Γενικά Ταιριάζουνε ζεμπρακια-budgies-διαμαντοπεριστερα;

velvetwoman

PB Member
Εγγραφή
14 Μαϊ 2008
Μηνύματα
125
Πόλη
Αίγιο
Ο λάζαρος έφυγε. Η κλούβα έμεινε άδεια. Δεν γινόταν να την βλέπω έτσι. Πήρα λοιπόν σήμερα ένα ζευγάρι παραδεισια, ένα ζευγάρι κοινά παπαγαλάκια κι ένα ζευγάρι διαμαντοπεριστεράκια. (και να φανταστειται πως δεν ήθελα πουλιά κάποτε)Από το πετ σοπ μου είπαν πως δεν έχουν πρόβλημα να είναι μαζί.Λέτε να κάνουν λάθος; Μέχρι τώρα καλα τα πάνε. Τα παραδείσια έχουν το πιο όμορφο πέταγμα που έχω δει και τα παπαγαλάκια φιλιούναι όλη την ώρα. Πειτε μου μόνο αν μπορώ να βάλω κοκατίλ μαζί με αυτά.
 
Εγώ θα έλεγα να βγάλεις και τα παπαγαλάκια. Μπορεί να συμβιώσουν αρμονικά για κάποιο διάστημα αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Τα ζεμπράκια με τα διαμαντοπερίστερα μαζί δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλά τα παπαγαλάκια καλύτερα μόνα τους.
 
βαλε καμια φωτο τους... Εχω ακουσει για διαμαντοπεριστερα αλλα δεν εχω δει και ποτε...
 
Δε γνωρίζω κάτι σχετικά με τα παραδείσια και τα διαμαντοπερίστερα αλλά δε νομίζω τα παραδεισια (γιατί τα άλλα δεν τα έχω δει) να αντέξουν τον εκρηκτικό χαρακτήρα των Budgie! Αυτά τα πουλιά μαλώνουν μεταξύ τους... Πόσο μάλλον με άλλα είδη. Αν βάλεις kockatiel μέσα στο κλουβί τότε νομίζω πως και τα παραδείσια και τα Budgie θα έχουν πρόβλημα... σοβαρό... (ένα Budgie έχασε το ράμφος του από επίθεση μεγαλύτερου παπαγάλου).
Γενικότερα νομίζω πώς κάθε είδος πρέπει να το κρατάμε χωριστά, ιδικά τους παπαγάλους που έχουν ιδιαίτερη συμπεριφορά. Άλλωστε έχουν και διαφορετικές ανάγκες στην τροφή, χώρος του κλουβιού κλπ!
 
Το παράδοξο είναι πως τα ζεμπράκια είναι μάλλον "οι αρχηγοί"του κλουβιού! Τα παπαγαλάκια ασχολούνται με φιλάκια συνεχώς. Τα διαμαντοπερίστερα ειναι πολύ γλυκά και ήσυχα πουλάκια. Μέχρι στιγμής τα πάνε καλά, ίσως γιατί το κλουβί είναι μεγάλο και ο καθένας έχει βρει τον χώρο του. Θα δούμε πως θα τα πάνε βέβαια και στην πορεία. Και οι πρωτες φωτογραφίες των καινούριων φίλων.:)
 

Συνημμένα

  • ζεμπρακια.webp
    ζεμπρακια.webp
    37,5 KB · Προβολές: 390
  • παπαγαλακια.webp
    παπαγαλακια.webp
    8,4 KB · Προβολές: 294
  • διαμαντοπεριστερο2.webp
    διαμαντοπεριστερο2.webp
    57 KB · Προβολές: 486
Ελενη μου φαινονται μια χαρα! 🙂 Οντως ο χωρος ειναι πολυ μεγαλος και αυτο ειναι καλο πρωτον επειδη δεν δημιουργει συνθηκες καταλληλες για διαμαχες αλλα και σε περιπτωση που γινει φασαρια ολοι εχουνε το περιθωριο να ξεφυγουνε και να πεταξουνε, ο χωρος ειναι αρκετος γι αυτο! Πιστευω πως σε λιγο καιρο ολοι θα μπουνε σε ιεραρχια και ολα θα πανε μια χαρα! Εχε και το νου σου ομως, που σιγουρα τον εχεις! :D
 
Μόνο το νου μου Ανέστη; Κάθε μέρα προσπαθώ να βελτιώσω το κλουβί. Σήμερα παλέυω από το πρωί. Εφτιαξα καινουρια πόρτα γιατι αυτή που είχε δεν βολευε καθόλου.Ασε που για πρώτη φορά χρησιμοποίησα ηλεκτροκόλληση και τα μάτια μου με πεθαίνουν.Αλλα τι να κάνουμε.Ας περνάνε καλά τα πουλάκια. Είναι που είναι φιλακισμένα ας έχουν τουλάχιστον ευχάριστο περιβάλλον.
 
Ελενη πολυ ωραια τα πουλακια! Καλα εκανες κ τη γεμισες τη κλουβα παρα να την εβλεπες αδεια κ να θυμοσουν τον Λαζαρο! Κ τωρα τα πουλακια αυτα θα σου δωσουν νεες χαρες! Να τα χαιρεσαι λοιπον!
 
Λοιπόν Ελένη πως παει η συμβίωση; Ολα καλά;:)

Περιμένουμε να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου!

Αλήθεια, σας επισκέφτηκε ξανά ο Λάζαρος;
 
Καλη κυριακή σε όλους. Τζωρτζίνα η συμβίωση πηγαίνει θαυμάσια! Τα ζεμπράκια έφτιαξαν φωλίτσα ήδη! Κάθομαι και τα χαζεύω όλη μέρα. Είναι πανέμορφα. Τα παπαγαλάκια εξακολουθούν να φιλιούνται και να χαιδεύονται.Ως αναφορά τον Λάζαρο. Δεν επισκεφτηκε εμάς αλλα πήγε μαζι με το κοπάδι στο διπλανό χωριό και εκανε επίσκεψη σε ένα ζευγάρι που ευτυχώς αγαπά τα πουλιά. Το έμαθα τυχαία όταν ψώνιζα σε ένα πετ σοπ κι ήρθε ένας κύριος ζητώντας τροφή για κοράκια! Πιάσαμε την κουβέντα και έμαθα τα νέα. Περιμένω τηλέφωνό του για να πάω να τον δω! Ευτυχώς είναι καλά, γιατί είχα άγχος για το τι θα τρώει.Αφού είναι με το κοπάδι του όλα καλά.
 
ωραια ιδέα ελενη. Δεν εχουν προβλημα γιατι έχουν ολα πολυ χωρο οπωτε δεν καυγαδιζουν.στα παπαγαλακια εχεις βαλει φωλια;
αντε να στην γεμμισουν την κλουβα, εκει να δεις χαρα!
 
Να ρωτήσω τώρα εγώ.. Ο Λάζαρος τί πουλί ήταν; Δεν το έχω δει σε παλαιώτερο post...
 
Back
Top