Φροντίδα Συνύπαρξη με τρία java

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elenie

PB Member
Εγγραφή
30 Νοε 2017
Μηνύματα
440
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάποιο θέμα που με απασχολεί καιρό. Όπως έγραψα σε ένα προηγούμενο post έχω δυο Java αρσενικά (πατέρας-γιος) και ένα θηλυκό με το οποίο είχε ζευγαρώσει στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή τα έχω σε ξεχωριστά κλουβιά ζευγαρωστρες. Σκεφτόμουν να τα ζευγαρώσω μέσα στον Απρίλιο και μετά να τα χωρίσω αρσενικά-θηλυκά το καθένα στο κλουβί τους. Το θέμα είναι πως δεν γνωρίζω κατά ποσό είναι εύκολο να διατηρήσω τόσο μεγάλο αριθμό πουλιών. Το να τα δώσω σε pet shop είναι εκτός συζήτησης γιατί δεν τα εμπιστεύομαι και θέλω να είμαι σιγουρη ότι τα πουλάκια θα έχουν τη μεταχείριση που τους αξίζει.
Ξέρω πως τα Java είναι κοινωνικά πουλιά και λυπάμαι που το θυληκο είναι μόνο του. Είναι προφανές πως είναι νευρικό γιατί μαδαει το στέρνο του. Γίνεται άραγε να τα ενώσω και τα τρία μαζί ή θα χρειαστεί να προστεθεί άλλο ένα θηλυκό για να κάνουν νοητά ζευγάρια; Μήπως καλύτερα να ζευγαρώσουν και να κάνω μετέπειτα τον διαχωρισμό αρσενικά-θηλυκά; Ιδανικά θα προτιμούσα να τα είχα όλα μαζί.

Έχει κανείς σας εμπειρία με συνύπαρξη java;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 
Για ποιο λόγο σκέφτεσαι να τα χωρίσεις σε θηλυκά και αρσενικά και όχι να κάνεις δυο ζευγάρια; Νομίζω ότι αυτά τα πουλιά είναι ευτυχισμένα ζώντας με ταίρι. Ο δικός μου αρσενικός από τότε που έχασε τη θηλυκιά (πριν 2.5 - 3 χρόνια δεν ξανακελαηδησε).
Αυτά τα πουλάκια είναι πανέμορφα. Εάν σε φοβίζει το θέμα των μικρών, μπορείς να τα χαρίσεις σε έμπιστα τακτικά μέλη του φόρουμ για να ξέρεις ότι θα πάνε σίγουρα σε καλά χέρια.
 
Καλημέρα Ελένη, αφού σκέφτεσαι να τα ζευγαρώσεις σύντομα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα ετοιμάσεις διατροφικά και στην συνέχεια να βάλεις μαζί το ζευγάρι (πατέρας-θηλυκό). Αυτό σημαίνει τροφές πλούσιες σε πρωτείνες και πηγές ασβεστίου. Η συμπεριφορά του θηλυκού να μαδάει το στέρνο της είναι σημάδι ανίας, μοναξιάς αλλά ίσως κρύβει και κάποιες διατροφικές ελλείψεις.
Πότε πέρασαν πτερόρροια τελευταία φορά;
Το αν θα προκύψουν πολλά πουλάκια δεν το ξέρεις, ίσως ναι ίσως όχι. Αν ναι μπορείς να χαρίσεις ή να πουλήσεις σε χομπίστες κάποια, δεν είναι απαραίτητο να τα πας σε πετσοπ.

Αν τα βάλεις τώρα όλα μαζί θα υπάρξει αυξημένο στρες επειδή, κοπάδι είναι μικρό και τα 2 αρσενικά θα διεκδικήσουν το θηλυκό...
 
Σκεφτόμουν να τα χωρίσω για να μην υπάρχουν διαμάχες με τα αρσενικά και τα θηλυκά καθότι δεν ξέρω τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων πουλιών. Φυσικά θα προτιμούσα να τα έχω όλα μαζί να κάνουν μια μικρή «κοινωνία» αν μου επιτρέπεται ο όρος, και αν αυτό γίνει θα είμαι σούπερ χαρούμενη.

Όταν πήρα τη θηλυκιά πριν από έναμιση χρόνο είχε ήδη το στέρνο της μαδημενο. Πέρασε πτεροροια, έβγαλε καινουρια πούπουλα αλλά την βλέπω ότι τραβάει πάλι τα πούπουλα της εκεί και έμεινε πάλι γυμνό το σημείο. Το έχω αποδώσει σε ανησυχία και μοναξιά γιατί κατά τα αλλά η συμπεριφορά της δείχνει φυσιολογική. Πτερροροια πέρασαν πέρσι περίπου τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου απ ότι θυμάμαι.

Αν μπορείτε θα το εκτιμούσα να με καθοδηγούσατε στο τι πρέπει να κάνω αν θέλω να τα ζευγαρώσω αρχές Απριλίου που σκέφτομαι. Τώρα τρώνε σπόρους, αυγοτροφη και φρούτα λαχανικά. Θα πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο; Να βάλω τα ζευγάρι μαζί με χώρισμα ή να περιμένω. Απο ό,τι γνωρίζω χρειάζονται φωλιά μεγάλη και κλειστή όπως τα παπαγαλάκια, σωστά;

Και μια τελευταία ερώτηση, αν και εφόσον ζευγαρώσουν και γεννήσουν, τα αφηνω όλα μαζί στο κλουβί προσθέτοντας και το άλλο αρσενικό που θα έχει μείνει μόνο του;
Συγγνωμη για τον βομβαρδισμό, έχω πολλές ερωτήσεις και μεγάλη ανησυχία.
 
Καλησπέρα Ελένη! Φυσικά και μπορείς να τα έχεις όλα μαζί αρκεί βέβαια να τους παρέχεις ένα πολύ μεγάλο κλουβί για να μην έχεις διαμάχες. Αν κατάλαβα καλά αυτά που θες να ζευγαρωσεις τα έχεις ξεχωριστά το ένα από το άλλο, σωστά; Κανονικά θα έπρεπε να ήταν από πάντα μαζί. Ένωσε τα ώστε να γνωριστούν και μετά να μπουν σε αναπαραγωγικη διαδικασία. Τα παραδείσια χρησιμοποιούν ψαθινες φωλιές κλειστού τύπου, υπάρχουν βέβαια και πλαστικές αλλά και ξύλινες εξωτερικες φωλιές. Θα σου συνιστούσα τις τελευταίες.
 
Δεν χρειάζεται χωρισμα. Θα τα βάλεις μαζί και θα τα παρακολουθείς για να μην υπάρχουν καυγάδες. Έπρεπε το αρσενικό με το θηλυκό να ήταν ήδη μαζί. Μπορούν να μένουν μαζί όλο τον χρόνο. Δεν είναι όπως τα καναρίνια που τα χωρίζουμε.
Η διατροφή τους είναι μια χαρά.
Φωλιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε ψάθινη μεγάλη ή ακόμη καλύτερα την ξύλινη που χρησιμοποιείται για τα μπατζι.
Προσωπικά νομίζω ότι ένα ένα τα ζευγάρια θα είναι καλύτερα και θα μπορείς να τα διαχειρίζεσαι πιο εύκολα.
Αν πάρεις θηλυκό για τον μικρό, να μην ξεχάσεις την περίοδο της καραντίνας όπου το νέο πουλάκι θα πρέπει να παραμείνει σε άλλο δωμάτιο για τουλάχιστον έναν μήνα.
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις... λοιπόν. Σήμερα ήταν ημέρα που έπρεπε να κόψω τα νύχια στον αρσενικό, όποτε μια που μπηκα στην διαδικασία και μετά από τη συζήτηση εδώ, του άλλαξα κλουβί και τον έβαλα με τη θηλυκιά, με χώρισμα όμως προς το παρόν. Θα το βγαλω να δω αντιδράσεις. Θα πάω να πάρω μια ξύλινη φωλιά το απόγευμα. Να την βάλω από τώρα; Να περιμένω;
Επίσης το άλλο αρσενικό από τη στιγμή που έφυγε το μέχρι τώρα συντροφακι του δείχνει φοβισμένο και μαζεμένο με ανοιχτό στόμα... Τον λυπάμαι τον κακομοίρη.
Θα ανοίξω καινούριο θέμα στη αναπαραγωγή... κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη καθώς δεν έχω επιχειρήσει κάτι παρόμοιο και έχω άγχος.
 
Λογικά το άλλο αρσενικό φοβήθηκε όταν έβαλες το χέρι σου μέσα και για αυτό είναι έτσι. Την φωλιά θα σε συμβούλευα να την βάλεις σε καμία 15αρια μέρες ώστε να έχουν γίνει 100% ζευγάρι!

Υ. Γ. Το αρσενικό που είναι μόνο του είναι παιδί των 2 άλλων;
 
Την φωλιά θα σε συμβούλευα να την βάλεις σε καμία 15αρια μέρες ώστε να έχουν γίνει 100% ζευγάρι!
Συμφωνώ κι εγώ. Πρέπει πρώτα να δέσουν σαν ζευγάρι και μετά να βάλεις φωλιά.
 
Υ. Γ. Το αρσενικό που είναι μόνο του είναι παιδί των 2 άλλων;

Ναι, Γιάννη, παιδί τους είναι. Λοιπόν εβγαλα το χώρισμα και δεν φαίνεται να υπάρχει ένταση μεταξύ τους. Απλά κοιτάζονται και πετάνε αναγνωριστικά ο ένας στο κλαδί του άλλου.
Θα ακολουθήσω τις συμβουλες σας και θα βάλω την φωλιά σε δυο εβδομάδες περίπου,όπου και θα ανοίξω το κατάλληλο θέμα γιατί θα σας χρειαστώ. Ορίστε και μια φωτογραφία τους, κάτω κάτω φαίνεται και το άλλο.
F486AD6C-CB81-404B-AFF5-3B9E40CBB321.webp
 
Ααα εντάξει! Το κλουβί είναι ικανοποιητικό σε μέγεθος! Μπράβο σου για αυτό. Τώρα δεν ξέρω... Έχει πλαϊνές πόρτες το κλουβί για εξωτερική φωλιά; Αν όχι αναγκαστικά πας σε ψαθινη εσωτερική. Θεωρώ πως χρειάζονται λίγες πατηθρες ακόμη στο κλουβί...
 
Σε ευχαριστώ... Ναι έχει πλαϊνές πόρτες, όποτε εξωτερική θα βάλω. Τώρα για τις πατηθρες σκέφτηκ πως είναι καλύτερο να έχουν χώρο να πετάξουν... εσυ κατά τη γνώμη σου πού θα πρόσθετες μερικές; Να βάλω περισσότερες σε διαφορετικά ύψη;
 
Εγώ θα έκανα το εξής :
Θα έβαζα 3 πατηθρες μέσα στο κλουβί. Την μια θα την έβαζα χαμηλά στην μέση και τις άλλες 2 θα τις έβαζα μια αριστερά και μια δεξιά ακριβώς δίπλα από τις πόρτες(νομιζω στο 8 συρματακι δίπλα από τις πόρτες) τις ταίστρες τώρα θα τις έβαζα και τις 2 στην μέση, ανάμεσα από την πατηθρα ώστε να μπορούν να τρώνε ποιο εύκολα. Θεωρώ πως και η ποτίστρα θα πρέπει να τοποθετηθεί στην πρόσοψη του κλουβιού. Αν σου είναι εύκολο θα σου πρότεινα να κάνεις αυτές τις αλλαγές και στα 2 κλουβιά!
 
Αφού πέρσι άλλαξαν φτερά Απρίλη-Μάη σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα αλλάξουν. Στην θέση σου δεν θα έβαζα φωλιά και θα τα κράταγα χωριστά μέχρι να τελειώσει η φετινή πτερόρροια. Τώρα κινδυνεύεις να έχεις γεννες και πτερόρροια ταυτόχρονα, καθόλου καλό.
 
Back
Top