Θα σας περιγράψω ένα 100% αληθινό γεγονός που με οδήγησε στον προβληματισμό που περιγράφει ο τίτλος.
Σε ένα από τα ζευγάρια που διάλεξα προσπάθησα να ταιριάξω ένα καλό
(κατ'εμέ) αρσενικό φετινό με ένα επίσης φετινό θηλυκό. Η εν λόγω κανάρα
είναι η μοναδική κίτρινη που έχω και το πρώτο πουλί που βγήκε τον περασμένο
Μάρτη. Περιέργως πως η συγκεκριμένη είναι η μόνη που δεν έχει καν πυρώσει ακόμα.
Απέναντι από αυτό το ζευγάρι βρίσκονται οι παραμάνες. Μία από αυτές πριν μέρες παρατήρησα ότι σε κάθε "κάλεσμα" για ζευγάρωμα του αρσενικού έδειχνε ενδιαφέρον με το ανάλογο σήκωμα της ουράς.
Αποφάσισα λοιπόν, επειδή επιθυμώ νεοσσούς από τον συγκεκριμένο τραγουδιστή να τον φέρω σε επαφή μαζί της. Έτσι και έγινε. Μόλις μπήκε στο κλουβί της συνέβη το μοιραίο. Μετά από 5 λεπτά τον επανέφερα στην ακατάδεκτη.
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν το ξαναδοκίμασα και τις επόμενες ημέρες.
Η κανάρα λοιπόν τις επόμενες ημέρες έκανε συνολικά 5 αυγά.
Πέντε με έξι ημέρες μετά έκανα την καθιερωμένη ωοσκόπηση και ανακάλυψα ότι 3 από τα 5 αυγά ήταν ένσπορα (βατεμένα, σποριασμένα, πιασμένα).
Αυτήν την εμπειρία την μοιράστηκα τηλεφωνικώς με τον Σταύρο και μπορώ να πω πως μας παραξένεψε λίγο.
Σήμερα λοιπόν μπορώ να σας πω ότι ΚΑΙ τα 5 είναι ένσπορα.
Ισχύει τελικά ότι η κανάρα αποθηκεύει σπέρμα;
Τόσες ημέρες;Φτάνει ένα 5λεπτο ΚΑΙ για τα 5 αυγά;
Είναι η εξαίρεση;
Για να το κουβεντιάσουμε!
Σε ένα από τα ζευγάρια που διάλεξα προσπάθησα να ταιριάξω ένα καλό
(κατ'εμέ) αρσενικό φετινό με ένα επίσης φετινό θηλυκό. Η εν λόγω κανάρα
είναι η μοναδική κίτρινη που έχω και το πρώτο πουλί που βγήκε τον περασμένο
Μάρτη. Περιέργως πως η συγκεκριμένη είναι η μόνη που δεν έχει καν πυρώσει ακόμα.
Απέναντι από αυτό το ζευγάρι βρίσκονται οι παραμάνες. Μία από αυτές πριν μέρες παρατήρησα ότι σε κάθε "κάλεσμα" για ζευγάρωμα του αρσενικού έδειχνε ενδιαφέρον με το ανάλογο σήκωμα της ουράς.
Αποφάσισα λοιπόν, επειδή επιθυμώ νεοσσούς από τον συγκεκριμένο τραγουδιστή να τον φέρω σε επαφή μαζί της. Έτσι και έγινε. Μόλις μπήκε στο κλουβί της συνέβη το μοιραίο. Μετά από 5 λεπτά τον επανέφερα στην ακατάδεκτη.
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν το ξαναδοκίμασα και τις επόμενες ημέρες.
Η κανάρα λοιπόν τις επόμενες ημέρες έκανε συνολικά 5 αυγά.
Πέντε με έξι ημέρες μετά έκανα την καθιερωμένη ωοσκόπηση και ανακάλυψα ότι 3 από τα 5 αυγά ήταν ένσπορα (βατεμένα, σποριασμένα, πιασμένα).
Αυτήν την εμπειρία την μοιράστηκα τηλεφωνικώς με τον Σταύρο και μπορώ να πω πως μας παραξένεψε λίγο.
Σήμερα λοιπόν μπορώ να σας πω ότι ΚΑΙ τα 5 είναι ένσπορα.
Ισχύει τελικά ότι η κανάρα αποθηκεύει σπέρμα;
Τόσες ημέρες;Φτάνει ένα 5λεπτο ΚΑΙ για τα 5 αυγά;
Είναι η εξαίρεση;
Για να το κουβεντιάσουμε!