Συσκευη προσωμοιωσης Ανατολης - Δυσης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης djpietro
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

djpietro

PB New Member
Εγγραφή
9 Δεκ 2013
Μηνύματα
136
Πόλη
Λευκωσία
Καλησπέρα σε όλους... Μετα απο αρκετό ψαξιμο και ρωτώντας πιο εμπειρους εκτροφεις από μένα εδώ στη Κύπρο έχω εγκαταστήσει εδω και μερικές μέρες στο εκτροφείο μου τη Συσκευή Προσωμοίωσης Ανατολής Δύσης. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πιστεύω για όσους έχουν εσωτερική εκτροφή. Κάποιοι ίσως το γνωρίζουν ήδη και κάποιοι ίσως ενδιαφερθούν γι αυτο και σας το συστηνω. Όσο αφορα το εκτροφείο μου τώρα έχω βάλει περισσότερες λάμπες φθορισμού (Arcadia) τις οποίες έχω βάλει στις δυο άκρες σχεδόν για να φωτίζονται καλύτερα οι ζευγαρώστρες μου, αφού για να βάλω λάμπες Led σε κάθε ζευγαρώστρα ήταν πολύ πιο δύσκολο και δεν εβρισκα και κάποιον έμπειρο εδω να μου το κάνει. Μ αυτο τον τρόπο έχω ελαχιστοποιήσει τη σκιά στα κλουβιά μου, η πρώτες σειρές φωτίζονται ολόκληρα τα κλουβία και η τελευταία σειρά έχει μέινει 2-3 εκατοστά σκια. Μετα απο πολύ σκέψη και μελέτη πιστεύω ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω. Σας παρουσιάζω τη συσκευή αλλά και το νέο μου φωτισμο λοιπόν (2 σε 1 :) )και περιμένω τις γνώμες σας.
Φιλικά
Πετρος

2014-11-07 14.24.23.webp 2014-11-07 14.24.46.webp 2014-11-07 14.24.48.webp Screenshot 2014-11-07 20.57.05.webp Screenshot 2014-11-07 20.57.18.webp Screenshot 2014-11-07 20.57.24.webp Screenshot 2014-11-07 20.57.32.webp Screenshot 2014-11-07 20.57.36.webp

Μπορείτε να δείτε και αρκετές λεπτομέρειες εδω
 
Πέτρο, είναι αλήθεια ότι υπήρχε ένα θέμα φωτισμού στο εκτροφείο σου αλλά από ότι βλέπω τώρα, έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά!

Μπορείς να μας κάνεις μία ανάλυση του κόστους της κατασκευής σου;
 
Η συσκευη προσωμοιωσης κοστίζει γυρω στα 170 ευρω αν την παρεις απο Ελλαδα. Εγω πληρωσα και 30 ευρω επιπλεον για μεταφορικα.8 λαμπες φθορισμου Arcadia στα 15 ευρω η μια και μια λαμπα πυρακτωσεως 10 ευρω. Πληρωσα επισης 150 ευρω εξοδα για τις βασεις των λαμπτηρων φθορισμου μαζι με τον κοπο του ηλεκτρολογου μου. Οποτε ολα μαζι μου βγηκε κοντα στα 480 ευρω.
Ξεχασα ν αναφερω οτι η συσκευη ερχεται με λογισμικο για υπολογιστη και συνδεοντας το μπορεις ν αλλαξεις τις ρυθμισεις τις ωρες κτλ.
Επισης πολυ σημαντικο για μενα ειναι οτι μπορεις να το ρυθμισεις να μεγαλωνει τη μερα οσα λεπτα θελεις μεχρι να πάει στις 13-14 ωρες και να μεινει σταθερο.
 
Ποιες ρυθμίσεις έχεις αυτή την περίοδο. Ανατολή, δύση, συνολικός χρόνος φωτισμού;
 
Αυτη την περιοδο το εχω χωρις αυξομειωσεις, ακριβως οπως ειναι η διαρκεια της μερας τωρα. Ξεκινα η Ανατολη με την λαμπα πυρακτωσεως στις 5:30 και κανει 30 λεπτα ακριβως μεχρι να αναψει κανονικα. Στις 6:00 αναβουν οι λαμπες φθορισμου και σβηνει η πυρακτωσεως. Στις 16:45 ξεκινα η Δυση και σβηνουν οι φθορισμου και αναβει η πυρακτωσεως η οποια και παλι κανει 30 λεπτα μεχρι να σβησει τελειως στις 17:15. Συνολικος χρονος φωτισμου 11 ωρες και 45 λεπτα. Σε ενα μηνα σχεδόν θα ξεκινησω να μεγαλωνω 2 λεπτα τη μερα οποτε στα τελη Ιανουαρίου θα ειμαι κοντα στις 13,5 με 14 ωρες για αναπαραγωγή.
 
Πολύ όμορφος χώρος και πολύ καθαρός. Σωστή κατα το δυνατόν τοποθέτηση.Μόνον δώσε μια προσοχή στις ζευγαρώστρες που είναι πολύ κοντά στις λάμπες. Αν δείς πουλιά να προσπαθούν να βρούν ίσκιο πίσω απο την ποτίστρα ή τις ταίστρες, σημαίνει οτι ο φωτισμός είναι υπερβολικός. (προσωπικά νομίζω πως είναι). Επειδή μάλιστα οι λάμπες αυτές είναι με σταρτερ και δημιουργούν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα με το τρεμόπεγμα, προσοχή. Τον προσομοιωτή δεν τον γνωρίζω, αλλά νομίζω οτι απο εκεί δεν θα έχεις προβλήματα. Απλά θα σου πρότεινα να έχεις ενεργοποιημένη την ένδειξη "παρακολουθηση πραγματικου ηλιοστασίου" και όχι την "χωρίς αυξομειώσεις" μεχρις ότου αποφασίσεις να δώσεις το πρόγραμμά σου. Με το καλό και στις εκθέσεις.

Υ. Γ Μία λάμπα πυρακτώσεως είναι λίγη.Αν καεί θα έχεις πρόβλημα, διότι μπορεί και να μη το καταλάβεις.
Θέλει 2 ή 3 αναλογικά τοποθετημένες και με ισχύ όχι μεγαλύτερη απο τα παλιά 60 watt η κάθε μία.
 
Κυριε Μακη σας ευχαριστώ.Αντιθετως εγω εχω προσεξει οτι αντι να ψαχνουν ισκιο συνεχεια τα βλεπω κοντα στις λαμπες οποτε δε νομίζω να εχουν προβλημα.Φαινεται και στις φωτο οτι ερχονται κοντα στις λαμπες. Θα τα προσεξω περισσοτερο ομως για να σιγουρευτω.Αυτο επισης που με προβληματιζε ειναι οτι ειναι κοντα στις λαμπες οι ποτιστρες και μηπως αλλοιωνεται το νερο αλλα δεν εχω προσεξει μεγαλη διαφορα στη θερμοκρασια του νερου. Θα αλλαξω τις ρυθμισεις τοτε μεχρι να ερθει ο καιρος για να μεγαλωσω τη μερα. Για την λαμπα πυρακτωσεως εχετε δικαιο εφυγε ο ηλεκτρολόγος και μετα το σκεφτηκα με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω και δευτερη. Ειναι 60 watt η λάμπα
 
Back
Top