Γενικά Συχνές μετακινήσεις του κλουβιού

vassilis29

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2009
Μηνύματα
49
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας παιδιά. Σε κάποια απο τις συζητήσεις σας ειπώθηκε πως δεν ειναι καλό να αλλάζουμε συχνά τη θέση του κλουβιού στο σπίτι, ίδιαίτερα όταν είναι περίοδος ζευγραώματος. Αλλάζω συχνά δωματιο στα πουλιά, τώρα που έχει ζέστη τα βγάζω στο μπαλκόνι κτλ. Δε βλέπω ομώς να τα ενοχλεί ιδαίτερα αυτό.. Εσείς τι λέτε;
 
εγω το βραδυ τον βαζ μεσα στο δωματιο γιατι εχουμε εδω γυρο πολλεσ κουκουβαγιες! Και το πρωι τον βγαζω εξω να λιαζετε δεν ενοχλειτε καθολου! το προβλημα μετακινησης αναφερθεικε πιστευω σε περιπτωσεις μεγαλων αποστασεων οχι λιγων μετρων!
 
Το μεσα-εξω δεν εχει να κανει με την αποσταση του ενος, δυο η δεκαπεντε μετρων αλλα με το "μεσα-εξω". Εννοω την αλλαγη του αερα, της θερμοκρασιας, της υγρασιας,της φωτεινοτητας, του προσανατολισμου του κλουβιου τους και πολλα αλλα που κατα την αναπαραγωγη ειδικα παιζουν σημαντικο ρολο και ακλο ειναι να τα κραταμε σταθερα. Μπορει πολλα η τα περισσοτερα πουλια να τυχει να ανταποκριθουν οπως επιθυμουμε αλλα μπορει καποια αλλα να παρατησουν τις φωλιες τους και να πεθανουν τα εμβρυα μεσα στα αυγα. Πιστευω πως ειναι κριμα.
 
Συμφωνώ πως κατα την περίοδο που ζευγαρώνουν και κάνουν μικρά δεν είναι καλό να τα μετακινούμε. Αν κατάλαβα λοιπόν καλά σε μη αναπαραγωγική περίοδο καλό είναι να βγαίνουν στο μπαλκόνι αλλα με προσοχή, ιδιαίτερα στη θερμοκρασία.. Να μην υπάρχει δηλαδή μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας απο το δωμάτιο που θα είναι.. Αν κατάλαβα λάθος πείτε μου..
 
Back
Top