Γενικά Συντροφιά άγριου αρσενικού κοκατίλ

Nikolettaa

PB New Member
Εγγραφή
2 Απρ 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Γειά σε όλους,

Έχω ένα άγριο αρσενικό κοκατιλ 6 μήνες τώρα. Όπως είχα γράψει σε προηγούμενο ποστ, στις αρχές κάναμε θετικά βήματα. Άρχισε να τρώει από το χέρι μου και κάποιες φορές να ανεβαίνει στο δάχτυλό μου. Μετά από λίγο καιρό σταμάτησε να τα κάνει όλα αυτά. Παρόλα αυτά έβγαινε από το κλουβί και καθόταν έξω. Τώρα έκοψε και αυτό. Βγαίνει πολύ σπάνια έως και καθόλου.
Αφού δεν βλέπω κάποια πρόοδο λοιπόν, και μετά από κάποιες συμβουλές αποφάσισα να του πάρω ήμερη παρέα μπας και τον βοηθήσει στη εξημέρωση. Άλλος ένας λόγος είναι ότι αυτόν τον καιρό λείπουμε αρκετές ώρες από το σπίτι.
Το ήμερο κοκατιλ τον πρώτο καιρό θα μένει σε άλλο κλουβί και για την καραντίνα αλλά και για να μην το αγριέψει ο δικός μου.
Η ερώτηση όμως είναι η εξής• Να πάρω θηλυκό ή αρσενικό; Θα ήθελα να πάρω και τις δικές σας γνώμες γιατί έχω μπερδευτεί με αυτά που έχω ακούσει.
 
Δεν είναι σίγουρο ότι η παρουσία ενός ήμερου κοκατίλ μπορεί να σε βοηθήσει στην εξημέρωση του δικού σου. Επειδή οι παπαγάλοι μιμούνται συμπεριφορές μπορεί το ήμερο να αγριέψει. Να συμβεί δηλαδή το αντίθετο από αυτό που θέλεις. Έχε και αυτή την πιθανότητα στο μυαλό σου. Και το θέμα του φύλου σχετικό είναι. Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με αναπαραγωγικές συμπεριφορές, με ότι αυτό συνεπάγεται, μπορείς να πάρεις ένα αρσενικό. Αν θα δέσουν και θα αποδεχτούν το ένα το άλλο είναι θέμα χαρακτήρα των πουλιών. Αν πάλι έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου κάποια πιθανή μελλοντική αναπαραγωγή μπορείς να πάρεις θηλυκό.
 
@jk1980 ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το ξέρω ότι υπάρχει και αυτή η περίπτωση αλλά ελπίζω οτι με πολλή προσοχή δεν θα συμβεί. Απλώς δεν θέλω να τον αφήνω άλλο μόνο του. Αν μη τι άλλο είναι κοινωνικά ζώα. Αν δεν καταφέρω να τον ημερέψω, τουλάχιστον θα έχει παρέα.
Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να μην μπλεχτω με αναπαραγωγικές διαδικασίες. Απλώς μου είπαν ότι τα αρσενικά είναι πιο δύσκολο να συμβιώσουν. Και αν δεν τα πάνε καλά η κατάσταση θα είναι δύσκολη καθώς δεν έχω χώρο για δεύτερο μεγάλο κλουβί.
Σκέφτομαι τι θα ήταν καλύτερο για αυτόν. Αν είναι προτιμότερο να έχει μια σύντροφο ή έναν φίλο.
 
Συμφωνώ κι εγώ στο να του πάρεις παρέα. Όπως σου έγραψα και παραπάνω είτε αρσενικό πάρεις είτε θηλυκό δεν είναι σίγουρο 100 % ότι θα αποδεχτεί και το ένα το άλλο και επειδή θέλεις να συμβιώνουν στο ίδιο κλουβί πρέπει να είσαι προσεκτική στον τρόπο που θα το χειριστείς. Από την άλλη γενικά τα κοκατίλ έχουν ήπιο χαρακτήρα και έχεις καλές πιθανότητες να τα καταφέρεις.
 
αλλά ελπίζω οτι με πολλή προσοχή δεν θα συμβεί.

Εγώ προτεινω να δωσεις αυτη την προσοχη στο υπάρχον πουλάκι και σε δευτερο χρονο να του πάρεις συντροφια γιατι αν η ελπιδα σου δεν επιβεβαιωθεί θα καταλήξεις με δυο ημιαγρια πουλακια και η διαχείριση θα ειναι πιο δυσκολη.

Τα κοκατιλ ειναι κοινωνικο ειδος,για να βλεπεις πισωγύρισμα στην συμπεριφορά του σημαίνει οτι κατι δεν γινεται σωστα.
Αν κατι δεν γινεται σωστα με ενα πουλακι,δεν θα γινεται σωστα και με δυο πουλακια.
 
Βασικά έχω και εγώ περίπου το ίδιο πρόβλημα, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το λυπάμαι που είναι μόνο του αλλά όπως μου έχει πει και ο εκτροφέας ένα ήρεμο κοκατιλ εύκολα γίνεται και αυτό άγριο εάν συμβίωσή με ένα άλλο άγριο. Τι κάνεις; έχεις δύο άγρια μετά; η θα έχεις ένα καταθλιπτικό σε λίγο καιρό;
 
@Nikolettaa έχει παιχνίδια στο κλουβί του ?
Μπορείς να του φτιάξεις ένα πάρκο με κλαδιά και παιχνίδια για να απασχολείται.
Αν θες ανέβασε φωτογραφίες από το κλουβί για να σου προτείνουν αυτοί που ασχολούνται με παπαγάλους τρόπους που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης του.
 
Άλλος ένας λόγος είναι ότι αυτόν τον καιρό λείπουμε αρκετές ώρες από το σπίτι.
Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ο βασικός λόγος για να του πάρεις παρέα. Την λίγη ώρα που μπορείς να του διαθέσεις αυτό το διάστημα (δεν το λέω ως κατηγορία) μην περιμένεις να δεις θαύματα με την εξημέρωσή του. Το ήμερο πουλάκι μπορεί να ζει και σε διπλανό κλουβί. Πόσο μεγάλο είναι το κλουβί που έχεις τώρα?
 
Έχω αφιερώσει πάρα πολλές ώρες ψάχνοντας και διαβάζοντας για το πώς εξημερώνουμε ένα άγριο κοκατιλ. Πραγματικά δεν βλέπω καμιά πρόοδο στον Σάββα. Παρά μόνο πισογυρισματα. Είμαστε αυτούς τους 6-7 μήνες σχεδόν συνέχεια μαζί. Μόνο την τελευταία βδομάδα φεύγω ώρες από το σπίτι. Δεν τα παρατάω αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πέρα από το να του πάρω ήμερη παρέα. Για την αρχή, όσο είναι πολύ μικρό το άλλο κοκατιλ, θα μένει σε ξεχωριστό κλουβί και θα το βγάζω έξω προσπαθώντας να παρακινησω και τον άλλον.
Παιχνίδια του έχω πάρει αρκετά αλλά ασχολείται μόνο με αυτό στο οποίο κοιμάται (του πήρε μήνες να αρχίσει να το δαγκώνει). Χθες ξεκίνησε να δαγκώνει και μια πολύχρωμη ταινία που του έχω.
Το κλουβί πιστεύω είναι καλό για την συμβίωση δύο κοκατιλ. Θα σας το βγάλω φωτογραφία το συντομότερο.
[automerge]1603776605[/automerge]
@dimitris777 έχεις απόλυτο δίκιο. Απλώς ξεκίνησα να πιστεύω ότι δεν μπορούμε να τα "καταδικάζουμε" σε μοναξιά γιατί μπορεί να αγριέψουν και το άλλο.
 
Το ήμερο πουλάκι μπορεί να ζει και σε διπλανό κλουβί.
Απορία, εάν είναι να υπάρχουν 2 κλουβιά θα ήταν συντροφιά να έχει ένα άλλο είδος παπαγάλου; πχ κοκατίλ και ένα μονκ;
 
Γεια σας ξανά, μετά από πολλή σκέψη και ψάξιμο αποφάσισα να το ρισκάρω και να πάρω στον Σάββα μου μια συντροφιά. Να σας συστήσω τη Λούνα...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top