Φροντίδα Συστοιχία κλούβιων ή κλούβα πτήσης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης KYRIAKH
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

KYRIAKH

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουν 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Αθήνα
Για σας, έχω καιρό να επικοινωνήσω λόγο που έλειπα στην επαρχεία. Θα ήθελα την γνώμη σας για το τι είναι καλύτερο να κατασκευάσω για τα κανάρια μου συστοιχία κλούβιων η κλούβα πτήσης δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα χώρου, με προβληματίζει στην κλούβα η περίοδο αναπαραγωγής τα περισσότερα κανάρια είναι αδέλφια Τέλος τα χω κάπως καλομαθημένα και το χειμώνα τα βάζω μέσα το βράδυ δεν νομίζω να πάθουν τίποτα έχω υποψιών μου βέβαια να τα σκεπάζω με τέντα το βράδυ.
 
Ίσως χρειαστείς και τα δύο, αλλά αυτό που χρειάζεσαι πρωτίστως είναι η συστοιχία κλουβιών ή εν πάση περιπτώσει ξεχωριστά κλουβιά (ζευγαρώστρες) για κάθε ζευγάρι την περίοδο της αναπαραγωγής. Ίσως σου χρειαστεί και η κλούβα πτήσης, αν θέλεις να βάλεις τα μικρά σου εκεί για να δυναμώσουν αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίησή τους, αλλά και πάλι ως χώρος μόνιμης διαμονής για όλα τα πουλιά, δεν κάνει.
 
κυριακη εξαρταται και απο τον αριθμο ζευγαριων που εχεις και απο ποσα πουλια θελεις τελικα να κρατας καθε χρονια.

εγω (αν και θα βρεις και αλλες κατασκευες-προτασεις εδω) εχω να σου προτεινω τη δικια μου
https://community.petbirds.gr/threads/Κατασκευή-κλούβας-ζευγαρώστρας-αλουμινίου.7374/

με περισσοτερα ισως πατωματα αν κρατας πανω απο 4 ζευγαρια.η τοποθετηση ή μη χωρισματος στη μεση σου δινει την δυνατοτητα εναλλακτικης χρησιμοποιησης αναλογα με την περιοδο.υψος για κλουβα πτησης δεν χρειαζεσαι παραπανω. Ειναι ενταξει. Ετσι καθε οροφος ειναι και μια κλουβα.
 
Απο δικης μου αποψης θα σου προτεινα και τα δυο.Αφ'ενος τα ζευγαρια σου να ειναι χωρισμενα και αφ'ετερου τα μικρα να μπουν στην κλουβα πτησης. Ετσι το καλοκαιρι θα μπορεις να εχεις χωρισμενα τα αρσενικα σου στις ζευγαρωστρες και τα θηλυκα σου μαζι με τα μικρα στην κλουβα πτησης.
 
Σας ευχαριστώ όλους φοβερές κατασκευές. Δεν είμαι σε φάση τώρα και για τα δυο με βλέπω την κλούβα να την φτιάχνω στο χωριό κάτω από δένδρα η καλύτερη τους θα είναι. Ξεκάρφωτο :τα φίλα γιασεμιά αν τα φάνε έχουν πρόβλημα;
 
εδω BirdsnWays - Plants Poisonous to Pet birds, Pet Parrots & Exotic Birds - Poisonous trees, bushes

Non-toxic for birds list and a list of thngs that are toxic for birds.

και σε πολλες αλλες σελιδες αναφερεται οτι το γιασεμι (Jasmine) δεν ειναι ασφαλες για τα πουλια.

εννοειτε να το φανε οχι να το μυρισουνε. Μπορει να εχεις ανετα κοντα τους το φυτο αυτο αλλα σε ασφαλη αποσταση απο περιεργα καναρινακια 😉
 
Back
Top