Γενικά Τί είδος παπαγάλου να πάρω;

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω ήδη ένα καναρίνι και πάντα ήθελα να πάρω έναν παπαγάλο. Ποιο έιδος να προτιμήσω; Δεν ξέρω αν έχετε δει μια ταινία με έναν πράσινο παπαγάλο μεσαίου μεγέθους ονόματος "Πώλι". Εκείνο το΄είδος είναι πολύ όμορφο. Ξέρετε μήπως ποιο έιναι; Και κάτι άλλο. Έχω πολύ όρεξη να τον εκπαιδεύσω και να ασχοληθώ μαζί του. Ποια είδη μιλάνε και σε τί τιμές περίπου κυμαίνονται;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Όχι βέβαια.. Μάλλον δεν το έθεσα καλά. Είχα και παλαιότερα παπαγάλους. Δεν είμαι καινούρια.Απλά είπα οτι έχω πολλή διάθεση να ασχοληθώ μαζί του. Όσο για το ποιοι μιλάνε, απλά πληροφοριακά ρώτησα γιατί δεν έχω ασχοληθει ποτέ με τα είδη τους. Έχω όπως είπα ένα καναρίνι και ένα σκυλάκι που τα προσέχω καλύτερα και από μένα. Ούτε το ένα μιλάει όπως καταλαβαίνεις ούτε το άλλο... Δεν είναι κριτήριο αυτό για να κρατήσω ένα ζώο.Αν ήμουν τόσο ανεύθυνη, δε θα είχα ούτε το ένα ούτε το άλλο.
 
Καλημερα Δημητρα. Το χαρακτηριστικοτερο ειδος παπαγαλου που μιλαει ειναι ο αφρικανικος γκριζος. Ειναι πολυ ωραιος παπαγαλος κ μεσα στο φορουμ θα βρεις πολλες πληροφοριες.η τιμη του κυμαινεται απο 1000-1800Ε αναλογως της ηλικιας του κ του καταστηματος οπου θα τον παρεις.Αυτο που ηθελα εγω να σου τονισω ειναι να μη δελεαζεσαι μονο απο το οτι μιλαει. Οι παπαγαλοι ειναι πολυ κοινωνικα οντα, τα οποια χρειαζονται διαρκη ενασχοληση. Δεν ειναι οπως αλλα πουλακια πχ το καναρινακι που εχεις αποτι μας λες. Πολλα πουλακια βολευονται κ μονο με την περιποιηση. Οι παπαγαλοι ακομα κ πιο μικρα ειδη, δενονται πολυ με τους ανθρωπους κ θελουν τα χαδια μας. Επισης ζουν παρα πολλα χρονια γενικα, απο 20 εως κ 50-60!
οποτε ριξε μια γενικη ματια στο αρθρα για παπαγαλους, εκει υπαρχουν απειρα ειδη παπαγαλων που θα διαβασεις τις γενικες πληροφοριες για το καθενα κ θα δεις εαν σου ταιριαζει καποιο.φιλικα παντα μιλαω, απλως να σου θυμιζω ηθελα ναμην αγορασεις ενα τετοιο πουλι εαν δεν εχεις το χρονο κ να εισαι σιγουρη προτου τον αγορασεις γιατι απαιτει πολυ φροντιδα. Μην τον αγορασεις εχοντας μονο στο μυαλο σου το κριτηριο του εαν μιλαει η οχι. Αυτα απο εμενα.

edit=ποσταραμε μαζι, με καλυψε η παραπανω απαντηση σου! Κοιτα γενικες πληροφοριες για πολλα ειδη παπαγαλων στο αρθρα για παπαγαλους!
 
Άννα ευχαριστώ για την απάντηση.Απ'ότι καταλαβαίνω γνωρίζεις για τους παπαγάλους αρκετά πράγματα. Θα ρίξω κι εγώ μια ματιά στα άρθρα.Απλά θέλω έναν μεσαίου μεγέθους (όπως το είδος που ανέφερα και πιο πάνω και που δεν ξέρω ποιο είναι) για παρέα και γιατί έχω μια ψιλοπόρωση με τα ζώα. Σε κάποια ιστοσελίδα διάβασα οτι πιθανόν είναι παπαγάλος Amazon ή κάπως έτσι. Ξέρεις μήπως αν ισχύει κάτι τέτοιο; Απλά για να ξέρω τί ακριβώς να αρχίσω να ψάχνω..
 
Δημητρα μην νομιζεις δε γνωριζω τοσα πολλα για παπαγαλους! Δεν ειχα ποτε, απλως μου αρεσουν πολυ κ διαβαζω απο εδω οσα μπορω γιαυτα τα ομορφα πουλια! Αυτο το ειδος που λες υπαρχει ειναι ο λεγομενος παπαγαλος αμαζονιου. Ειανι λιιγο μικροτερος σε μεγεθος απο τον γκριζο, αλλα δε γνωριζω εαν μιλανε.. Κοιτα εδω πληροφοριες γενικες
https://community.petbirds.gr/threads/blue-fronted-amazon-amazona-aestiva.5012/ 🙄
 
Οκ. Ευχαριστώ.Αυτό το είδος είναι τελικά. Θα το ψάξω καλύτερα. Ευχαριστώ και πάλι.
 
ο πωλυ ειναι κονουρα και το ειδος ειναι blue crown απιθανο πουλι αλλα φτανει τα 40 εκατοστα. Νομιζω θα ηθελες κατι μικροτερο.
 
Δημητρα μεσαιου μεγεθους ειπες; Εαν ναι, ενα μωρο ringneck θα ηταν καλη επιλογη πιστευω η ενα ειδος conure, senegal, caique, monk(η αλλιως quaker) η και pionus. Αυτα μπορουνε να μαθουνε να μιλανε, να λενε καποιες λεξεις και προτασεις (εκτος απο τα caiques) και ειναι πολυ καλα κατοικιδια. Εαν θελεις καποιον μεγαλυτερο σου δωσανε ηδη καποιες καλες επιλογες. 😉

Εξαρταται και απο το ποσο και το χωρο που θελεις να διαθεσεις!
 
Δημήτρη τελικά έχεις δίκιο. Μοιάζει όμως με τον Amazon (για εμένα που δεν έχω ασχοληθεί και πολύ). Όταν λέω μεσαίου μεγέθους αυτό το μέγεθος εννοώ. Μεσαίου σε σχέση με έναν Μακάο ας πούμε. Είναι πολύ χαριτωμένο πουλάκι(το κονούρα εννοώ). Το έχω δει και σε pet shop και είχα ρωτήσει για το είδος αλλά φαντάσου ούτε η υπάλληλος δεν ήξερε τί είδος είναι... Θα προπαθήσω να μην τον αγοράσω όμως από τέτοιο μαγαζί γιατί αφενός είναι άσχετοι αυτοί και αφετέρου εγώ δεν μπορώ να προσδιορίσω την ηλικία του πουλιού και φυσικά δεν θα τους εμπιστευτώ σ' αυτό το θέμα.
 
δε σκέφτεσαι να μιλήσεις με κάποιον εκτροφέα;
είναι σαφώς καλύτερα, απο την άποψη οτι εκτός της εγγύησης υγείας που θα έχεις,έχεις και τις "δια βίου"συμβουλές, για ώρα ανάγκης, σημαντικό!
αν πείς σε σωστό εκτροφέα, τον τρόπο ζωής σου.σίγουρα έχει κάτι να σου προτείνει, που θα σου ταιριάζει...
καλή επιτυχία στην αναζήτηση!
 
Φυσικά το σκέφτομαι. Πώς μπορώ να βρω πληροφορίες για εκτροφείς; Και σε τί ηλικία θα πρέπει να είναι το πουλάκι;Γιατί όπως ξαναείπα, δεν το έχω ψάξει το θέμα.
 
το καλυτερο και για τους δυο σας θα ειναι να ειναι μωρο. Θα σε συνηθισει πιο ευκολα και θα ειναι ημερο. αν ψαχτεις λιγο με ιντερνετ και χρυση ευκαιρια θα βρεις εκτροφεις. ΑΑΑ ο πωλυ ειναι μια ταινια που λατρευω γιαυτο και ημουν σιγουρος για το ειδος του.
 
Φυσικά το σκέφτομαι. Πώς μπορώ να βρω πληροφορίες για εκτροφείς; Και σε τί ηλικία θα πρέπει να είναι το πουλάκι;Γιατί όπως ξαναείπα, δεν το έχω ψάξει το θέμα.

Δήμητρα μπορείς να ριξεις μια ματιά στα παρακατω site:):

Κυριάκος Αργυρού - Παπαγάλοι Πώληση και Αγορά - Ρόδος
.:: Tropical Bird Farm ::.
 
Γεια σας και πάλι. Τελικά μετά από πολλές ώρες περιήγησης στο φόρουμ, κατέληξα οτι ο πιο κατάλληλος παπαγάλος για μένα είναι ένας ringneck ή ένας monk. Μίλησα με τον Κ.Αργυρού και μου είπε οτι αργότερα θα έχει διαθέσιμα πουλια. Εγώ θα τον πάρω τα Χριστούγεννα οπότε πιστεύω να είμαι εντάξει.
Έχω να καταγγείλω και κάτι σοβαρό:
Αυτό το φόρουμ κάνει κακό σε όποιον μπάινει μέσα... Είναι άκρως εθιστικό... Κολλάς με τις ώρες στον υπολογιστή και ούτε τις βασικές δουλειές του σπιτιού δεν προλαβαίνεις να κάνεις...Α... Πα... Πα... Και να σκεφτέι κανείς οτι έχω προλάβει να δω μόνο τα βασικά...
 
Γεια σας και πάλι. Τελικά μετά από πολλές ώρες περιήγησης στο φόρουμ, κατέληξα οτι ο πιο κατάλληλος παπαγάλος για μένα είναι ένας ringneck ή ένας monk. Μίλησα με τον Κ.Αργυρού και μου είπε οτι αργότερα θα έχει διαθέσιμα πουλια. Εγώ θα τον πάρω τα Χριστούγεννα οπότε πιστεύω να είμαι εντάξει.
Έχω να καταγγείλω και κάτι σοβαρό:
Αυτό το φόρουμ κάνει κακό σε όποιον μπάινει μέσα... Είναι άκρως εθιστικό... Κολλάς με τις ώρες στον υπολογιστή και ούτε τις βασικές δουλειές του σπιτιού δεν προλαβαίνεις να κάνεις...Α... Πα... Πα... Και να σκεφτέι κανείς οτι έχω προλάβει να δω μόνο τα βασικά...

Δήμητρα καλημέρα!
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου έστω κι αν ακόμη βρίσκεσαι ανάμεσα σε δυο είδη. Οι Μονκ/Quaker έχουν και μια εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα. Είναι τέλειοι κατασκευαστές. Ειδες τα βίντεο με τις φωλιές που φτιάχνουν;😱Εχω αδυναμία σε αυτά τα πουλιά.

Όσον αφορά στο οτι κολλάς με τις ώρες εδώ μέσα, πως νομίζεις φτάσαμε να ποστάρουμε 700+ μηνύματα; 😀😛
 
δημητρα αν διαβασεις αυτο το αρθρο νομιζω η πλαστγγα θα γειρει υπερ του μονκ http://www.geocities.com/rainforest/vines/1492/quakers.html (Geocities closed in 2009) και αν ακομη εχεις ηδη αποφασισει ρικνεκ διαβασε το. εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες
 
Ναι.. Ευχαριστώ Δημήτρη. Τα διάβασα όλα τα άρθρα δεκάδες φορές. Δεν ξέρω ακριβώς για ποιο λόγο έχω "κολλήσει" με τους ringneck. Εξάλλου όλων των ειδών τα πουλάκια είναι φανταστικά. Μακάρι να μπορούσα να τα πάρω όλα! Τέτοια αρρώστια που έχω εγώ με τα ζώα, και ολόκληρο το Αττικό Πάρκο να είχα, πάλι δε θα ήμουν ευχαριστημένη! Προς το παρόν θα πάρω το ringneck και...όλο και κάποιο άλλο είδος θα ακολουθήσει...
 
Back
Top