Αναπαραγωγή Ταιριάζει το ζευγάρι των καναρινιών μου ή όχι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimnik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dimnik

PB New Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2021
Μηνύματα
134
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους.


Νέος στο χόμπι και στη παρέα του petbirds, αν και το διαβάζω εδώ και κάποιους μήνες.

Πριν τρία χρόνια πήραμε για τα παιδιά ένα κοινό λευκό αρσενικό καναρίνι. Τον περασμένο Απρίλιο αποφασίσαμε να του πάρουμε μια θηλυκή παρέα αλλά τελικά και αυτό μας βγήκε αρσενικό, κίτρινο στο χρώμα. Φέτος τον Ιανουάριο τελικά πήραμε ένα θηλυκό, και αυτό κίτρινο, το οποίο μπήκε σε ζευγαρώστρα με το παλαιό, το άσπρο. Μπήκαν μαζί πριν τρεις εβδομάδες, ταιριάξανε και ταϊστήκανε. Έβγαλα το χώρισμα έπειτα από παρότρυνση του pet shop. Δεν μαλώνουνε, αλλά ο αρσενικός δεν την κυνηγάει, αδιαφορεί, δεν ταΐζονται πλέον και η θηλυκιά δεν φτιάχνει φωλιά (λινάτσα με βαμβάκι, εξωτερική φωλιά). Τα έχω σε εσωτερικό χώρο στο σπίτι με καλή, πιστεύω, διατροφή (σπόροι, βιταμίνες στο νερό, κόκκαλο σουπιάς, αυγοτροφή, μήλο & αυγό 2 φορές την εβδομάδα, μπρόκολο ή μαρούλι μία φορά την εβδομάδα).


Θέλω να ρωτήσω μήπως πρέπει να βάλω το χώρισμα ή να δοκιμάσω τον άλλο αρσενικό. Φοβάμαι μην τα αγχώσω και μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τελικά πήραμε καναρίνια για τα παιδιά και κόλλησα εγώ…. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
 
@Dimnik ακριβώς την ίδια φάση περνάω κ εγώ. Υπάρχουν οι ερωτικοί ήχοι του ζευγαριού η θυλικια ανοίγει συνέχεια το στόμα γ να την ταΐσει ο αρσενικός αλλά φωλιά τιποτα. Νομίζω φίλτατε ότι γίναμε τον κλασικο παραδειγμα ανυπομονονου εκτροφεα. Τα έχω αφήσει σε safe μέρος μέσα στο σπίτι με ελάχιστη επαφη από μέρους μου(χωρίς χωρίσματα εφ όσον δεν την κυνηγάει ο αρσενικός και δεν βλέπω πουπουλα κατω) και με 11 ώρες φως.. Ελπίζω ο Μάρτης να μας αποζημιώσει την ανυπομονησία μας. Παρακαλώ διορθώστε μας.
 
Ελπίζω να είναι έτσι... Απλά διαβάζω σέ άλλα post για έτοιμες φωλιές κλπ... Η θηλυκιά βγάζει κάτι ήχους, άλλους δυνατούς και άλλους όχι, αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως είναι πυρωμένη και ο αρσενικός κοιμάται, αλλά ελπίζω να διαφωτιστούμε από τους έμπειρους της παρέας.
 
Δεν μαλώνουνε, αλλά ο αρσενικός δεν την κυνηγάει, αδιαφορεί, δεν ταΐζονται πλέον και η θηλυκιά δεν φτιάχνει φωλιά
Αυτά δείχνουν ότι τα πουλιά δεν είναι έτοιμα για να ζευγαρώσουν.
Έβγαλα το χώρισμα έπειτα από παρότρυνση του pet shop
Και αυτό ήταν μια βιαστική κίνηση.
Τοποθέτησε πάλι το διαχωριστικό, όταν δεις ταΐσματα βάλε φωλιά στην κανάρα και δώσε λίγο νήμα φωλιάς.
Όταν θα είναι έτοιμα ο αρσενικός θα της τραγουδάει και η κανάρα θα χαμηλώνει το κορμί της για να ζευγαρώσει.
Όταν δεις την κανάρα να φτιάχνει την φωλιά είναι η σωστή στιγμή για να βγάλεις το διαχωριστικό.
χωρίς χωρίσματα εφ όσον δεν την κυνηγάει ο αρσενικός
Να θυμάστε ότι υπάρχει πάντα ο ''κίνδυνος''να γίνουν φιλαράκια και να συνεχίσουν να αδιαφορούν ο ένας για τον άλλο.
 
Οκ, αύριο το πρωί λοιπόν θα βάλω το χώρισμα. Αν κατάλαβα καλά μόνο το κάγκελο ώστε να βλέπονται. Δίνουμε χρόνο και παρακολουθούμε. Ευχαριστώ για την απάντηση.
 
Back
Top