Φροντίδα Σχαρακι αναμεσα στο κλουβι και τον πατο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vickyl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vickyl

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2014
Μηνύματα
196
Πόλη
Καστοριά
καλησπερα σε ολους. σημερα αγορασα καινουργιο κλουβι για το παπαγαλακι. Μου. στο προηηουμενο του ειχα σαχαρακι αναμεσα στο κλουβι και τον πατο. σημερα ομως μου ειπαν απο το pet shop να το βγαλω για να μην πληγωνει τα ποδια του. αναρωτιεμαι λοιπον ετσι οπως το βλεπω να περπαταει αναμεσα στις κουτσουλιες του κατα ποσο αυτο ειναι καλο για την υγεια του. υπαρχει περιπτωση να διμηουργηθει καποιο προβλημα στην υγεια του πουλιοε το να παταει τις κουτσουλιες του; να ξαναβαλω το σχαρακι στο κλουβι;
 
καλο ειναι να το εχεις γιατι βαζεις οτι υποστρωμα θελεις, αλλα θελει πολυ συχνα πλυσιμο, εγω προσωπικα δεν εχω σε κανενα κλουβι-ζευγαρωστρα νομιζω πως ετσι ειναι καλυτερα, αλλα προσοχη μην σου φυγει το πουλακι κατα το καθαρισμα
 
  • Like
Αντιδράσεις: vickyl
σημερα ομως μου ειπαν απο το pet shop να το βγαλω για να μην πληγωνει τα ποδια του. αναρωτιεμαι λοιπον ετσι οπως το βλεπω να περπαταει αναμεσα στις κουτσουλιες του κατα ποσο αυτο ειναι καλο για την υγεια του.
Τα περισσότερα Pet Shop δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες.
υπαρχει περιπτωση να διμηουργηθει καποιο προβλημα στην υγεια του πουλιοε το να παταει τις κουτσουλιες του; να ξαναβαλω το σχαρακι στο κλουβι;
Σίγουρα πάντως δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα ποδαράκια του επειδή πατάει σε μια σχάρα που πλένεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
 
Καλημέρα, είμαι ασυζητητί υπέρ της σχάρας. Αυτό που σου είπαν στο pet shop δεν ισχύει γιατί το πουλάκι δεν κάθεται συνήθως στον πάτο αν υπάρχει σχάρα. Πηγαίνει όμως τακτικά στον πάτο αν δεν υπάρχει σχάρα, γιατί μαζεύονται σποράκια ή άλλα τρόφιμα που του πέφτουν από το στόμα και τα τσιμπολογάει μαζί με τις κουτσουλιές του, κάτι που δεν το θέλουμε.
Ισχύει ότι όλα τα πουλιά έχουν ανάγκη να υπάρχει κάποιο επίπεδο σημείο να ξεκουράζουν τα πόδια τους. Αυτό το φροντίζουμε με κάποια λύση πλατφόρμας όπως εδώ ο Ανέστης (Φοίβος) Πατήθρες από φυσικό ξύλο ελιάς .
Επίσης συμπληρωματικά να αναφέρω ότι όλες οι πατήθρες πρέπει να είναι ξύλινες και ιδανικά σε διαφορετικά μεγέθη για να ξεκουράζονται, γυμνάζονται τα πόδια των πουλιών μας.
 
Σας ευχαριστω πολυ ολους. Τα extra links που μου στειλατε με βοηθησαν πολυ κι ετσι αποφασισα να ξαναβαλω τη σχαρα στο κλουβι για ολους τους λογους που προαναφερθηκαν. ευχαριστω και παλι.
 
Back
Top