Ταιστρα-σιλο από πλεξιγκλας

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kbibikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αιγάλεω
Γεια σας φιλοι μου. Υστερα από προβληματισμο οσο αφορα το ταισμα των πουλιων σε περιπτωση που χρειαστει να λείψω για αρκετες ημέρες, σκεφτηκα να φτιαξω μια ταιστρα-σιλο από πλεξιγκλας, επειδη ειναι υλικο που τηρει τις προδιαγραφες υγειηνης, η οποια θα χωραει αρκετη ποσοτητα τροφης. Το ποση ποσοτητα θα βαλουμε εξαρτατε από εμάς, δηλ. Ποσο μεγαλη θα ειναι η ταιστρα. Εφτιαξα λοιπον την πρωτη η οποια εχει καλα αποτελεσματα. Σας στελνω φωτο.

Συνημμένα

• P5272052.webp
    P5272052.webp
    43,3 KB · Προβολές: 590
  • P5272053.webp
    P5272053.webp
    34,8 KB · Προβολές: 680
  • P5272056.webp
    P5272056.webp
    36,2 KB · Προβολές: 599
  • P5272059.webp
    P5272059.webp
    37,8 KB · Προβολές: 509
πολυ εξυπνο, μου θυμισε ξηροκαρπαδικο:). Το πλεξιγκλας σωληνα ποσο και που τον ψωνισες;
καλα ειναι απο κατω να υπαρχει καποιο πιατακι για τις.. Παραπλευρες απωλειες, γιατι τα καναρια θα τιναζουν την τροφη.Ετσι δεν θα πηγαινει στον πατο του κλουβιου χαμενη ολη αλλα θα τρωνε και απο κει

δημητρη νομιζω οτι η δουλεια του κωστα ειναι τα πλεξιγκλας γιαυτο και εκανε τετοιο αριστουργημα. μπραβο κωστα

Αν μπορεις δωσε λιγα περισσοτερα στοιχεια για την κατασκευη σου(Πως την εφτιαξες, ποση ωρα σου πηρε να την φτιαξεις, ποσο σου κοστισε).

παιδια η κατασκευη ειναι απλη εαν γνωριζεις το υλικο οπως εγω λογω δουλειας. το κοστος πολυ χαμηλο. Το πιατακι για την τροφη θα μπει και αυτο, αν και δεν σκορπαει αρκετη τροφη. Οσο αφορα την ποσοτητα της τροφης, εγω εχω βαλει μεσα πανω απο 1/2 κιλο, αυτο εξαρτατε απο το υψος του σωληνα, οσο θελει ο καθενας τον κανει. Θα σας στειλω περισσοτερες φωτο μολις γίνουν καποιες μικροαλλαγες. Τωρα για ποτιστρα, ειναι στα σχεδια και αυτη, υπάρχουν καποια τεχνικα προβληματα με το νερο, αλλα που θα παει θα λυθουν και αυτα.
Το μονο που χρειαζομαστε ολοι ειναι περισσοτερος ελευθερος χρονος.

Πολύ καλή κατασκευή. Μπράβο.
Μια σκέψη που μου ήρθε βλέποντα την ταϊστρα είναι: Μήπως θα ήταν καλύτερα το στόμιο από το όποιο θα τρώνε τα καναρίνια να έχεις μικρότερο άνοιγμα. Με αυτό το τρόπο δε θα μπορούν να σκορπίσουν εύκολα την τροφή αλλά και δε θα μπορούν να τη λερώσουν με ακαθαρσίες.

Εκείνο που έχει σημασία είναι αν την έχεις δοκιμάσει Κώστα
(αφαιρώντας λίγο - λίγο τους σπόρους απο εμπρός) στο να
κατεβάζει συνεχώς χωρίς να "κολλάει". Επείσης δεν ξέρω
όταν οι πρώτοι 1-2 πόντοι θα είναι τσόφλια, τί συμπεριφορά θα
έχουν τα πουλιά, και τί θα γίνει αν τα τσόφλια φτάσουν σε ύψος
τους 4-5 πόντους.😕Πρέπει να το βάλεις σε χρήση και να δείς
τα αποτελέσματα πριν το χρησημοποιήσεις κανονικά.

Οι σπόροι δεν κολλανε στο κατεβασμα γιατι εχω δωσει αρκετο υψος με αποτελεσμα λογω βαρους να κατεβαινουν ευκολα. Τωρα για τα τσοφλια δεν υπάρχει η δυνατοτητα να συσσωρευτουν πολλα γιατι η διαμετρος του σωληνα δεν επιτρεπει στα πουλια να τρωνε ολα μαζι και ουτε το ενα να τρωει ακριβως μεσα στην ταιστρα. Οπως δεν εχει την δυνατοτητα να καθεται επανω γιατι την τοποθετω διπλα στο καλαμακι του. Καποια προβλήματα σιγουρα θα υπάρξουν αλλα πιστευω οτι θα λυθουν στην πραξη. Πιστευω να δουλεψει καλα κατα την διαρκεια του καλοκαιριου που θα χρειαζεται να λειψω μερικες ημερες για το βασικο μου χομπι το ψαρεμα.

-Κώστα, δοκίμασέ το πριν φύγεις παιδί μου, μη πάει και σου βγεί
ξυνή η καθετούλα!😱

Υ. Γ Εχεις μήνυμα!

Μακη μου ζηλευεις λιγο την καθετουλα ή μου φαινεται; Οτι και να γινει ολα καλα θα πανε απο ολες τις απόψεις.

Φαίνεται; οτι ζηλεύω;
Εύχομαι για όλους μας να πάει καλά το καλοκαίρι και χωρίς απώλειες.

κωστα μου εδωσες μια πολυ καλη ιδεα με την κατασκευη σου,θα την δουλεψω κα ιθα σας δειξω σε λιγες μερες, να κανω κανα σχεδιο να δω πως θα μου βγει κα ισε λιγο καιρο τα αποτελεσματα, αναμενεται...

μη λετε για ψαρεμα ρε παιδια και με πονατε... Εχω κανενα χρονο να παω . Πρεπει να κανουμε καμμια ομαδα (στις "κοινωνικες ομαδες" του μαλινοις) και να διοργανωσουμε εξορμηση, μονος δεν το αποφασιζεις ευκολα. Το 2001 εμενα κοντα στα λουτρα ελενης και ημουνα καθε μερα σχεδον "λυχναρι κατακαλιου>. Για οσους γνωριζουν

Back