Φροντίδα Σχετικά με το μπάνιο του Ζακό μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ιβαν
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ιβαν

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2022
Μηνύματα
347
Πόλη
θεσσαλονικη
Καλημερα σας , μετά από συζήτηση με το. Εκτροφέα μας μου είπε ότι καλό είναι να του κάνω μπάνιο κατά τον Μάρτιο λόγω κρύου και καινούργιο περιβάλλοντος. Του αγόρασα το παρακάτω προϊόν και σκέφτηκα να τον ψεκάζω ανά δυο μέρες ίσα ίσα όχι να τον κάνω μούσκεμα . Γράφει ότι ανακουφίζει από φαγούρα ξηρό δέρμα κτλ… το γνωρίζει κανείς ;
 

Συνημμένα

  • F5CDDD1C-E786-420A-9974-17DF49492AD3.webp
    F5CDDD1C-E786-420A-9974-17DF49492AD3.webp
    29,2 KB · Προβολές: 12
Προσωπικά είμαι τελείως αντίθετος με τη χρήση οποιουδήποτε σκευάσματος για το φτέρωμα των πουλιών. Δεν το χρειάζονται. Μπάνιο γιατί το Μάρτιο, δεν έχετε θέρμανση στο σπίτι; Τα πουλιά μου έκαναν (απο μικρά) και κάνουν μπάνιο όλο το χρόνο. Εδώ έχουμε χιόνι και χθες έκαναν μπάνιο κανονικά. Το σπίτι είναι ζεστό με 21-22 βαθμούς και χωρίς ανοιχτά παράθυρα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
 
Υπάρχει θέρμανση ενεργειακού τζακιού … στο σαλόνι όπου βρίσκεται το τζακι η θερμοκρασία είναι γύρω στους 22 βαθμούς στο μπάνιο όμως πέφτει στους 19 …. Νομίζω ότι μου είπε τον Μάρτιο λόγο της εξοικείωσης μαζί μας ….
 
Δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει το μπάνιο με την εξοικείωση. Μιλάμε για ένα απλό ψεκαστήρι σε αυτή τη φάση, ψεκάζοντας ένας νέφος όχι απευθείας πάνω του, τίποτα παραπάνω. Αν δεις και του αρέσει τότε μπορείς να ρίξεις άφοβα και πιο χοντρές σταγόνες, αν δεις και φοβάται το σταματάς.
 
Πιστεύεται να δοκιμάσω ψεκασμό η μπανιέρα στο κλουβί του ; Για να μην φοβηθεί και έχουμε δαγκώματα πάλι
 
Θα βγάλετε την τροφή του και θα τον ψεκάσετε μέσα στο κλουβί του.
Όσο για την θερμοκρασία δεν υπάρχει πρόβλημα και όταν δεν υπάρχει θέρμανση εφόσον δεν δημιουργούνται ρεύματα αέρος.
Δεν είναι απαραίτητο άλλωστε να γίνει μούσκεμα το πτέρωμα όπως το καλοκαίρι (για λόγους δροσιάς).
Για το μπάνιο των πουλιών (όταν δεν τα βρέχω με το ντους ή κάτω από την βρύση),
τα ψεκάζω με νερό και λίγο βιολογικό ανθόνερο (😍αρωματίζονται κιόλας😉).
 
@Ιβαν
Έχω χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο προϊόν της Versele laga με αλόη βέρα.
Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι δίνει στα φτερά μία υφή πιο απαλή, πιο βελούδινη και έχει ένα ευχάριστο και διακριτικό άρωμα.
Αφού το έχεις ήδη αγοράσει να το χρησιμοποιήσεις.
Μία με δύο φορές την εβδομάδα από δέκα ψεκασμούς περίπου.
Για το ζήτημα του μπάνιου θα συμφωνήσω με τις παραπάνω απαντήσεις απλά θα πρέπει να σου πω ότι κάποια ζητήματα φροντίδας και εκπαίδευσης είναι πιο εύκολο να του τα μάθεις και να τα παγιώσεις από τους πρώτους μήνες της ζωής του.
Όσο περισσότερο ασχοληθείς και έρθεις σε άμεση επαφή μαζί του τόσο περισσότερο θα βγεις κερδισμένη στο μέλλον.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το πουλάκι το πιθανότερο είναι να δεθεί και να αγαπήσει μόνο ένα άτομο, μπορεί εσένα μπορεί όμως και τον αρραβωνιαστικιό σου.
Το έχεις σκεφτεί αυτό;
Δείχνει ήδη κάποια προτίμηση;
 
@Vada δεν μας πειράζει αν δεθεί με έναν περισσότερο …. Απλά θελουμε να νιώθει και με τους δυο ασφάλεια …. Μέχρι στιγμής σε εμένα κάθεται να τον χαϊδέψω είναι ήρεμος δεν με έχει δαγκώσει καθόλου … τον αρραβωνιαστικό μου τον έχει δαγκώσει αρκετές φορές αντιδράει κάποιες φορές όταν πάει να τον χαϊδέψει τον όμως γυρνάει από την δουλεια και τον βλέπει κάνει σαν τρελός τσιρίζει πάει έρχεται σκάβει το κλουβί του γιατί πάντα είναι η ώρα που το βγάζει από το κλουβί … εγω μετά το τελευταίο δάγκωμα στον αρραβωνιαστικό μου δεν τον ξανά έβγαλα γιατί φοβήθηκα
 
Back
Top