Γενικά Συντήρηση χρώματος καναρινιού χωρίς την χρήση χρωστικής

Acipenser

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
104
Πόλη
Αθήνα
Χαιρετώ όλους τους αναγνώστες. Θα ήθελα να μάθω αν γίνεται να συντηρήσω κάποιο καναρίνι ( όχι κοινό) χωρίς την χρήση χρωστικής; Με τη προϋπόθεση το αποτέλεσμα να είναι εμφανισιακά άρτιο και όμορφο (όμορφο= όχι άχρωμο και μουντό). Περιμένω προτάσεις ή έστω τι να αποφύγω. Ευχαριστώ!
 
Δεν έχω. Απλά θέλω να αποφύγω αυτά που θέλουν "βάψιμο".
 
Τα κόκκινα, τα μωζαίκ και τα λευκά είναι αυτά που χρειάζονται ειδική διατροφή είτε για να βαφτούν είτε για να μείνουν λευκά εκεί που πρέπει...
Για τα κόκκινα ξέρω ότι πρέπει να τρέφονται με τροφές με καταξανθίνη και β-καροτίνη (καρότο, παντζάρι)...
Τα λευκά χρειάζονται ουδέτερη αυγοτροφή και διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Α..
Η τροφή βοηθάει αλλά ποτέ δε θα έχεις το αποτέλεσμα που θα έχεις με τη βοήθεια της χρωστικής...

Αυτά από μένα.. Αλλά ας μιλήσουν και οι πιο γνώστες των καναρινιών χρώματος!
 
Τα κίτρινα και τα πρασινοπλουμιστά δεν θέλουν νομίζω χρωστικές. Πιθανόν και κάποια άλλα.
 
Νικόλαε καλησπέρα, αυτό που ρωτάς στα κίτρινα είναι εφικτό αλλά στα κόκκινου παράγοντα, ακατόρθωτο. Εάν το πουλί το βοηθήσεις με διάφορα φυσικά προϊόντα θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα, όμως όχι αυτό που αναφέρεις ως : "να είναι εμφανισιακά άρτιο και όμορφο". Όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πάμε στην άλλη άκρη ; Η γνώμη μου είναι πως μπορείς με καλή διατροφή και μια μικρή βοήθεια χρωστικών, σε λογική χρήση στην πτερόρροια ώστε να μην σακατέψει τα πουλιά του, να έχει κάποιος πολύ καλό αποτέλεσμα. Όχι όμως αυτά τα πουλιά που θαυμάζουμε σε διαγωνισμούς.
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενοχλεί η χορήγηση χρωστικής. Απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει φυσικό χρώμα χωρίς "ανάγκη" χρωστικής ( π.χ. Πράσινο). Αυτό βέβαια που δεν θα ήθελα είναι π.χ. ένα mosaic βαμμένο λάθος. Οπότε η "τέχνη" της χρήσης χρωστικής είναι must για τον ιδιοκτήτη καναρινιού σε γενικές γραμμές, ε;
 
Είναι απαραίτητο. Κάποιες ιδιαιτερότητες έχουν και τα λευκά πουλιά που θα πρέπει να παίρνουν επιπλέον βιτ. Α. Σε όλα τα άλλα (εκτός στα του κόκκινου παράγοντα) -όπως έγραψε ο Μάκης- δε δίνεις χρωστική.
 
To έχω διαβάσει πάνω από δυο -τρεις φορές Σταύρο. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω (αν και δεν έχω μπλεχθεί ποτέ με τα χρώματος).
Επειδή δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον (αν και τα καναρίνια που εκτρέφουμε, μετά από τόσες γενεές αιχμαλωσίας έχουν σαν φυσικό περιβάλλον το εκτροφείο) και επειδή δεν είναι δυνατόν -ειδικά αν έχουμε αρκετά πουλιά- να ψάχνουμε όλες αυτές τις τροφές που μπορεί να τους έδιναν τον ιδανικό χρωματισμό και επειδή πιθανώς και τότε να μην παίρναμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ειδικά για πουλιά εκθεσιασμού, η μόνη λύση είναι η χορήγηση χρωστικής. Με μέτρο, με παράλληλη χορήγηση αποτοξινωτικών για το συκώτι, αλλά είτε καταξανθίνη είτε β καροτίνη, είτε συνδυασμός τους, είναι μονόδρομος...
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενοχλεί η χορήγηση χρωστικής. Απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει φυσικό χρώμα χωρίς "ανάγκη" χρωστικής ( π.χ. Πράσινο). Αυτό βέβαια που δεν θα ήθελα είναι π.χ. ένα mosaic βαμμένο λάθος. Οπότε η "τέχνη" της χρήσης χρωστικής είναι must για τον ιδιοκτήτη καναρινιού σε γενικές γραμμές, ε;

Και βέβαια υπάρχει φυσικό χρώμα χωρίς "ανάγκη" χρωστικής. Όλα τα κίτρινης βάσης πουλιά μπορούν να αναδείξουν τα χρώματά τους χωρίς χρωστικές.
Εδώ ένα πουλάκι που βαθμολογήθηκε με 92 π. και κατέκτησε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό του 2013. Δεν έχει πάρει ούτε γραμμάριο χρωστικής.

1922512_10200602120895862_743691391_n.webp

Το πράσινο, στο οποίο κάνεις αναφορά, είναι ένα συνηθέστατο και απολύτως φυσικό χρώμα στα καναρίνια. Ο τρόπος που προκύπτει σαν οπτικό αποτέλεσμα είναι πάντα ο ίδιος.
Οι χρωστικές και η χρήση τους, αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος των απαραίτητων γνώσεων, για να "γίνει" κανείς εκτροφέας καναρινιών χρώματος.
Μην ακούτε όλα τα παραμύθια για τα "φοβερά μυστικά" των υπερπρωταθλητών.
 
Όλα τα κίτρινης βάσης πουλιά μπορούν να αναδείξουν τα χρώματά τους χωρίς χρωστικές.
Αυτά ναι Μάκη, και τα Μαλινουά κιτρινότατα παραμένουν χωρίς χρωστικές. Τα κόκκινα;
 
Αυτά ναι Μάκη, και τα Μαλινουά κιτρινότατα παραμένουν χωρίς χρωστικές. Τα κόκκινα;

Τα κόκκινα είναι μια άλλη ιστορία. Αν θέλει κανείς να ασχοληθεί με αυτά και να έχει πουλιά αξιώσεων είναι αναγκασμένος να "μπλέξει" με χρωστικές. :)
 
Back
Top