Φροντίδα Σφηνωσε το πόδι της καρδερινας

Κατάσταση
Κλειστό.

Nikos kara

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιαν 2016
Μηνύματα
20
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα σήμερα μου έδωσε ένας φίλος μια καρδερινα αρσενικια την είχε από μικρό. Πριν από 2 μέρες σφηνωσε το πόδι του ανάμεσα σε ταΐστρα κ κάγκελο κ ήταν περίπου για μια μέρα σφηνωμενω. Λυπηθηκε να το αφήσει ελεύθερο γιατί ήταν τραυματισμενο, όπως και να το κρατήσει. Κ μου το έδωσε. Δεν ξέρω τι φάρμακο - βιταμίνη του έδωσε αλλά δεν μπορεί να το πατήσει γιατί τα δάχτυλα έμειναν ανοιχτά. Τη θα προτείνατε να το κάνω ώστε να στρώσει το πόδι του;
 
Προφανέστατα μιλάμε για πιασμένο πουλί. Αυτό παραβαίνει τους Κανόνες τους οποίους συμφώνησες να τηρείς με την εγγραφή σου. Διάβασε σε παρακαλώ αυτό για περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνεις ώστε να το βοηθήσεις https://community.petbirds.gr/threads/Επανένταξη-άγριων-πουλιών-στη-φύση.21965/
 
Αυτοί που τα δίνουν τσάμπα (ενώ μπορούν να τα πουλήσουν κανενα κατοστάρικο το ένα) και που μόλις κουτσαθούν σκέφτονται μήπως τα αφήσουν ελεύθερα να πάνε να ψοφήσουν παραπέρα δεν έχουν σχέση με εκτροφή. Τόσα χρόνια εδώ μέσα ξεφωνίζουν απο μακριά οι περιπτώσεις με τα αγριοπούλια, κι αν κάποιες φορές δεν μιλάμε δεν σημαίνει ότι είμαστε και χαζοί.

Μπορείς σαφώς να με διαψεύσεις διαβάζοντας το δαχτυλίδι που φοράει σε ένα απο τα πόδια της και γράφοντάς μας εδώ τον κωδικό του εκτροφέα και το σύλλογο.
 
Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι πιάσουν;
Πιασμένο εννοείς φαντάζομαι.

Λοιπόν και εγώ καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα από το ότι ανέφερες ότι το έχει από μικρό και όχι ότι είναι εκτροφής του. Επίσης κάποιος που εκτρέφει καρδερίνες και καταφέρνει μετά από πολλές προσπάθειες και κόπο να πάρει μικρά, δεν σκέφτεται ούτε για μία στο εκατομμύριο αυτό:
Λυπηθηκε να το αφήσει ελεύθερο γιατί...
Ούτε αυτό.
όπως και να το κρατήσει
Κάποιος που έχει την εμπειρία να αναπαράγει καρδερίνες, γνωρίζει πολύ καλά με ποιον τρόπο να τις φροντίσει οτιδήποτε και αν συμβεί.

Τέλος, για να με κοροϊδεύομαστε με ιστορίες όπως, το αγόρασε από ένα πετ σοπ που του είπαν ότι είναι εκτροφής ή ότι του την είχε δώσει ένας παππούς που κάνει αναπαραγωγή αλλά δεν ξέρει από δαχτυλίδια γι' αυτό δεν περνάει και χάνει χρόνο το πουλάκι άσκοπα, παρτο αν νοιάζεσαι πραγματικά και πηγαίνε το σε ένα γιατρό για να το δει από κοντά γιατί σε αυτήν την κατάσταση...
κ ήταν περίπου για μια μέρα σφηνωμενω
Είναι δύσκολο να βοηθηθεί από εδώ.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις αλλά να ήταν και επί του θέματος... Εγώ σας είπα την όλη διαδικασία του πουλιου πως έφτασε στα χέρια μου και σε τη κατάσταση βρίσκεται και αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Κ εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει ότι είναι το πουλί πιάσμενο κλπ. Κ κάτι τελευταίο αν κατάλαβα καλά
Επίσης κάποιος που εκτρέφει καρδερίνες και καταφέρνει μετά από πολλές προσπάθειες και κόπο να πάρει μικρά, δεν σκέφτεται ούτε για μία στο εκατομμύριο αυτό:
Ούτε αυτό.
εσύ φίλε μου δεν ξέρω αν εκτρεφης αλλά αν σου παρουσιαζοταν ένα τέτοιο φαινόμενο θα το αφηνες;
 
εσύ φίλε μου δεν ξέρω αν εκτρεφης αλλά αν σου παρουσιαζοταν ένα τέτοιο φαινόμενο θα το αφηνες;
Αυτο ακριβως εννοει. Οποιος εκτρεφει δεν τα παραταει επειδη χτυπησαν και ουτε τα δινει για τον ιδιο λογο. Ξερει και τα περιποιειται. Αν ειναι κατι που χριζει ιατρικης γνωμης, τοτε πας στο γιατρο και αυτο σου συσταθηκε να κανεις :)
 
εσύ φίλε μου δεν ξέρω αν εκτρεφης αλλά αν σου παρουσιαζοταν ένα τέτοιο φαινόμενο θα το αφηνες;
Θα το πήγαινα στο γιατρό.

Εν πάση περιπτώσει, οι ερωτήσεις μας δεν αφορούν το κουτσομπολιό αλλά τους κανόνες. Δυστυχώς δεν γίνονται συζητήσεις που αφορούν σε πιασμένα πουλιά, που όπως φαίνεται είναι το συγκεκριμένο.
 
Δυστυχώς επειδή εδώ στην επαρχία που είμαι δεν υπάρχει κάποιος πτηνιατρος με πτυχίο πτηνιατρου, γιαυτό ρωτάω εσάς. Κτηνιατρο δεν θέλω να πάω γιατί δεν έχουν ιδέα (πρόσφατο περιστατικό με το αρσενικό παπαγαλάκι μου το έκανε 3 ενεσης κ σε 2 ώρες το έχασα)
 
Οπωσδήποτε φωτογραφία! Το συγκεκριμένο πουλάκι είναι ήδη πολύ άτυχο στη ζωή του! Ας το βοηθήσουμε όλοι να τα καταφέρει!
 
To πόδι δεν αιματώνεται και αν δεν κοπεί θα το χάσεις το πουλάκι. Δεν στο λέω έτσι.. έχει συμβεί ακριβώς το ίδιο και σε ένα καναρινάκι μου κάποτε. Δυστυχώς θέλει ακρωτηριασμό για να επιζήσει..
 
Το πόδι είναι ήδη νεκρό και μάλιστα εδώ και μέρες. Έχει χάσει τα υγρά του και το ζωτικό του όγκο. Φαίνεται ότι θα πέσει κάποια στιγμή μόνο του. Αν δεν συμβεί αυτό η μόλυνση θα προχωρήσει προς τα πάνω απειλώντας τη ζωή του πουλιού.

Εμείς από εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Για τις λεπτομέρειες πρέπει να αναλάβει γιατρός.

Μια τελευταία παράκληση, σταματήστε να αιχμαλωτίζετε πουλιά. Δεν είναι ούτε παιχνίδια ούτε αναλώσιμα.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top