Σχέδιο για μια καινούρια κλούβα

ΜΑΚΗΣ Λ

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2009
Μηνύματα
33
Πόλη
Ναύπλιο
Εδω και αρκετο καιρό προσπαθώ να καταλήξω σ΄ενα σχέδιο για μια καινουργια κλούβα. Μάλλον θα προσπαθήσω να κατασκευασω αυτη που εχω ανεβάσει φωτο. Το ερώτημα ειναι ποσο πλάτος πρέπει να εχεικαι αν κάποιος ποιο εμπειρος παρατηρεί καποιο λαθος στην κατασκευή.
 

Συνημμένα

  • 1.ΚΛΟΥΒΑ.webp
    1.ΚΛΟΥΒΑ.webp
    4 KB · Προβολές: 514
  • 2.ΚΛΟΥΒΑ-.webp
    2.ΚΛΟΥΒΑ-.webp
    16,6 KB · Προβολές: 620
  • 3.ΚΛΟΥΒΑ ΕΞΩ.webp
    3.ΚΛΟΥΒΑ ΕΞΩ.webp
    3,3 KB · Προβολές: 466
  • 4.ΚΛΟΥΒΑ-ΤΕΛΙΚΟ.webp
    4.ΚΛΟΥΒΑ-ΤΕΛΙΚΟ.webp
    5,2 KB · Προβολές: 538
[x]Την σκεπη πρεπει να την δωσεις κι'αλλο υψος, αν δεις το δικο μου το σπιτακι στις φωτο ειναι φαρδος 1,50 και η σκεπη εχει υψος 0,50ποντους!
 
Μάκη συγχαρητήρια για το σχέδιο είναι καταπληκτικό (πώς το έκανες;),

Η παρατήρησή μου έχει να κάνει με τα ανοιγόμενα φύλλα μπροστά απ' τα κλουβιά. Πρόκειται για ανοιγόμενη σίτα ή κάποιο άλλο υλικό? Αν είναι σίτα γιατί δεν την κάνεις ρολό για να κερδίσεις χώρο; Αν είναι κάτι άλλο πως εξασφαλίζεις τον επαρκή αερισμό των κλουβιών;
 
Τίμο ειναι μεταλικο τελάρο η πόρτα και κολημένο στο εσωτερικό του κουνελόσυρμα, για αποφυγή επισκεπτων (γάτες, πουλιά). Το ιδιο ειναι και στις δυο πλαινες πλευρές δεξιά και αριστερά για εξαερισμό της κλούβας. Η πίσω πλευρά ειναι απο φύλλο αλουμίνιο για να καθαρίζεται ευκολα και να μην λερωνη τον τοίχο πίσω του. Σίτα πολύ ψιλή πέφτει περιμετρικά της κλούβας το καλοκαίρι για αποφυγή κουνουπιών(κολλημένη με σκρατς πανω στα τελάρα).
 
γεια σ φίλε m επειδή θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο μπορείς να m εξηγήσεις... λίγο την κλούβα; Τα πουλιά είναι ελεύθερα μέσα η σε κλουβιά;και κλείνεις και ανοίγεις το σπιτάκι για ποιο λόγο; θα m εξηγήσεις σε παρακαλώ εγώ σκέφτομαι να κάνω κάτι παρόμοιο σε πολύ ποιο μεγάλο και το κλειστό μέρος να είναι μόνιμα κλειστό και το ανοικτό όπως t έχεις και τα πουλιά να πηγαίνουν όπου θέλουν...όποτε μπορείς απάντησε please ευχάριστω
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στη φωτο 1 τα νούμερα αντοιστοιχουν σε κλουβιά. Τα 1,2,3,4 κλουβιά γινονται και μια κλουβα αφερώντας τα χωρισματα ενδιάμεσα, αντοίστοιχα τα 5,6,7 και τα 8,9,10.
Το σκεπτικό ειναι τα 5,6,7 σε περίοδο αναπαραγωγης να εχω 2 ζευγάρια ενα στο 5 & ενα στο 7 και το ενδιάμεσο (6) να βάζω τα μικρα για λιγες μερες οταν απογαλακτιστούν. Το ιδιο & για τα 8,9,10. Αυτη την περίοδο το 1,2,3,4 θα είναι η πιο μεγάλη κλούβα που θα μπένουν μετα την απομάκρυνση απο τους γονείς.
Τώρα την περίοδο της ανάπαυσης (μετα την πτεροροια) στο 5,6,7 θα μπένουν τα αρσενικά και στο 8,9,10 τα θυληκά. Τα 1,2,3,4 θα μπένουν οι δάσκαλοι και καποια μικρά για εκπέδευση.
Στην φωτο 3 ειναι η εξωτερική κλούβα που μπένει μεσα η κλούβα της φωτο 1 ή 2 και ειναι για προφήλαξη απο τις γατες και απο αγριοπούλια (φωτο 4).
Ελπίζω να σε βοήθησα!
 
Ξέχασα να σου αναφέρω οτι το κατω μερος της εξωτερικής κλούβας στη φωτο 3 που ειναι πρασινο ειναι ντουλάπη για τα πράγματα των καναρινιών (τροφες, φαρμακα, βιταμίνες κλπ)
 
Back
Top