Γενικά Ταΐστρες κήπου και η αποτελεσματικότητά τους

Πόλη
Τήνος
Μετά από πολλές δημοσιεύσεις σχετικά με το τι σπόρους βάζουμε στις ταΐστρες κήπου και τα είδη τους, κάποια μέλη σίγουρα έχουν αποκτήσει μια εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό.
Αυτό που θα παρακαλούσα τα μέλη του forum, θα ήταν να πει ο κάθε ένας την εμπειρία του με τις ταΐστρες κήπου:
1)Ποια προσελκύει τα περισσότερα πουλιά,
2)Ποια είδη πουλιών προτιμούν τις ταΐστρες κήπου,
3)Ποια είναι τα "μυστικά" για την σωστή τοποθέτηση, συντήρηση τους κλπ, ώστε να είναι αποτελεσματικότερες.
(Αν υπάρχουν κατατοπιστικές φωτογραφίες τόσο το καλύτερο).

Πιστευω οτι το μειγμα που θα χρησιμοποιησουμε εχει να κανει με την περιοχη που θα ταισουμε αλλα και με την εποχη. Σε αυτο μπορουν να μας κατατοπησουν καποια μελη πολυ εμπειρα που ευτυχως διαθετει το forum. Στην Αθηνα στους μικρους κηπους των πολυκατοικιων μπορουμε να ταιζουμε mealworms(αλευροσκουλικα) σε γυαλινα χαμηλα μπολ τοποθετημενα χαμηλα κοντα στο εδαφος. Τα κοτσυφια και οι κοκκινολαιμηδες τρελενονται.
Σε αγροτικες περιοχες εγω εχω χρησιμοποιησει μειγμα για αγρια σποροφαγα, φυστικια αραπικα, μπαλες ανεμειγμενου λιπους με φυστικια κλπ, μηλα και νιζερ σκετο. Με αυτα εχω προσελκυσει απο μικρες παπαδιτσες μεχρι κισσες. Γενικα νομιζω πρεπει να τοποθετουνται σε ξεφωτα μερη. Οι κρεμαστες που χρησιμοποιησα δεν πλησιαστηκαν. Αλλα αυτο εχει να κανει και με το ποσο πυκνο ειναι το δεντρο που θα τοποθετηθουν.

Τελος πιστευω πως η καλητερη ταιστρα κηπου ειναι τα ηλιοτροπια.

IMG_5214.webp IMG_5216.webp

Back