Είναι το λεγόμενο κεχρί Σενεγάλης ή millet ... ή ασπούρι για τη βόρειο Ελλάδα, κεχρί στην υπόλοιπη ή "καναρόσπορο" (canary seed). Είναι μια από τις αν δεν κάνω λάθος δέκα μορφές του κεχριού.Ναι :)
Δεν το ήξερα... Το νόμιζα για ίδιο.Το ασπούρι, το canary seed δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα milets ( Σενεγάλης-πλάτα-ιαπωνέζικο-μάνα κλπ. )
Πέραν απο το γεγονός οτι πρόκειται για άλλο φυτό, η θρεπτική του αξία έχει αρκετή διαφορά απο όλα τ' άλλα μιας και η πρωτεϊνική του "δύναμη" φτάνει για μεν της Ινδίας το 15-16% , για δε του Καναδά στο 18-19% ίσως και παρα πάνω κάποιες φορές.
"Παν μέτρον άριστον"Οπότε το αφήνω μέσα να υπάρχει άφοβα ή να του το δίνω περιορισμένα;
Yes sir!Άστο μόνιμα μέσα, σπόρος είναι, σποροφάγο είναι το πτηνό, τα πράσινα και τα φρούτα να αποσύρεις μετά από κάποιες ώρες.
Εγώ δεν του'πα ότι κάνει κακό , σπόρος και μάλιστα αμυλούχος είναι, απλά να το δίνει σα λιχουδιά και όχι μόνιμα.Άστο μόνιμα μέσα, σπόρος είναι, σποροφάγο είναι το πτηνό, τα πράσινα και τα φρούτα να αποσύρεις μετά από κάποιες ώρες.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας