπτική επαφή. Αλλά και να είχε, πάλι δεν θα έβλεπε τόσο μακρυά. Το κελάηδημά του είναι σαν κομπρεσέρ Όπως είχα γράψει σε ένα από τα πρώτα μου posts, αναγκαζόμαστε να τον σταματάμε πού και πού γιατί φοβόμαστε μην σκάσει 😱 Θέλω πολύ να τον ζευγαρώσω αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένω μέχρι του χρόνου που θα πάω στο δικό μου σπίτι :D
Πάντως γενικά όταν με βλέπει χαίρεται πολύ και κουνάει πάνω κάτω και την ουρίτσα του. Οπότε ίσως και το "φτερούγισμα" αυτό να είναι ένδειξη χαράς ή δοκιματικών πτήσεων όντως :)

• Like
Αντιδράσεις: anty02
Back