Γενικά Σχέση τιμής με ποιότητα καναρινιού

Nikoskon854

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2021
Μηνύματα
70
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα σε όλους,ένα από τα πολλά που με απασχόλησε είναι η ποιοτητα του πουλιού και η τιμή, δεν το πολύ επεξεργαστηκα όταν μπήκα απλά μπήκα διάλεξα και έφυγα η τιμή ενός λευκού καναρινιού στο συγκεκριμένο Pet ήταν 25 σύνολο 40 με αρκετή τροφή κλουβί βιταμίνη κίτρινη, ποτίστρα ταιστρες πατηθρες. Έπειτα μου είπε ότι εγγύηση δεν υπάρχει γιατί είναι ζωντανό αυτό μου ακούστηκε και λογικό δεν είναι συσκευή, δύο πράγματα δεν μου άρεσαν από τις δύο φορές που πήγα τον ρωτάς και αποφεύγει να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία δεύτερον η τροφή ήταν με ρουψεν που σαν έμπειρος σε αυτό το κομμάτι δεν θα έπρεπε να μου δώσει για λευκό καναρίνι, έτσι πήγα σε ένα πιο κοντινό που και συμβουλές δίνει και τροφή δίχως ρουψεν δίνει όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε φίλη μου που έχει ένα αξιαγάπητο μαλινουα, και είναι ο μόνος που μου είπε να προσέχω την κίτρινη βιταμίνη γιατί μπορεί να βάψει
Το κυριότερο ερώτημα που έχω είναι η τιμή χαμηλή και η ποιότητα του πουλιού τι πιστεύετε και εσείς;
 
Καλησπέρα, όλα είναι ρευστά και ασαφή. Κανονικά θα έπρεπε να ισχύει αυτό που ρωτάς ως θέμα στην ανάρτησή σου. Φυσιολογικά ένα καλό πουλί δεν θα είναι στην ίδια τιμή με ένα μέτριο πουλί. Αμ' δεν είναι και έτσι, σε μερικές κατηγορίες ισχύει π.χ πουλιά χρώματος - πουλιά φωνής. Όταν λέμε όμως πρώτο - μέτριο - χάλια κλπ κλπ, δεν εννοούμε την υγεία, τη ηλικία και πως έζησε ή ζει το πουλάκι αλλά κάποιες ατέλειες στα χαρακτηριστικά του που στο 90% των ανθρώπων δεν λέει τίποτα. Τώρα ο πρώτος μπορεί να μην ήξερε και να ασχολείται με διαφορετικά ζώα (όπως οι περισσότεροι πετσοπάδες), έτσι δεν πήρες απαντήσεις αλλά και μια τροφούλα που δεν θα το σκοτώσει κιόλας. Ο δεύτερος σου είπε κάποια πράγματα όμως μπορεί να μην έχει το πουλάκι που ζητάς. Όλα είναι ρευστά, το καλό είναι αυτό που κάνεις τώρα, δηλαδή ρωτάς επειδή οι όποιες απαντήσεις δεν σε κάλυψαν. Όταν λοιπόν θα μάθεις, θα αποφασίσεις τι θέλεις και θα προχωρήσεις, είτε παίρνοντας το πρώτο πουλάκι χωρίς τα υπόλοιπα τζάτζαλα χαρίζοντας του τα ή ένα άλλο πουλάκι από τον δεύτερο που θα είναι σε μία τιμή προσιτή όμως δεν θα είναι αυτό που ζητάς. Σε γενικές γραμμές όμως οι πετσοπάδες είναι... μια κατηγορία μόνοι τους και για μένα η αιτία που πολλοί δεν ασχολούνται με το χόμπι. Καλή συνέχεια.
 
Καλησπέρα.
Το κυριότερο ερώτημα που έχω είναι η τιμή χαμηλή και η ποιότητα του πουλιού τι πιστεύετε και εσείς;
Η τιμή είναι κανονική, ίσως και λίγο φθηνή (για Αθήνα), η χαμηλή τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα κακή ποιότητα.
Η ποιότητα κρίνεται από τα χαρακτηριστικά του, όσο πιο κοντά στο πρότυπο τόσο καλύτερο ποιοτικά θεωρείται.
δύο πράγματα δεν μου άρεσαν από τις δύο φορές που πήγα τον ρωτάς και αποφεύγει να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία
Αυτό δείχνει ότι δεν γνωρίζει να απαντήσει και είναι καλύτερο από κάποιους άλλους που τα ξέρουν όλα και σε κατευθύνουν λάθος.
τροφή ήταν με ρουψεν που σαν έμπειρος σε αυτό το κομμάτι δεν θα έπρεπε να μου δώσει για λευκό καναρίνι,
Ακόμα μια απόδειξη έλλειψης γνώσεων.
Μην νομίζεις ότι όσοι εργάζονται σε pet shop έχουν απαραίτητα και γνώσεις πάνω στα πουλιά, κάποιοι σίγουρα θα έχουν αλλά οι περισσότεροι είναι πωλητές.
Χρήσιμες πληροφορίες θα βρεις στο forum διαβάζοντας και από έμπειρους εκτροφείς που ασχολούνται με το είδος.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εμένα με ενδιαφέρει η γνώμη των έμπειρων, των ειδικών δηλαδή των εκτροφεων, που ξέρουν την κάθε λεπτομέρεια, ήθελα λευκό καναρίνι και το πήρα απλώς το Pet δεν μου γέμισε και τόσο το μάτι τώρα ισχύει το άλλο ότι ο δεύτερος δίνει έτσι κάποιες συμβουλές αλλά το μαγαζί του είναι πεντακάθαρο και ας μην πήρα από αυτόν το πουλί.
Δεν με ενδιαφέρουν οι ατέλειες αρκεί να είναι υγιές εγώ γιαυτό ρώτησα έχει και πράσινο δαχτυλίδι άρα όλα καλά!
 
Η ποιοτητα ενος πτηνου αλλα και ζωου γενικότερα πιστοποιείται μονο εαν λαβει μερος σε καποιο διαγωνισμο και αξιολογηθεί στην κατηγορία του.

Τετοια πουλια δεν τα βρισκεις σε pet shop και αν βρεθει εκει δεν θα εχει 25ευρω.
Σε οτι αναφορα τις απορίες που δεν σου λυνουν ειναι απλα γιατι ως έμποροι δεν εχουν την γνωση.
 
@Tony Forpus Είτε απλά επειδή δεν θέλουν να ασχοληθούν ιδιαίτερα πέρα από το να πουλήσουν ισχύει αυτό, η συλλογή γνώσεων είναι η λύση και εδώ υπάρχουν πολλα και χρήσιμα, και επειδή είναι ζωντανό, η ψηλαφιση χρειάζεται σε βασικά θέματα 🙂
 
Καλησπέρα Η τιμή είναι κάτι πολύ σχετικό και είναι μεγαααααλο θέμα για κουβέντα Το θέμα στην περίπτωση ενός χομπίστα σαν και εσάς (και εμένα)είναι να βρείτε αυτό που θέλετε και έχετε στο νου σας γιατί όπως έχω πει ποιο παλιά και ακόμα λέω ένα ζωάκι που θα φιλοξενήσει κάποιος είναι έρωτα πάθος αγάπη ! Εσείς το πετύχατε! Να το χαρείτε και να σας χαρίσει όμορφα κελαιδησματατώρα περί συμβούλων και τροφών από πετσοπα η συντριπτική πλειοψηφία των πετσοπαδων δυστυχως είναι απλά έμποροι που θέλουν να έχουν το μεγαλύτερο κέρδος! Σαφώς και υπάρχουν και κάποιοι που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν και τους ενδιαφέρει η υγεία και η ευημερία των ζώων-φιλων μας εμείς λοιπών τι κάνουμε; Πολύ απλά ενημερωνόμαστε από διάφορα άρθρα, που δοξάσει ο θεός εδώ μέσα υπάρχουν πολλά!,και ότι απορίες έχουμε υπάρχει ευτυχώς η πολυτέλεια να το συζητήσουμε εδώ και να βρεθεί λυση και απλά όταν πάμε να ψωνίσουμε ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα που θέλουμε!
 
Καλησπέρα στη παρέα. Θα συμφωνήσω σε όλα με τους προλαλήσαντες και θα ήθελα να αναφέρω με τη σειρα μου ότι όλοι οι Pet shopαδες μέχρι τώρα μου αφήνουν την εικόνα ότι είναι πρώτα έμποροι και μετά τα υπόλοιπα. Πας σε μαγαζί και ενώ ζητάς κάτι που έχουν κάνουν αμέσως αντί πρόταση για το τάδε προϊόν και στις περισσότερες περιπτώσεις κάτι "χύμα" είτε είναι τροφή αυγοτροφη οτιδήποτε. Προφανώς προτιμούν να πουλήσουν προϊόντα με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Όπως λένε οι περισσότεροι μακριά από τις χύμα τροφές και μαγικά σακουλάκια "βιταμινών ". Επίσης πάντα κοιτάμε ένα πουλάκι αν είναι υγιές δηλαδή να μην είναι φουσκωμένο αν είναι αρσενικό να κελαηδάει και να είναι δραστήριο γενικά.
 
Ολα ξεκινούν απο το ..τί θέλει κανείς να αγοράσει. Αν ενδιαφέρεται για ένα οποιοδήποτε εμφανισιακά λευκό πουλάκι, τα πράγματα είναι απλά. Αγοράζει αυτό που του κάνει το γνωστό κλίκ , στο petshopάδικο και τέλος. Στα λευκά αυτής τις λογικής, ό,τι και να τους δώσεις δεν έχει καμία σημασία διότι δεν μπορούν να εμφανίσουν άλλο χρώμα εκτός απο το "λευκό" που διαθέτουν. Οι αποκλίσεις στην χρωματική γκάμα του λευκού δεν είναι τίποτα περισσότερο απο ένα ελαφρό "θάμπωμα" που με τα βίας μπορεί να διακρίνει ένα μάτι που δεν γνωρίζει τα καναρίνια χρώματος. Ολες οι αναφορές για ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ των λευκών, έχουν σημείο αναφοράς τα πραγματικά καλά δείγματα των ποικιλιών των Λευκών. Σ' αυτά που συνήθως εχουν στόχο τον εκθεσιασμό και που εκεί η παραμικρή αστοχία έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κατάταξη του πουλιού. Γι' αυτό, μην "τρελαίνεστε" . Ακολουθόντας τις γνωστές οδηγίες για καλή διαβίωση και διατροφή, ένα Λευκό πουλάκι θα ζήσει όπως όλα τα άλλα, με καλή υγεία για πολλά χρόνια και με λευκό πτέρωμα.
 
Back
Top