Διατροφή Σωστή διατροφή για καρδερινοκάναρο

Γιαννης17

Farm & Exotic Birds Expert
Εγγραφή
24 Ιαν 2019
Μηνύματα
2.994
Πόλη
Αγρίνιο
Καλησπέρα παιδιά, ελπίζω να είστε όλοι σας καλά! Σε λίγο καιρό σκοπεύω να πάρω ένα μεσηλικο καρδερινοκαναρο από τον θείο μου! Αυτό που με απασχολεί είναι περισσότερο η διατροφή του. Έχω διαβάσει σχετικά ποστ αλλά απάντηση... Δεν πείρα! Άλλοι λένε τροφή καρδερίνας και άλλοι τροφή καναρινιού, εγώ ποια να επιλέξω; Εδώ, να προσθέσω πως στα 7 χρόνια που το έχει ο θείος μου το ταΐζει με χύμα τροφή για καναρίνια. Δεν σκοπεύω να το συνεχίσω εγώ αυτό και αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός που άνοιξα αυτό το θέμα! Όποιος μπορεί να μου λύσει αυτή την απορία θα του ήμουν ευγνώμων! Την καλημέρα μου!
 
Στα υβριδια τροφη για ιθαγενη συνηθίζεται Γιαννη, μπορεις σταδιακα να εμπλουτισεις την διατροφη του "μιξαροντας" τα μειγματα
Σε ευχαριστω πολύ Αντώνη για την απάντησή σου! Σκέφτομαι να του πάρω την τροφή της Manitoba.
Δηλαδή πιστεύεις πως είναι καλύτερα να την αναμειγνύω με την τροφή των καναρινιών;
 
Σε ευχαριστω πολύ Αντώνη για την απάντησή σου! Σκέφτομαι να του πάρω την τροφή της Manitoba.
Δηλαδή πιστεύεις πως είναι καλύτερα να την αναμειγνύω με την τροφή των καναρινιών;

Ο αντωνης εννοει σταδιακα να την μιξαρεις, μπορει να στρεσαριστει το πουλι απο ενα ελαφρυ γευμα για καναρινια που ετρωγε με ενα πιο βαρυ της μανιτομπα για αγρια.
 
Στο δικό μου που το έχω απο 2,5 μηνών του δίνω για άγρια, μπορείς να βάλεις σε μια ταΐστρα για κανάρια και στην άλλη για άγρια και να δεις την προτίμηση του 😉 .
 
Και εγώ αυτό σκέφτηκα Σταμάτη. Λογικά θα του πέσει βαριά της Manitoba με τόσους σπόρους που πριν του ήταν άγνωστοι. Παρόλα αυτά θα του δίνω και έξτρα σπόρους όπως γαιδουραγκαθο, φαγοπυρο και άλλα πολλά.
 
Οταν λες βαριά τι εννοείς; Αν δώσεις όλα αυτά τα σπόρια που αναφέρεις πάλι βαριά δεν θα είναι. Άσε που θα είναι πιο βαριά για την τσέπη σου οι μεμονωμένοι σπόροι. Όπως και να έχει είμαι σίγουρος πως δεν θα πεινάσει! :D
 
χαχα! Όχι όχι δεν κατάλαβες! Εννοώ να του δίνω αυτή των καναρινιών και στη συνέχεια μια φορά στο τόσο να του δίνω και έξτρα σπόρους. Τους έχω είδη αγορασμένους γιατί τους δίνω και στα καναρίνια. Όταν λέω έξτρα σπόρους εννοώ:γαιδουραγκαθο, φαγοπυρο, καμελινα, περιλλα, τσια, κινοα, σουσάμι, κουκουναροσπορο, κολοκυθοσπορο, ηλιοσπορο, αμάρανθο, σιναποσπορο και ότι άλλα αγκάθια μαζέψω το καλοκαίρι.
 
Την ίδια απορία με τον @Γιαννης17 είχα κ εγώ εδώ και πολύ καιρό. Μολονότι δεν εκτρέφω υβρίδια ή ιθαγενή, ευχαριστώ τόσο τον θεματοθέτη, όσο και τους ειδήμονες στα ιθαγενή-υβρίδια που συνέβαλλαν στον εμπλουτισμό των εγκυκλοπαιδικών μου γνώσεων.
 
Back
Top