Ασθένειες Σύσταση ιατρού περιοχή Αχαρνές

Midblue

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2020
Μηνύματα
75
Πόλη
Αχαρνές
Καλημέρα, θα ήθελα να μου συστήσετε κάποιον ιατρό (για τα καναρίνια μου) στο Μενίδι ή γυρώ περιοχές γιατί φοβάμαι ότι έχουν ακάρεα τραχείας και ενώ είμαι 99% σίγουρος δεν θέλω να ξεκινήσω την επίφοβη για την ζωή τους θεραπεία αν δεν είμαι 100% σίγουρος και υπό την καθοδήγηση έμπειρου ιατρού.
Ευχαριστώ πολύ.
 
@Midblue δες αυτό τον πίνακα


Όσο για να σου συστήσω, εγώ ξέρω κ προτείνω την Δουκακη που είναι όμως Πειραιά. Δεν ξέρω άλλον για να έχω άποψη. Καλημέρα. Κ συμφωνώ πρωτα να το εξέτασει πτηνιατρος το πουλάκι
 
Καλημέρα.
Κοίταξε την παρακάτω λίστα, αν σε βολεύει κάποιος και συζητάμε έπειτα διεξοδικότερα
 
...την επίφοβη για την ζωή τους θεραπεία αν δεν είμαι 100% σίγουρος και υπό την καθοδήγηση έμπειρου ιατρού...

Εννοείς το Pulmosan?
Σκέφτεσαι πολύ σωστά αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνη αν απλώς ακολουθήσεις τις οδηγίες...
 
Σωστά σκέπτομαι αλλά δεν είχα υπολογίσει το κόστος επίσκεψης του ιατρού... σε οφθαλμίατρο που πήγα το παιδί μου πλήρωσα λιγότερα από αυτά που ζήτησαν δύο κτηνίατροι...
 
Τα συμπτώματα φώναζαν ακάρεα τραχείας, ήτοι Βηξιμο, άνοιγμα στόματος και κίνηση της γλώσσας σαν να προσπαθεί να βγάλει κάτι, θόρυβος ως να σπάει σπόρους αλλά χωρίς σπόρους, ξύσιμο ράμφους και βγάλσιμο σάλια στην πατήθρα, σταμάτημα κελαιδισματος και ατονία.
Είχα κατά νου το Vetermec να το παρασκεύαζα για πόσιμο (μετά από τις πολύτιμες εμπειρίες που διάβασα εδώ) αλλά μου συνέστησαν το Acaricine, 2 σταγονες σε κάθε πλευρά μεταξύ λαιμού και ώμου και επανάληψη σε 10 μέρες.
Έκανα την πρώτη εφαρμογή σήμερα, θα ενημερώνω για την πορεία.
 
Τα συμπτώματα φώναζαν ακάρεα τραχείας, ήτοι Βηξιμο, άνοιγμα στόματος και κίνηση της γλώσσας σαν να προσπαθεί να βγάλει κάτι, θόρυβος ως να σπάει σπόρους αλλά χωρίς σπόρους, ξύσιμο ράμφους και βγάλσιμο σάλια στην πατήθρα, σταμάτημα κελαιδισματος και ατονία.
Αυτά δεν είναι συμπτώματα μόνο των ακάρεων της τραχείας. Τα ακάρεα της τραχείας φαίνονται με τη σωστή κλινική εξέταση.
 
Σε συνέχεια λοιπόν της αγωγής με Acaricine (κόστος 6ευρώ), 2 σταγονες σε κάθε πλευρά μεταξύ λαιμού και ώμου και επανάληψη σε 10 μέρες να ενημερώσω ότι όλα πήγαν μια χαρά.
Η εφαρμογή έγινε σε 17 καναρίνια που είναι στην κλούβα, δεν έγινε αντιληπτή καμμία παρενέργεια στα πουλάκια και τα συμπτώματα εξαλείφθηκαν.
 
Επομένως, αν υποθέσουμε ότι είχαν ακάρεα της τραχείας, καλό θα ήταν και να προσπαθήσεις να πιθανολογήσεις για την πηγή από την οποία κόλλησαν....
Π.χ. αν είχες τα πουλιά πολύ καιρό, είχες βάλει κάποιο νέο πρόσφατα στο κοπάδι σου; Το 'πρόσφατα' θα μπορούσε να είναι και λίγους μήνες πριν. Ή, μήπως χρησιμοποίησες χύμα τροφή, κάποιο χρησιμοποιημένο κλουβί ή σύνεργα αυτού, το / τα οποίο/α δεν είχαν απολυμανθεί σωστά;
 
Back
Top