Φροντίδα Σφράγιση σχισμών ξύλινων κλουβών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

crisam

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2020
Μηνύματα
186
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Κάπου είχα διαβάσει αλλα δεν μπορώ να το βρω με τίποτα ότι μπορούμε σε ξύλινα κλουβιά να καλύψουμε τις οποίες σχισμές με ακρυλική μαστιχη; Εγώ μέχρι τώρα χρησιμοποιουσα επιπλέον διάφανη ξυλοκολα και μετέπειτα στόκο ξύλου. Λείανση και στο τέλος 2-3 χέρια βερνίκι νερού εμποτισμού για εξωτερική χρήση. Έλεγα για ποιο γρήγορα να έβαζα ακρυλική μαστιχη η ποια όταν στεγνώσει βάφεται και να αποφύγω τον ξυλοστοκο ,ξύσιμο ,καθάρισμα κτλ.
 
@crisam Το χρώμα βαφής θα είναι διάφανο - φυσικό ή κάποιο άλλο χρώμα; Αν το βάψεις πχ λευκό βάλε το ακρυλικό κατευθείαν και βάφεις. Αν είναι φυσικό πρέπει να βάλεις στόκο παρόμοιο με το ξύλο για να μη φαίνεται άσχημο.
 
Καλημέρα. Το βερνίκι είναι σε χρώμα τεακ ξύλου. Η σιλικόνη πρέπει να είναι λευκή,δεν την έχω ανοίξει ακόμα. Πάντως και λευκή να είναι με το βερνίκι θα πάρει το χρώμα . άλλωστε θα μπει σε σημεία που δεν θα φαίνονται.
 
Εγώ μέχρι τώρα χρησιμοποιουσα επιπλέον διάφανη ξυλοκολα
Αυτό είναι το καλύτερο. Αρκετή για να ξερνάει λίγο από παντού και όταν ξεραθεί την κόβεις με ένα σκαρπέλο.
 
Την τοποθέτησα με πιστόλι και μετέπειτα με γάντι την απλώσα ώστε να μπει καλύτερα στις σχισμές και να απλωθεί ομοιόμορφα. Πάντως σε σχέση με τον στόκο που έβαζα μέχρι τώρα μου φάνηκε καλύτερη σαν αποτέλεσμα λόγο ελαστικότητας γιατί ο στόκος με τις αλλαγές θερμοκρασίας καλοκαίρι - χειμώνα (συστολή-διαστολη) παρουσίαζε σε κάποια σημεία κρακ. Ο χρόνος θα δείξει. Ερώτηση αφού γίνει η όλη διαδικασία ( στέγνωμα - βάψιμο) υπολοιματα που μπορεί να υπάρχουν είναι επικίνδυνο για τα πουλιά; Μιλάμε πάντα για ακρυλική μαστιχη (σιλικόνη).
 
αφού γίνει η όλη διαδικασία ( στέγνωμα - βάψιμο) υπολοιματα που μπορεί να υπάρχουν είναι επικίνδυνο για τα πουλιά; Μιλάμε πάντα για ακρυλική μαστιχη (σιλικόνη).
Δεν κινδυνεύει, δεν έρχεται καν σε επαφή.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Thod
Καλημέρα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Μου έλυσε τα χέρια. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι επειδή η κατασκευή είναι αρκετά μεγάλη από το πιστόλι "πιάστηκαν " οι ομοι 😉. Το τίμημα του χόμπυ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Thod
Καλημέρα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Μου έλυσε τα χέρια. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι επειδή η κατασκευή είναι αρκετά μεγάλη από το πιστόλι "πιάστηκαν " οι ομοι 😉. Το τίμημα του χόμπυ.
Μετά από συνεχόμενο πάτημα αυτό σφίγγει και θέλει η σκανδάλη παραπάνω δύναμη. Ένα τρικ είναι μόλις σφίγγει αρκετά να το απελευθερώνεις και έτσι γίνεται πάλι πιο μαλακό στο πάτημα. Βέβαια όσο τελειώνει το σωληνάριο δυσκολεύουν τα πράγματα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: crisam
Back
Top