Γενικά Συνύπαρξη αρσενικού cockatiel με θηλυκό

sofiamast

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2024
Μηνύματα
5
Καλησπέρα σας! Αρχικά να πω ότι έχω ένα αρσενικό cockatiel έξι μήνες περιπου το ονομα του Ροκισ. Είναι ημιάγριος έρχεται στο χέρι αλλά όχι πάντα και είναι ήρεμος γενικά . Βγαίνει έξω πετάει μέσα στο σπίτι. Να πω επισησ Ότι είναι 1 χρόνων περίπου και λίγο παραπάνω. Τραγουδάει γενικά. Και δεν θέλει να τον ακουμπάνε στο σώμα του και φοβάται λίγο τα δάχτυλα όταν κανεις ότι τον δείχνεις. Όταν πας να τον ακουμπήσεις σε δαγκώνει λίγο και νευριάζει. Το θέμα τώρα πιο είναι. Πήρα πριν 2 μέρες cockatiel Αλμπίνο 4-5 μηνών κάπου εκεί πρέπει να είναι μάλλον θηλικο. ειναι σε ξεχωριστά κλουβιά. Ο παπαγάλος μου από τότε που έχει έρθει το θηλικο ξεχνάει να φάει, στήνει καρτέρι απέξω από το Κλούβι της βλέπω ότι επικοινωνούν. Αλλά ούτε τραγουδάει ούτε μας πλησιάζει ενώ όταν είναι στο άλλο δωμάτιο η θηλυκιά και δεν την ακούει επανέρχεται και ξεκινάει και τραγουδάει όπως πριν. Κάτι παθαίνει και εξαγριώνεται απο τότε που έχω πάρει την θηλυκιά. Και δεν ξεκολλάει από το κλουβί της. Όταν τους χωρίζω τσιρίζουν ασταμάτητα. Έχω προβληματιστεί γτ αρχικά δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ και δεύτερον νιώθω ότι ο ροκι είναι λες και μας εχει ξεχάσει. Τον έβαλα για λίγο μέσα στο Κλούβι της για να γνωριστούν αρκετά καλά τα πήγαν δείχνουν ήρεμοι μεταξύ τους προς το παρόν. Ευχαριστώ πολύ.
 

Συνημμένα

  • IMG_3505.webp
    IMG_3505.webp
    191,6 KB · Προβολές: 12
  • IMG_3504.webp
    IMG_3504.webp
    178,6 KB · Προβολές: 12
@sofiamast
Καλησπέρα.
Να τα χαίρεσαι τα πουλάκια σου!!
Έκανες ένα βασικό λάθος, τα έβαλες στο ίδιο κλουβί από την δεύτερη μέρα.
Το σωστό είναι όταν έρχεται καινούργιο πουλάκι στο σπίτι μας, να μπαίνει σε καραντίνα τουλάχιστον για 5-6 εβδομάδες.
Αυτό γίνεται για να προφυλάξουμε τα πουλιά μας από κάποια μεταδοτική νόσο που μπορεί να έχει το νέο μέλος, και γενικότερα νια την καλύτερη παρακολούθηση της υγείας του.
Πληροφοριακά ,νομίζω ότι το καινούργιο σου cockatiel δεν είναι albino, είναι lutino.
Τα cockatiel albino είναι εντελώς λευκά πουλάκια, τα lutino είναι κίτρινα. με λευκό χρώμα στα φτερά και στο στήθος, και κόκκινα μάγουλα, όπως είναι το δικό σου.

νιώθω ότι ο ροκι είναι λες και μας εχει ξεχάσει.
Λογικό είναι, βρήκε κάποιον άλλον του είδους του.
Άλλωστε πρόκειται για ημιάγριο πουλάκι όπως έγραψες.
 
Back
Top