Λοιπον σήμερα ειπα να σας μοιραστω την συνταγή του chop που φτιαχνω.
Λοιπον το chop ολο και πιο διάσημο σε ολο τον κόσμο. Ουσιαστικά είναι ενα μείγμα πολλών διαφορετικών λαχανικών και ρυζιών.
Υλικά
1 καρότο
2 πιπεριές (οποιοδηποτε χρώματος)
1 κομματι μπρόκολο
1 κομματι κουνουπιδι
2 φύλλα λολα
1 κομμάτι κόκκινο λάχανο
1 μικρό κομμάτι αναλατο βρασμενο καλαμποκι.
3 φασολακια (σκετα οχι βρασμενα)
400 γραμμαρια μαύρο ρύζι (το ινδιανικο)
300 γραμμαρια ρύζι μακρύκοκκο
1 κ.σ αποξηραμενη ρίγανη
Φυτρα σπορων (προοραιτικα)
Εκτέλεση
Πλενουμε πολυ καλά τα λαχανικά.
Βάζουμε ολα τα λαχανικά μέσα στο μιξερ, και τα ψιλοκοβουμε.
Τα βάζουμε σε ενα ταπερ.
Βραζουμε τα ρυζια οσο λένε οι συσκευασίες (συνήθως 15-20 λεπτά).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ανακατευουμε μαζι με τα λαχανικά και προσθέτουμε την ρίγανη.
Αποθήκευση
Το chop μπορει να διατηρηθεί μεχρι και μια εβδομάδα στο ψυγείο ή 2,5 με 3 εβδομάδες στην καταψηξη. Εγώ προτιμω να το αποθηκεύω σε παγοκυστες καθώς μπορω να εχω την ποσοτητα που θέλω ετοιμη. Μπορειτε βέβαια να το αποθηκευσετε σε ενα ταπερ ή οπου αλλού θέλετε.
Σερβίρισμα
Ενας παπαγάλος μικρού μεγέθους θα πρεπει να τρώει 1,5-2 (2 κ.σ) θηκες απο την παγοκυστες. Ενας μεσαίος 2-3 (3 κ.σ) και ενας μεγάλος 4-5 (4-5 κ.σ).
Σημειώσεις
Καλό θα ήταν καθε εβδομάδα να αλλαζετε τα συστατικά ωστε ο παπαγάλος να μην το βαρεθεί.
Το ρύζι καλυτερα να το αφήνετε πιο κρατσανιστο καθώς τους αρέσει περισσοτερο ετσι.
Bon appetite!
Λοιπον το chop ολο και πιο διάσημο σε ολο τον κόσμο. Ουσιαστικά είναι ενα μείγμα πολλών διαφορετικών λαχανικών και ρυζιών.
Υλικά
1 καρότο
2 πιπεριές (οποιοδηποτε χρώματος)
1 κομματι μπρόκολο
1 κομματι κουνουπιδι
2 φύλλα λολα
1 κομμάτι κόκκινο λάχανο
1 μικρό κομμάτι αναλατο βρασμενο καλαμποκι.
3 φασολακια (σκετα οχι βρασμενα)
400 γραμμαρια μαύρο ρύζι (το ινδιανικο)
300 γραμμαρια ρύζι μακρύκοκκο
1 κ.σ αποξηραμενη ρίγανη
Φυτρα σπορων (προοραιτικα)
Εκτέλεση
Πλενουμε πολυ καλά τα λαχανικά.
Βάζουμε ολα τα λαχανικά μέσα στο μιξερ, και τα ψιλοκοβουμε.
Τα βάζουμε σε ενα ταπερ.
Βραζουμε τα ρυζια οσο λένε οι συσκευασίες (συνήθως 15-20 λεπτά).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ανακατευουμε μαζι με τα λαχανικά και προσθέτουμε την ρίγανη.
Αποθήκευση
Το chop μπορει να διατηρηθεί μεχρι και μια εβδομάδα στο ψυγείο ή 2,5 με 3 εβδομάδες στην καταψηξη. Εγώ προτιμω να το αποθηκεύω σε παγοκυστες καθώς μπορω να εχω την ποσοτητα που θέλω ετοιμη. Μπορειτε βέβαια να το αποθηκευσετε σε ενα ταπερ ή οπου αλλού θέλετε.
Σερβίρισμα
Ενας παπαγάλος μικρού μεγέθους θα πρεπει να τρώει 1,5-2 (2 κ.σ) θηκες απο την παγοκυστες. Ενας μεσαίος 2-3 (3 κ.σ) και ενας μεγάλος 4-5 (4-5 κ.σ).
Σημειώσεις
Καλό θα ήταν καθε εβδομάδα να αλλαζετε τα συστατικά ωστε ο παπαγάλος να μην το βαρεθεί.
Το ρύζι καλυτερα να το αφήνετε πιο κρατσανιστο καθώς τους αρέσει περισσοτερο ετσι.
Bon appetite!