Πρίν ένα μήνα αγόρασα απο ένα pet shop ένα θηλυκό κίτρινο καναρίνι με εμφανή σημάδια ''ταλαιπωρημένου'' πτερώματος 'τοσο της ουράς (πηδαλιώδη), όσο και των πτερύγων (κατευθυντήρια χεριού). Σε ερώτηση μου στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, μου απάντησε ότι δεν είναι τίποτα, ότι σπάνε επειδή είναι μικρά τα κλουβιά, ή τσιμπιούνται τα πουλιά μεταξύ τους. Πρωτάρης εγώ δεν έδωσα σημασία, αφού κατά τα άλλα το πουλί δεν εμφάνιζε τίποτε άλλο το ανησυχητικό. Η προσπάθεια μου να το ζευγαρώσω πέτυχε πλήν όμως τρία απο τα γονιμοποιημένα αυγά _ένα άσπορο- αποδείχθηκε ότι περιείχαν νεκρά έμβρυα, απο λάθος δικούς μου χειρισμούς. Τώρα προσπαθώ με ''μεγαλύτερη σοβαρότητα ''να ασχοληθώ με το ζευγάρι (πορτοκαλί αρσενικό) και με την ευκαιρία της δεύτερης προσπάθειας να ζευγαρώσουν,θέλω να με βοηθήσετε να μάθω, άν η εικόνα του φτερώματος υποδηλώνει κάτι σοβαρότεροκαι πιθανόν να επηρεάζει την όλη διαδικασία εκκόλαψης, επώασης κλπ. και πώς μπορώ να το θεραπεύσω, Διάβασα ότι σχετικό βρήκα στο forum , όμως θα με βοηθούσε να διαβάσω και έμπειρίες απο τους πολλούς φίλους που συμμετέχουν στις συζητήσεις.. Χθές επισκεύθηκα το κατάστημα που αγόρασα την Θηλυκιά (Μπλέ δακτυλίδι,ΒG(Κυριλλική γραφη )08 50 COV) και διαπίστωσα με έκπληξη ότι όλα μα όλα τα πουλιά που διαθέτει έχουν παρόμοιο ταλαιπωρημένο - φτέρωμα. Επισυνάπτω και μερικές φωτογραφίες
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..