Φροντίδα Συνύπαρξη ζευγαριών zebra finch

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_sk

PB Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2016
Μηνύματα
405
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα! Εχω ενα ζευγαρι ζεμπρακια και σε λιγες μερες ενας φιλος θα μου δωσει 2 ακομα ζευγαρακια. Θα μπορουσα να τα βαλω μαζι με αυτο που εχω; Η κλουβα ειναι 75*30*50 (μ*π*υ). Σκεφτομαι να τα εχω εκει ολο τον χρονο, απλα αγχωνομαι με το θεμα της επιθετικοτητας και την περιοδο αναπαραγωγης.
 
Τα ζεμπρα είναι πολύ επιθετικά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής και διώχνουν με πολύ βίαιο τρόπο τα άλλα πουλια από εκεί. Οπότε καλύτερα να βάλεις ένα χώρισμα στην μέση. Είχα και γω ζεμπρακια και έχω δει τους άγριους τσακωμούς. Καλύτερα χώρια🙂
 
Η κλουβα ειναι 75*30*50 (μ*π*υ)
H κλούβα μπορεί άνετα να φιλοξενήσει 6 πουλιά, όσον αφορά την συμβίωση θα πρέπει να τα παρακολουθείς για να δείς πως θα τα πάνε, είναι κοινωνικά πουλάκια και λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
 
Θα μπορούσες να τα βάλεις όλα μαζί αλλά υπάρχει ενδεχόμενο το παλιό ζευγάρι σου να κυνηγάει τα νεοφερμένα μιας και θα τα θεωρεί καταπατητες στο χώρο τους. Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να τα συνυπάρξεις αλλά κάνοντας κάποιες αλλαγές. Πχ νέα διαμόρφωση στο χώρο. Αν υπάρχει και χώρισμα καλό θα ήταν να το βάλεις αρχικά και μετέπειτα να το αφαιρέσεις και να δεις αντιδράσεις.
 
Back
Top