Φροντίδα Σχέσεις παπαγάλων αντίθετου φύλου με αυτό του ιδοκτήτη τους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vasileia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vasileia

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2009
Μηνύματα
381
Πόλη
Καλαμάτα
μήπως ξέρει κανείς αν αληθεύει αυτό που άκουσα οτι αν πάρουμε παπαγάλο αντίθετου φύλου έχουμε καλύτερη σχέση δηλ. μας εσθάνεται σαν το ταίρι του ενω αν είναι του ίδιου φύλου όχι😕
 
Βασιλεία, η απορία σου μάλλον έχει κάποια βάση αν αναλογιστώ τη συμπεριφορά ενός θηλυκού Cocatoo, ενός, ανάμεσα σε άλλους, από τους αγαπημένους μου παπαγάλους, που συχνά είχα την τύχη να συναναστέφομαι, κάθε φορά που έκανα την επίσκεψή μου σε Pet-shop φίλου.
Το πουλί βρισκόταν έξω από το κλουβί, σε σταντ και είχα την ευκαιρία να παρακολουθώ την συμπεριφορά του κάθε φορά που κάποιος από τους πελάτες άπλωνε το χέρι προς το μέρος του. Η συνιδιοκτήτρια του καταστήματος με είχε προκαταλάβει τονίζοντάς μου την προτίμησή του στα χάδια ατόμων του έτερου φύλου, άντρες στην προκειμένη περίπτωση, μιας και το Cocatoo ήταν αποδεδειγμένα θηλυκό.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα διαπίστωσα του λόγου το αληθές: προτίμηση και ανοχή στα χάδια των αντρών και αδιαφορία ή και επιθετική στάση απέναντι στο πλησίασμα και στην υποψία επαφής με γυναίκες. Μάλιστα, αν και η συνιδιοκτήτρια του Pet-shop ήταν η αποκλειστική τροφός του παπαγάλου και αφιέρωνε ώρες και ώρες για την περιποίησή του, η συμπεριφορά του Cocatoo προς αυτή δεν άλλαζε από το ήδη αναμενόμενο.
Το παραπάνω, όμως, αφορά μεμονωμένη παρατήρηση και για συγκεκριμένο παπαγάλο, ορισμένου είδους, γι' αυτό και δεν μπορεί να στηρίξει ένα συμπέρασμα με ευρύτητα και αξιοπιστία. Παραμένει όμως μια περίπτωση άξια λόγου!
 
Εγώ το έχω παρατηρήσει με τον Σενεγάλης μου αυτό.. Η εκτροφέας μου είπε όταν τον πήρα ότι πιστεύει ότι είναι αρσενικό αλλά DNA δεν του έχω κάνει ακόμη.. Όμως ενώ με εμένα τα πάει μια χαρά, τον αδερφό μου ζορίζεται και ας περναέι αρκετές ώρες στο σπίτι. Την μητέρα μου που την βλέπει σπάνια, για την κοινωνικοποίησή του, τα πάει καλά μαζί της αρκετά. Στον φίλο μου δε, είναι πιο επιθετικός από όλους και μόνο δίπλα του να περάσει, παέι να του επιτεθεί! Χωρίς να είναι και απόλυτο, ισχύει ότι δείχνουν συμπάθεια στο άλλο φύλο. Με την κοκατιλίνα μου ας πούμε, τα πάμε μια χαρά!
 
και γω τοχω ακουσει πολλες φορες αυτο...kai πιστευω πως εχει
μια δοση αληθειας..
 
Κι εγω πιστευω πως υπαρχουν πουλια που εμφανιζουν αυτο το γνωρισμα της συμπαθειας σε ενα απο τα δυο φυλα περισσοτερο απ'οτι στο αλλο. Πιστευω ομως ακομη οτι το μεγαλυτερο ρολο τον παιζει η κοινωνικοποιηση του παπαγαλου με τους ανθρωπους οταν ειναι μωρο και καθως μεγαλωνει.
 
μήπως ξέρει κανείς αν αληθεύει αυτό που άκουσα οτι αν πάρουμε παπαγάλο αντίθετου φύλου έχουμε καλύτερη σχέση δηλ. μας εσθάνεται σαν το ταίρι του ενω αν είναι του ίδιου φύλου όχι😕
Και εγω το ιδιο εχω ακουση Βασιλια.. Ισχυη και στα σκυλια αυτο.
Αλλα επειδη προκητε να παρω Παπαγαλο θαθελα και την γνωμη των μελων του pet;Νασε παντα καλα! ΚΓ. 😉
 
Back
Top