Αναπαραγωγή Συνεχίζει και κάνει αυγά, ενω υπάρχουν νεοσσοί μέσα στην φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης markos34
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

markos34

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2013
Μηνύματα
68
Καλησπέρα σας παιδιά, νόμιζα ότι είχα ξεμπερδέψει με τα γεννητούρια αλλά. σήμερα το απόγευμα γυρνώντας σπίτι πάω να ταισο τα μωρα μού και ανοίγοντας την φωλιά βλέπω την θυλικια να κάθετε ανάμεσα στους νεοσσούς και να έχει κάνει ένα αυγό.Βασικά από εχτές το απόγευμα είχε ελάττωση της εξόδους της από την φωλιάκαι το βράδυ χθες μου έκανε εντύπωση ότι το πέρασε μέσα ενώ την τελευταία εβδομάδα καθόταν απέξω. Η απορία που έχω είναι η εξής:παρόλο που δεν θέλω άλλη γεννα θα αφαιρέσω τα αυγά, αλλά όσο υπάρχει γ φωλιά με
τους νεοσσούς αυτό θα γεννάΤους νεοσσούς θα τους αφήσω τελικά μέχρι να γίνουν δυο μηνών (τέλος αυτουνού).
Αν η θυλικια είναι απορροφημένη στο να κάνει και να κάνει αυγά θα μου ταΐζει τα μικρά; Το να αφαιρέσω την φωλιά δεν είναι λίγο νωρίς; Αν την αφησω μεχρι να μεγαλωσσουν οι νεοσσοι δεν θα μου εξαντληθει; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
 
Τώρα τα ταΐζει τα μικρά; Εγώ νομίζω πρέπει να πετάς ένα-ένα τα αυγά που κάνει.
 
Καλησπέρα maria, από ότι βλέπω τα πουλάκια τα ταΐζει, το θέμα είναι ότι επειδή λείπω από το σπίτι δεν μπορώ να παρακολουθήσω την συχνότητα. Το απόγευμα που τα έβαλα στο πάρκο βλέπω ότι δοκιμάζουν το μηλαράκι που τους βάζω. Καθώς και σποράκια μιλετ που είναι πιο μαλακα καθώς τα σπόρια της τροφής τον μεγάλων τους πέφτουν λιγω σκληρά και τα αφήνουν να πέσουν. Επίσης τούς έδωσα λιγω μαρουλάκι και το δοκίμαζαν κόβοντας πολύ μικρά κοματακια..
 
Εντάξει, εγώ σου λέω πέτα τα καινούργια αυγά που κάνει και δώσε της λίγο ασβέστιο, μην καταρρεύσει.
 
Κι αν τα αβγουλακια είναι ένσπορα; Μήπως να την άφηνε να τα εκκολάψει; Ή να τα συντηρούσε για λίγες ημερες εκτός φωλιάς και να της τα ξαναβάλει;
Αρσενικός υπάρχει; Αν ναι, ταΐζει τα μπομπιρακια;
 
Εντάξει, εγώ σου λέω πέτα τα καινούργια αυγά που κάνει και δώσε της λίγο ασβέστιο, μην καταρρεύσ
Καλα λες ούτος η άλλος δεν θέλω αλλά πουλάκια για φέτος. Η αγωνία μού από την μία μεριά είναι μην εξαντληθεί το θυλικο. Και από την άλλη μην αδιαφορήσει για τους νεοσσούς. Παρόλο που τους έχω σουπιοκκοκαλο θα προσθέσω και υγρό ασβέστιο. Σουσαμακι;η πάει πολύ;

Αρσενικός υπάρχει; Αν ναι, ταΐζει τα μπομπιρακια
ναι ο μπαμπάς υπάρχει και τα ταΐζει. Δεν θα κρατήσω τα αυγά, δεν θέλω αλλά πουλάκια για φέτος.Απλά συμβενουν δύο διαφορετικές καταστάσεις ταυτόχρονα. Και θέλω να προσέξω τα πουλιά μην πάθουν τίποτα και τους γονείς, αλλά και τα μικρά.
 
Κι αν τα αβγουλακια είναι ένσπορα; Μήπως να την άφηνε να τα εκκολάψει;
Προσωπικά δεν το συνιστώ σε πουλιά που έχουν-με ερασιτέχνες στο σπίτι τους.
Τα budgies αν και φαίνονται στιβαρά πουλιά είναι ευαίσθητα. Οι μανάδες με την δεύτερη γέννα καταπονούνται. Επίσης οι φωλιές τους δεν είναι όπως των καναρινιών αεριζόμενες και η μεγάλη παραμονή εντός τους, δημιουργεί ανάπτυξη ακάρεων και αναπνευστικών προβλημάτων και άλλων επειδή είναι σκοτεινές.
Οπωσδήποτε ένσπορα θα είναι τα αυγά αλλά προκειμένου να χάσει το ζευγάρι του σε μια αμφίβολη προσπάθεια που μπορεί να χάσει και γονείς και νεοσσούς, καλύτερα να την σταματήσει τώρα που σχεδόν έχει ολοκληρώσει την πρώτη αποστολή της και να τη αφήσει να ξεκουραστεί.
θα προσθέσω και υγρό ασβέστιο. Σουσαμακι;η πάει πολύ;
Όχι, δώσε να την βοηθήσεις και μηλαράκι. Μην δίνεις χορταρικά τώρα.
 
Όχι, δώσε να την βοηθήσεις και μηλαράκι. Μην δίνεις χορταρικά τώρα.

Το θέμα είναι ότι αυτή μπήκε στην φωλιά και δεν ξαναβγήκε. Τέτοια ώρα τα τάιζε... Ευτυχώς αύριο η σύζυγος έχει ρεπό από την υπηρεσία της και θα μπορεί να τα παρακολουθεί. Θα δούμε και αναλόγως θα κινηθώ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Οι νεοσσοί που είναι στο κλαρί;
όχι τώρα βγάζουν το κεφαλάκι τους από την τρυπουλα της φωλιάς. Αλλά δεν βγαίνουν έξω.

Τώρα που τα ακούω μέσα στην φωλιά ψηλογινεται ένας πανικός φτερουγίσματα και ποδοβολητά... Θα βάλω το φωτάκι νυκτός να ησυχάσουν και από αύριο θα δω.
 
Γιατί όμως κάνουν φασαρία; Μήπως λόγω του αυγού τα πειράζει η μάνα; Είναι και ο πατέρας μέσα μαζί τους; Δεν κοιτάς καλύτερα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Όχι το αυγό το έβγαλα εδώ και ώρα, ο αρσενικός έχει κάτσει στην κουρνια του η θυλικια βγήκε και στο καπάκι ξαναμπήκε. Τα φτερουγίσματα μου μοιάζουν να προέρχονται από τα μικρά.Βρε που μπλέξαμε... Τους έβαλα το φωτάκι νυκτός και ησύχασαν... Θα είναι μια στρυμωγμένη νύκτα απόψε στην φωλιά.
 
Εντάξει, ίσως δοκιμάζουν τα φτερά τους τα μωρά, μην ανησυχείς. Πρόσεξε αύριο να δεις μήπως τα έχει μαδήσει πουθενά.
 
Σε ευχαριστώ πολύ maria,θα σας κρατήσω ενήμερους.
 
Καλησπέρα, λοιπών τα νέα είναι ευχάριστα.χτες το πρωί βγήκε ο πρώτος νεοσσός έξω.Αρκετά δραστήριος,τουλάχιστον το απόγευμα που τον είδα εγώ. Το απογευματάκι όμως όσο πέρναγε η ώρα πήρε το δρόμο της επιστροφής και το βραδάκι ξαναμπήκε στην φωλιά. Σημερα ξαναβγηκε πρωι πρωι, τρωι απο την ταιστρα μαζι με τον μπαμπα του. Τωρα εχει κουρνιασει εξω απο την φωλια.
Ο δεύτερος έμεινε μέσα, ούτε σήμερα βγήκε. Ο μπαμπάς έχει αναλάβει να τον ταΐζει εντατικά. Η μαμά. Περνάει την ώρα της στην είσοδο της φωλιάκαι μέσα, πυρώνοντας το δεύτερο αυγό που και αυτό πέταξα σήμερα.Βάζω υγρό ασβέστιο και διαμορφώθηκε το κλουβί ώστε ο μικρούλης να έχει πρόσβαση στο φαγητό και νεράκι χωρίς ζογκλερικα, μιας και η κλούβα είναι μεγαλούτσικη.Αναμονή λοιπών και για την έξοδο του μικρού.
 
Ωραία πολύ καλά προχωράτε λοιπόν. Βάλε μια πατήθρα κοντά στην έξοδο της φωλιάς για να διευκολύνονται οι νεοσσοί.
 
Ωραία πολύ καλά προχωράτε λοιπόν. Βάλε μια πατήθρα κοντά στην έξοδο της φωλιάς για να διευκολύνονται οι νεοσσοί

Maria έχει πατυθρα έξω από την φωλιά απο την ώρα που έβαλα την φωλιά. Για την περεταίρω διευκολύνσει στο μπες βγες του ζευγαριού, να ρωτήσω όμως κάτι, μετά που θα βγει ο μικρότερος από μέσα θα περιμένω βέβαια μέχρι να σταματήσουν τελείως να μπανοβγενουν, να αφαιρέσω την φωλιά η να περιμένω μερικές μέρες για να σταματήσει η μάνα να κάνει αυγά συνήθως 4_5?η όσο βλέπει φωλιά θα κάνει συνέχεια;
 
Τα μικρά ακόμα και όταν αρχίσουν να βγαίνουν από την φωλιά, τα βράδια κοιμούνται μέσα ή περνούν την ώρα τους άλλοτε έξω και άλλοτε μέσα. Το πότε θα την αφαιρέσεις, εξαρτάται από τον απογαλακτισμό τους και όχι από τα νέα αυγά που θα έχουν τελειώσει πολύ νωρίτερα.
 
Πολύ ωραία! Οπότε την αφήνω μέχρι να δω πως δεν θα την χρειάζονται άλλο. Σε ευχαριστώ πολύ maria. Το έχω ξαναγράψει, αλλά δεν θα κουραστώ να το γράψω όσες φόρες και αν χρειαστεί η επιτυχία για, τα 5 πουλάκια που πήρα φέτος, μιας και ήταν η πρώτη μου αναπαραγωγή, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε σένα μιας και πάντα μού έδινες ΑΜΕΣΕΣ και ΣΩΣΤΕΣ συμβουλές.
 
Άντε "βρε", δεν το δέχομαι, γιατί αν δεν ήσουν προσεκτικός εσύ, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο. Άσε που μετά θα πρέπει να φορτωθώ και τις αποτυχίες άλλων περιπτώσεων 🙂
Να σου ζήσουν καλότυχα να είναι! Αυτές είναι οι ευχάριστες στιγμές, που μας χαρίζουν χαμόγελα.
 
Back
Top