Γενικά Τί πουλάκι είναι αυτό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiriazis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiriazis

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2021
Μηνύματα
455
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αρχικά ζητώ συγνώμη αν βάζω το θέμα σε λάθος κατηγορία.
Πριν από λίγο μας επισκέφθηκε ένα πανέμορφο πουλάκι.
Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφία αλλά δεν είναι και η καλύτερη...αν μπορέσετε να το αναγνωρίσετε θα με ενδιέφερε έτσι απλά για την πληροφορία.
 

Συνημμένα

  • IMG_20211022_141249_4.webp
    IMG_20211022_141249_4.webp
    87,3 KB · Προβολές: 112
  • IMG_20211022_141249_2.webp
    IMG_20211022_141249_2.webp
    88,4 KB · Προβολές: 113
Από το λίγο που μπορώ να διακρίνω το κεφάλι του, νομίζω ότι είναι καλόγερος.


Να κρατάς τα αγριοπούλια μακριά από τα δικά σου γιατί μπορεί να σου μεταφέρουν ασθένειες.
 
@Stavros αυτό πρέπει να είναι
Πώς να κρατήσω μακριά τα άγρια πουλάκια;
Τα κλουβιά τα έχω στο μπαλκόνι οπότε είναι αδύνατο να ελέγξω κάτι τέτοιο
 
Θα μπορούσε να κρατηθεί σε αιχμαλωσία;
Όχι. Είναι παράνομο και συν τοις άλλοις δεν επιτρέπεται από τους όρους χρήσης του PetBirds, όσο αυτό μπορεί να αφορά οποιονδήποτε.

Έχει κάποιο ενδιαφέρον;
Κατά την άποψή μου, μόνο σαδιστικό.
 
Πώς να κρατήσω μακριά τα άγρια πουλάκια;
Στην ενότητα ''Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων'' θα βρεις πολλές ιδέες, αφού ΄΄πιάνουν'' τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις μια προστασία αποτελεσματική και όμορφη.
Θα μπορούσε να κρατηθεί σε αιχμαλωσία;
Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ και ισχύει για όλα τα άγρια ανεξάρτητα από το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν.
 
Μου μοιάζει με καναρίνι. Βάλε μας πιο καθαρές και κοντινές φωτογραφίες αν θέλεις. Αν είναι καναρίνι δεν θα επιβιώσει ελεύθερο.
 
Στην ενότητα ''Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων'' θα βρεις πολλές ιδέες, αφού ΄΄πιάνουν'' τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις μια προστασία αποτελεσματική και όμορφη.
Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω μήπως και βρω κάτι που μπορώ να κάνω.

@Φοίβος δεν αναφέρομαι σε αυτό που είναι μέσα στο κλουβί αλλά αυτό που δείχνει το βελάκι...δε γίνεται να βάλω καλύτερη φωτογραφία γιατί φεύγει...μας επισκέπτεται κάθε μέρα πάντως σχεδόν την ίδια ώρα
 
δεν αναφέρομαι σε αυτό που είναι μέσα στο κλουβί αλλά αυτό που δείχνει το βελάκι...
🤣 Oύτε καν το είδα. Μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξω τη μυωπία μου. 😄
 
Χωρις το βελακι πιστευω δεν θα το εβλεπε κανεις.
Έλα όμως που δεν έβλεπα ούτε το βελάκι!

Πέραν των προβληματων όρασης των μελών του γκρουπ, δεν είναι παράνομο να πάρουμε οποιοδήποτε άγριο ζώο από την φύση ως ιδιώτες, εκτός κι αν είναι άρρωστο ή τραυματισμένο, οπότε το παραδίδουμε στην αντίστοιχη ΜΚΟ και εκείνοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει? Θέλω να πω, καθαρά από νομική άποψη? (είπε η μαθηματικός...)
 
δεν είναι παράνομο να πάρουμε οποιοδήποτε άγριο ζώο από την φύση
Είναι σίγουρα παράνομο.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που ύστερα από καταγγελίες το δασαρχείο και η αστυνομία έχουν παρέμβει για την απελευθέρωση πουλιών και για απόδοση ευθυνών στους παραβάτες.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ νομίζω ότι η @Nausicaa άλλο πράγμα θέλει να πει... ότι προφανώς και είναι παράνομο να πιάνουμε άγρια πουλιά από τη φύση εκτός και αν πρόκειται για κάποιο τραυματισμένο ζωάκι που θα το πάρουμε για να το παραδώσουμε σε κάποιον γιατρό για να το περιθάλψει
 
εκτός και αν πρόκειται για κάποιο τραυματισμένο ζωάκι που θα το πάρουμε για να το παραδώσουμε σε κάποιον γιατρό για να το περιθάλψει
Δεν ξέρω αν ο γιατρός είναι κατάλληλος. Μόλις προχθές διάβασα σε διεθνες σάιτ (μαλλον reddit?) ότι πήγαν ένα πληγωμένο θαλασσοπούλι στον κοντινότερο κτηνίατρο και εκείνος έκανε ευθανασία ρίχνοντας μόνο μια ματιά. Νομίζω ότι ΑΝΙΜΑ και παρόμοιοι οργανισμοί είναι καλύτερη επιλογή και λόγω γνώσεων και για λόγους υγειονομικούς. Το καταλαβαίνω ότι ένας κανονικός κτηνίατρος δεν θέλει ένα άγριο ζώο, όσο ήμερα ή κουρασμενο κι αν είναι, δίπλα στα κατοικίδια των πελατών του και το αποστειρωμένο κτηνιατρείο του...
 
Back
Top