Γενικά Σύνηθες η ανησυχητικό;

ioannis40

PB New Member
Εγγραφή
30 Δεκ 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Mε τον εικονιζόμενο μικρό μου φίλο συναντηθήκαμε πριν από ένα χρόνο περίπου στον δρόμο. Κυριολεκτικά έπεσε πάνω μου, και από τότε είμαστε αχώριστοι και πολύ αγαπημένοι. Πριν από μερικές μέρες παρατήρησα μερικά κενά στο φτέρωμα του στο τμήμα της κοιλιάς και αυτό τυχαία όταν φύσηξε αέρας και αποκάλυψε το κενό. Με μια περισσότερη προσεκτική "εξέταση" ανακάλυψα πως ενώ έχει πυκνό φτέρωμα χωρίς κενά, σε κάποιο σημείο του σώματος του, σε όλο το μήκος της κοιλιάς από την βάση της ουράς έως ψιλά πάνω έχει ένα μη ορατό κενό παρά μόνον όταν επικεντρώνεσαι εκεί και το φυσάς όπως και είπα πιο πάνω. Να τονίσω ότι ο μικρός μου φίλος είναι ορεξάτος πολύ ζωηρός κελαιδάει το κλουβί του είναι καθαρότατο κάνει μπάνιο ακολουθώ της συμβουλές διατροφής (φρούτα, συμπληρώματα)που διαβάζω από άλλους φίλους σε αυτή την σελίδα, γενικά είναι ένα υγιέστατο καναρινάκι με μπλε βραχιολάκι στο πόδι (9NLK -NB08-82). Επισκέφτηκα δυο καταστήματα ένα στο κέντρο κοντά στο Δημαρχείο και ένα άλλο στον Πειραιά και άκουσα δυο διαφορετικά αίτια, ο ένας μου είπε ψύρες και μου έδωσε σε σπρέι Tabernil-insecticida και ο άλλο συμπλήρωμα βιταμινών Raff Multaplum forte για το νερό του. Επισυνάπτω δυο φοτογραφίες του μικρούλη μήπως και κάποιος από εσάς με διαφωτίσει ώστε να προλάβω κάτι το οποίο μπορεί και να είναι πρόβλημα και στο μέλλων μη ιάσιμο εάν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους.
Φιλικά
Γιάννης
 

Συνημμένα

  • 01.webp
    01.webp
    10,4 KB · Προβολές: 144
  • 02.webp
    02.webp
    7,8 KB · Προβολές: 134
Τι εννοείς με τη λέξη κενό; Ποιο είναι ακριβώς το κενό που λες;
"σε κάποιο σημείο του σώματος του, σε όλο το μήκος της κοιλιάς από την βάση της ουράς έως ψιλά πάνω έχει ένα μη ορατό κενό παρά μόνον όταν επικεντρώνεσαι εκεί και το φυσάς όπως και είπα πιο πάνω."
Εννοείς στο σημείο που το δέρμα είναι μωβ;
 
Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση σας.

Fragos :Το πρώτο που έκανα ήταν να ψάξω κάτι σχετικό για την περίοδο της πτερόροιας αλλά οι μήνες που αναφέρονται δεν συμπίπτουν.

Sarpijk :Ναι, το πτέρωμα του είναι πολύ πυκνό και εάν δεν τον παρατηρούσα την ημέρα που φύσαγε δεν θα γνώριζα κάτι.

Δημήτρης Μακεδόνας : Το λίπωμα Δημήτρη πρέπει να είναι στο σημείο κοντά στον λαιμό, αυτό πρέπει να με ανησυχεί;θα με συμβούλευες για κάτι;κάτι επιπρόσθετο στην διατροφή ώστε να εξαλειφθεί αργότερα; Όσο για το φύλλο του,…μάλλον…, αφού κελαηδάεικαι πολύ δυνατά και σε διάρκεια μάλιστα.

Νίκος Μυτιλήνη :Νίκο, εάν προσέξεις τις φωτογραφίες που έχω στο κάτω μέρος του κειμένου θα δεις ακριβώς που είναι το κενό(δεν είναι τόσο πυκνό από φτερά). Ξεκινά από την βάση της ουράς και συνεχίζει έως πάνω, με την διαφορά ότι δεν είναι ορατό παρά μόνον όταν φυσάει αεράκι, όταν το πρόσεξα με ανησύχησε, τον έπιασα και φύσηξα στο σημείο για να το φωτογραφίσω .

Αλλά να επανέλθω, το κενό είναι σύνηθες; Εκείνη η περιοχή των καναρινιών μήπως δεν έχει πυκνό πτέρωμα και όλα είναι φυσιολογικά;.
Για την ταυτότητα θα μπορούσατε να μου δώσετε μερικές πληροφορίες;
Και πάλι σας ευχαριστώ.
Φιλικά
Γιάννης.
 
Για την ταυτότητα θα μπορούσατε να μου δώσετε μερικές πληροφορίες;

(9NLK -NB08-82)

9NLK: κωδικός εκτροφέα
NB: χώρα προέλευσης, που στην περίπτωσή σου είναι η Ολλανδία
08: έτος γέννησης, το 2008
82: αύξων αριθμός πουλιού
 
Αναστασία, σε ευχαριστώ πολύ,Ώστε Ολλανδός και δεν του φαινότανε! Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις γιατί έχω μπερδευτεί από ότι μπορείς να διακρίνεις στην φωτογραφία είναι αρσενικό η θηλυκό αφού τέθηκε το ερώτημα πιο πάνω, έχεις να προτείνεις κάτι για τα σκευάσματα που μου έδωσαν και αναφέρω να τα σταματήσω εάν δεν υπάρχει πλέον ανάγκη;
Σε ευχαριστώ
Γιάννης
 
Ιωάννη, αν ήξερα θα σου απαντούσα στο προηγούμενο post μου. Καλύτερα να σου πει κάποιος που ξέρει καλύτερα, ώστε να μην σε παραπληροφορήσω άθελά μου. :)
 
Το λίπωμα Δημήτρη πρέπει να είναι στο σημείο κοντά στον λαιμό, αυτό πρέπει να με ανησυχεί;θα με συμβούλευες για κάτι;κάτι επιπρόσθετο στην διατροφή ώστε να εξαλειφθεί αργότερα; Όσο για το φύλλο του,…μάλλον…, αφού κελαηδάεικαι πολύ δυνατά και σε διάρκεια μάλιστα.
Αυτό το κίτρινο λέω κι εγώ, που φαίνεται σαν το λίπος στα κοτόπουλα. Για το πάχος διάβασε αν θες παρόμοιο θέμα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Παχύσαρκα-καναρίνια.12427/
Η εμφάνισή του κατά τ' άλλα εμένα μου φαίνεται φυσιολογική.
Για το φύλο του δες εδώ. Διάκριση φύλου στα καναρίνια
 
Aυτή η νοητή γραμμή που περιγράφεις σαν κενό(καρίνα-κέντρο κοιλιάς-αμάρα)
είναι φυσιολογική. Τα πούπουλά των πουλιών έρχονται
απο το πλάι για να σκεπάσουν αυτήν την περιοχή.
Σε άλλα πουλιά είναι πολύ, σε άλλα λιγότερο εμφανής
ανάλογα με το τύπο του πτερώματος.Αν μάλιστα έχει αρχίσει
να χάνει και κάποια πούπουλα αφού μπαίνουμε στην εποχή της πτερόρροιας
σιγά-σιγά, δικαιολογείται να είναι ακόμη πιο εμφανής.
Το πουλάκι, όπως αναρωτιέται και ο Δημήτρης αλλά και ο Φραγκίσκος πιο πάνω, το βλέπω για θηλυκό
και μάλιστα να έχει δώσει πρόσφατα κάποιο αυγό. Βλέπε τις ζάρες στην κοιλιά του.

Υ. Γ Κόψε λίγο, μ' έναν νυχοκόπτη την μύτη( 1-2 χιλιοστά)
 
οπως ειπε και ο κυριος Μακης φιλε μου ειναι φυσιολογικο για αυτο και φαινεται μονο οταν το φυσας στην κοιλιτσα.
 
Αγαπητοί κύριοι, δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρων σας.

Frangos :Το ανέφερα ως αρσενικό γιατί ο αδαής νόμιζα ότι μονάχα τα αρσενικά κελαηδάνε!

Δημήτρης Μακεδόνας :Σε ευχαριστώ για τις παραπομπές Δημήτρη, με βοήθησες πολύ.

Μgerom :Τωρα έχω μείνει άφωνος,θηλυκό, αλλά και με αυγό(δεν χρειάζεται και αρσενικό για το αυγό; απ’ ότι θυμάμαι από το χωριό τουλάχιστον)ποσο μικρό και δεν το πρόσεξα όταν την καθάριζα. Όσο για το ράμφος της,θα το αναβάλω στο πολύ πολύ μακρινό μέλλων(κάποιος τραυματισμός της από αδεξιότητα θα μου ήταν τουλάχιστον οδυνηρό).

Άρα συμπερασματικά σπρέι και τις σταγόνες στο νερό να της σταματήσω και για την περίπτωση της πτερρόριας τι μου συστήνεται, κάτι που θα ακολουθούσατε εσείς στην θέση μου;
Χιλιάδες ευχαριστώ.
Φιλικά Γιάννης
 
η πτερρορια ειναι φυσιολογικη διαδικασια ολα τα πουλια την περνανε με το περας της αναπαραγωγικης περιοδου. Δε χρειαζεται να κανεις κατι ιδιαιτερο. Καθαριοτητα, μπανιερα και καλη διατροφη.
 
Φίλε Γιάννη άκου αυτό που σου είπε ο Μάκης(η αλλιώς Δάσκαλος!) και κόψε το ράμφος λίγο για τον κίνδυνο τραυματισμού (εαυτού η έταιρου πουλιού).
Τώρα τα θυληκά δεν κελαιδούν (παρά μόνο σπανίως).
Οι εμπειρότεροι εδώ βρίσκουν το πουλί φυσιολογικό στην όψη άλλωστε είναι είπες ευδιάθετο και κινητικό. Από κουτσουλιές πως πάει; Διχρωμες σφιχτές; Αν ναι ΟΛΑ είναι οκ.
 
Αγαπητοί κύριοι και κυρία, σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που μου δώσατε μέσα από τις συμβουλές σας. Ο Θεός να σας έχει όλους καλά.
Φιλικά
Γιάννης

Υ. Γ Η μικρή φαίνεται πώς είναι πραγματικά ξεχωριστή, πρώτον με τον τρόπο που βρέθηκε στον δρόμο μου και δεύτερον με το δυνατό κελάηδημα της.
 
Back
Top