Διατροφή Συσκευασμένη τροφή που την αγόρασα ληγμένη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gigelis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gigelis

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2021
Μηνύματα
34
Πόλη
Κοζάνη
Αγόρασα από το πετσοπ χθές μια 2κιλη συσκευασία σπόρων,την άνοιξα και γέμισα της ταιστρες, σήμερα που άλλαξα τα νερακια τους έπεσε το μάτι μου στη συσκευασία και είδα ότι εληξε 08/22.
Τι κάνουμε τωρα; μεσολαβεί και τριήμερο και όλα τα πουλιά έχουν φάει ήδη από τη ληγμένη τροφή και δεν έχω άλλη να την αντικαταστήσω.
 
Καλημέρα. Σε μερικά petshop κάποια πρωινά, έστω και σε αργίες, πηγαίνει υπάλληλος για λίγη ώρα, ώστε να φροντίσει τα ζωντανά. Έτσι λοιπόν σε πρώτη φάση, έχεις μικρή πιθανότητα να πετύχεις στο τηλέφωνο κάποιον, οπότε δοκίμαζε κάθε λίγη ώρα.
Αν επιλέξεις να δώσεις από τη ληγμένη βάλε μια ποσότητα στην κατάψυξη για λίγες ώρες (χώρισέ την σε σακκουλάκια που να αντιστοιχούν στη συνολική ποσότητα που θα βάζεις κάθε φορά στα πουλιά) και κάνε απόψυξη της κάθε συσκευασίας αποβραδίς.
Αν σου φαίνεται δύσκολο (αισθάνεσαι άβολα και με τίποτα δεν θα ήθελες να τους ξαναδώσεις από τη ληγμένη) δώσε αυγό ή αυγοτροφή για μια δυο μέρες, και χορταρικά - κηπευτικά
 
Αγόρασα από το πετσοπ χθές μια 2κιλη συσκευασία σπόρων,την άνοιξα και γέμισα της ταιστρες, σήμερα που άλλαξα τα νερακια τους έπεσε το μάτι μου στη συσκευασία και είδα ότι εληξε 08/22.
Τι κάνουμε τωρα; μεσολαβεί και τριήμερο και όλα τα πουλιά έχουν φάει ήδη από τη ληγμένη τροφή και δεν έχω άλλη να την αντικαταστήσω.
Καλημέρα.2κιλη συσκευασία? Ποιο προϊόν είναι ακριβώς ? Γιατί , συνηθως όχι πάντα, είναι 800gr ή 1kg ή 3kg οι συσκευασίες στα pet shop. Μήπως ήταν δικής του συσκευασίας και έγραφε επάνω απλά ημερομηνία που συσκευασία αυτός?
Εγώ πάντως θα την έκανα και μια καταγγελία αν πουλάει διαπιστωμένα ληγμένα προϊόντα. Αν έχεις ληγμένες τροφές συσκευασμενες πουλιών 6 μήνες όντως δηλαδή στις χύμα σκυλιων/γατιών που πιθανότατα πουλάει σκέψου τι κάνει.
 
@φιλομαθης αν είναι δική του συσκευασία, τότε φασκελοκουκούλωτα. Η ημερομηνία λήξης στο δικό του σακουλάκι μπορεί κάλλιστα να είναι μια τυχαία ημερομηνία κ να μην αντιστοιχεί στην πραγματική που μπορεί να είναι ακόμα πιο προγενέστερη. 🙄
@gigelis θα ακολουθούσα την συμβουλή του @ianos . Δώσε ελάχιστη ποσότητα αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς (αφού την κοιτάξεις καλά , για πιθανά ζωύφια) ή αφού την αφήσεις στην κατάψυξη κ γέμισε τους με λαχανικά κ αυγοτροφή. Τρίτη πρωί, τους την πας κ την αλλάζεις. Τώρα για καταγγελία, δεν ξέρω. Μπορεί να είναι ένα λάθος κ όχι συστηματική εγκληματική πρακτική.
 
σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας,η τροφή είναι καθαρή την άδειασα σε ένα ταψί για να την ελέγξω οπότε τουλάχιστον δεν έφαγαν κάτι που θα τα βλάψει.
Ευτυχώς ο κολλητός έχει απόθεμα οπότε τα πέταξα όλα και γέμισα τις ταιστρες,έδωσα και λίγο αυγό τροφή, τουλάχιστον δεν έμειναν νηστικά...
Τρίτη θα πάω πίσω την τροφή στο πετ.
 
@gigelis μια χαρα τοτε. Θες να μας πεις αν ηταν απλα συσκευασμενη δικη του ή επωνυμο μιγμα? Στο ταμπελακι ελεγε ημερομηνια συσκευασιας ή ληξης(EXP)?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Γεια σου φιλομαθής,tht/lot 24/08/2022
και είναι συσκευασία original δεν υπάρχει περίπτωση repacking,το μείγμα είναι deli nature 5 star menu και έχεις δίκαιο είναι 2.5kg και όχι 2 που ανέφερα πιο πάνω.
 
@gigelis Επειδη lot number δεν ειναι η ληξη αυτη καθε αυτη αλλα μπορει να περιεχει ψηφια που δειχνουν την ληξη αν μπορουσες μια φωτο της συσκευασιας σε αυτο το σημειο .
Σε κλειστη συσκευασια που εχω κεχρι versele εχει την παρακατω μορφη και επιπλεον info. Δεν ειναι σε ολες τις εταιρειες το ιδιο.(για την deli nature θα ξερω σε λιγες μερες :-) )
lot: LI321
tht-dlhuo-bb(best before) 17-05-2024
db aBE2113 20:00
 
@gigelis η ημερομηνία lot δεν είναι ημερομηνία λήξης αλλά αφορά ίσως την ημερομηνία παρασκευής ή μια ημερομηνία που αφορά την παρτίδα. Σίγουρα όμως όχι την ημερομηνία λήξης. Νομίζω όμως ότι από την ημερομηνία ή τον αριθμό lot μπορεί να προσδιοριστεί η ημερομηνία λήξης.
 
δυστυχώς όχι παιδιά είναι 100% ληγμένη,ψάχνοντας το google το tht αντιστοιχεί σε best before...
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20230226-100903.webp
    Screenshot_20230226-100903.webp
    161 KB · Προβολές: 19
@gigelis έχεις δίκιο. Από την στιγμή που υπάρχουν δύο ημερομηνίες, η μία σίγουρα είναι η ημερομηνία λήξης. Κ το tht σωστά λες είναι το best before (δεν το πρόσεξα πριν που το ανέφερες). Τρίτη πρωί την αλλάζεις. Ας με διορθώσει ο Σταύρος @Stavros αλλά πιστεύω ότι μπορείς να μας πεις, αν θέλεις το όνομα του πετ σοπ. Για να υπάρχει έξτρα προσοχή. Καλό μεσημέρι.
 
η pd(production date ? ) που λεει απο πανω ακριβως (δεν μας το ελεγες απο την αρχη :-) ) ειναι 24/1/21
η δικη μου κινηση θα ηταν καταγγελια αφου πρωτα και πριν τον κραξω εκανα εναν ελεγχο στα υπολοιπα προιοντα αν ειναι ληγμενα της ιδιας κατηγοριας αλλα και ασχετα προιοντα.
ισως και να ηταν το τελευταιο κομματι στο ραφι ισως να μην το ειχε δει αλλα απο δικαιολογιες μπορει να σου λεει 10 το λεπτο
Αν εχει και αλλα ληγμενα ειναι αξιος της καταγγελιας. Επισης μια τροφη που αγοραζεις 2.5 κιλα επρεπε να την αποσυρει πριν καν ληξει γιατι απλα αν ο ιδιωτης παρει 2.5 κιλα και ληγει την αλλη βδομαδα πχ δεν θα προλαβει να την καταναλωσει.
Αν δεν εχεις και πολλα petshop στην κοζανη ωστε να διαλεξεις το πιο αξιοπιστο..υπαρχουν παντα και το online που παραδιδουν παντου και ισως και φθηνοτερα απο οτι ο αγαπητος.

Παντως αφου googlares θα ειδες και οτι το lot δεν ειναι η ημερομηνια ληξης
Ενημερωτικα εστειλα mail στην εταιρεια για λεπτομερειες σημανσης :-)
 
To Best Before δίνει μια ελαστικότητα απο την άποψη ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί πριν απο την τάδε ημερομηνία. Το Expiry Date έχει μια πιο απόλυτα καθορισμένη περίοδο χρήσης. Κι εγώ θα την πήγαινα πίσω πάντως.
 
@gigelis Απο ότι βλέπω αναφέρει και προγενέστερη ημερομηνία (24/2/2021), πιθανότατα παρασκευής ή συσκευασίας.
Ναι είναι όντως ληγμένη.
Κρίμα. Τελικά πρέπει να τσεκάρουμε πάντα και τις ημερομηνίες και αν είναι σε άριστη κατάσταση η συσκευασία.

Λένε ότι αν και εφόσον έχει αποθηκευτεί σε κατάλληλες συνθήκες η συσκευασία, τότε το προϊόν αντέχει και μετά την ημερομηνία λήξης.

Στη θέση σου, δε θα ρίσκαρα να δώσω από την τροφή γιατί δεν ξέρω πως να ξεχωρίσω αν έχουν πραγματικά λήξει τα σπόρια και θα με έτρωγε το άγχος.
Θα προτιμούσα για δυο μέρες να τους δώσω από άλλες τροφές που έχουμε στο σπίτι όπως αυγό, σουσάμι, βρώμη, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο ή κολοκυθοσπορο, ξηρούς καρπούς και λαχανικά -φρούτα.

Ναι, να πας την Τρίτη να την επιστρέψεις. Και αν παρατηρήσεις ανάλογες ατασθαλίες και σε άλλα προϊόντα, να του κάνεις καταγγελία.
[automerge]1677436402[/automerge]
@Φοίβος έχεις δίκιο.
Μου έχουν πει ότι το best before αναφέρεται στην ποιότητα των θρεπτικών συστατικών και το expiry date στην αλλοίωση του προϊόντος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Την καταγγελία την βρίσκω βαριά, ελπίζω τουλάχιστον να πάρει το μήνυμα και να τσεκαρει το απόθεμα του.
Όντως το best before δίνει μια ελαστικότητα αλλά είναι ένα εξάμηνο που παρήλθε το βρίσκω μεγάλο διάστημα για να το ρισκάρω.
 
@gigelis
Καλημερα,
θα εκφερω την προσωπικη μου αποψη και τιποτα παραπανω
Για να παρει το μυνημα του δεν αρκει τι θα του πει ενας πελατης. Για να αφησει 6 μηνες ληγμενη τροφη στο ραφι δεν ειναι τυχαιο 95%.
Εχει και αλλα ληγμενα προιοντα. Το πιθανοτερο αν πουλαει δικη του συσκευασμενη μαντεψε που θα καταληξει η τροφη που θα επιστρεψεις.
επισης 5% του δινω οτι μπροστα στα ματια σου θα την πεταξει /χυσει οπως ειναι στα σκουπιδια.
επισης 5% οτι θα σου πει ελατε μαζι να δουμε ολο το ραφι να δειτε οτι ηταν το μονο ληγμενο και δειτε ολο το μαγαζι δεν υπαρχει τιποτα ληγμενο
Μακαρι ο τυπος να ανηκει στο 5% .
 
Δεν είναι δύσκολο πάντως να παραμείνει μια συσκευασία στο ράφι, για πολύ καιρό, ειδικά όταν πρόκειται για μάρκα όχι ιδιαιτέρως εμπορική και όταν το pet shop είναι κάποιο συνοικιακό, με την μειωμένη αντίστοιχα κίνηση.
Θεωρώ ότι λάθη γίνονται, ας δοθεί δεύτερη ευκαιρία. Καταγγελία θα έκανα εάν συνέβαινε δεύτερη φορά, πχ αν έστελνα φίλο μου μετά από μια εβδομάδα και έβλεπε ληγμένες τροφές.
Δυστυχώς θα πρέπει τις τροφές να τις μεταχειριζόμαστε σαν το φρέσκο γάλα, το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάμε είναι η ημερομηνία λήξης.
 
Όταν ένα μείγμα σπόρων βρίσκεται στην κλειστή αυθεντική του συσκευασία, δεν έχει πρόβλημα ακόμη κι αν καταναλωθείι μετά από την DLUO ημερομηνία του. Δεν χαλάει δηλαδή, απλά είναι πιθανό να αλλοιωθούν κάποια γευστικά ή χρωστικά χαρακτηριστικά του και φυσικά δεν είναι πλέον εμπορεύσιμο.

Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να αγοράσω μία τροφή που λήγει σε μερικές ημέρες, ΑΡΚΕΙ να υπήρχε μία αρκετά καλή έκπτωση στην τιμή αγοράς της. Υπάρχουν μάλιστα προϊόντα με σύντομη ημερομηνία λήξης στην αγορά που πωλούνται με βαρβάτες εκπτώσεις.

Στην περίπτωσή σου @gigelis θα ζητούσα αλλαγή της τροφής. Βέβαια, ένα κατάστημα δεν υποχρεούται να δεχτεί επιστροφή προϊόντος όταν αυτό δεν βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία - κατάσταση, από την άλλη όμως δεν επιτρέπεται να πουλάει και ληγμένα.
 
Δεν θεωρώ ότι θα μου πει κάτι επειδή ανοίχτηκε η συσκευασία,θα δικαιολογηθεί,θα γίνει αντικατάσταση και το πιο πιθανό είναι να καταλήξει η ληγμένη τροφή στο σακί με την χύμα
 
Back
Top