Αναπαραγωγή Τέλος Αναπαραγωγής και Προγραμματισμός για επόμενη σαιζόν

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.849
Πόλη
Αθήνα
Ήρθε επιτέλους το τέλος εποχής για τα ζεμπράκια μου. Έμεινε ένα μικρό να απογαλακτιστεί και τα ζευγάρια έχουν χωριστεί ήδη. Ο απολογισμός ήταν καλός με αρκετές μεταλλάξεις αναμενόμενες και μη. Τα ζευγάρια άρχισαν από Ιανουάριο και μέχρι τώρα υπήρχε συνεχής δραστηριότητα (από διαφορετικά ζευγάρια φυσικά). Για του χρόνου με περιμένει πολύ δουλειά σε θέμα οργάνωσης και σχεδιασμού των ζευγαριών. Αλλά και με όλα αυτά που έμαθα εδώ σίγουρα θα υπάρχει καλύτερη προετοιμασία. Για του χρόνου οι στόχοι αρκετά ψηλά. Έκανα φέτος την αρχή για διάφορες μεταλλάξεις όπως Black Breasted, CFW, Black Cheek, Phaio κα. Του χρόνου πρέπει να σταθεροποιηθούν και να γίνει η αρχή για ένα συνδυασμό που θέλω καιρό το Triple Black.
Κάτι που παρατήρησα φέτος σε όλα τα ζευγάρια ήταν ότι είχα πολλούς νεοσσούς που δεν βγήκαν από το αυγό. Μιλάω για πλήρως αναπτυγμένα πουλιά τα οποία δεν κατάφεραν να σπάσουν το κέλυφος. Θνησιμότητα νεοσσών μετά είχα σχεδόν μηδενική. Επίσης η υγρασία στη Θεσσαλονίκη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα φέτος οπότε αποκλείω να έφταιγε το ξηρό περιβάλλον. Υπάρχει άραγε περίπτωση υπερβολικής λήψης ασβεστίου με αποτέλεσμα να δημιουργείται πολύ σκληρό κέλυφος;
 
Βασίλη σέβομαι της γνώσεις σου και χαίρομαι που είχες τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Μπορεί στην Θεσσαλονίκη να έχει υγρασία αλλά στο χώρο σου έχεις δει τι υγρασία έχει;
Δεν πιστεύω ότι φταίει το ασβέστιο γιατί εάν έχει υγρασία το αυγό θα έσπαγε εύκολα.
Έχεις σκεφτεί εάν είναι καμία αρρώστια που δεν φαίνεται;

Και το ποιο σπουδαίο είναι να μην ανοίγουμε αυγά μέσα στον χώρο μας., όλα τα μικρόβια που έχει το αυγό μέσα με το που το σπάμε βγαίνουν στον αέρα του χώρου μας με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα όλα τα πουλιά μας.
 
Δημήτρη για κάποια αρρώστεια ίσως αλλά δεν δείχνουν να έχουν κάτι τα πουλιά και δεν γνωρίζω κάποια αρρώστεια που θα μπορούσε να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Για την υγρασία τους τελευταίους 2 μήνες τα πουλιά είναι με ανοιχτά παράθυρα στο σπίτι και η υγρασία είναι έτσι κι αλλιώς πάνω απο το φυσιολογικό όπως και η εξωτερική.
Το τελευταίο που λες για τα αυγά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αν και τα ανοίγω παντα στο μπαλκόνι γιατί εκεί είναι ο κάδος με τα σκουπίδια. Μια απορεία. Γνωρίζοντας πως τα αερομεταφερόμενα μικρόβια μεταφέρονται μέσω του βήχα, του φτερνίσματος ή ακόμη και τις αναπνοής, από ένα αυγό πως μπορεί να μεταφερθεί; Εννοώ πως τα μικρόβια δεν έχουν την ικανότητα να κινούνται στο περιβάλλον και πάντα τα μεταφέρουμε εμείς ή με την επαφή ή με τους τρόπους που ανέφερα πιο πάνω.
 
Επίσης, αν ήταν λόγω αρρώστειας δεν θα είχα και απώλειες σε νεοσσούς μέχρι τον απογαλακτισμό;
 
Back
Top