Φροντίδα Ταξίδι με παπαγάλους, Τι να κάνω?

Eugene21

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2022
Μηνύματα
80
Πόλη
Athens
Μετά τα Budgie που απέκτησα, αν θυμάστε καλά, ήρθε και ένα ζευγάρι μονκ στην παρέα μας. Τα Budgie οπότε έχει τύχει να πάμε στο εξοχικό τα παίρνω μαζί μας


Φέτος το καλοκαίρι προκύπτουν εξτρά πολύωρες μετακινήσεις και διανυκτερεύσεις εκτός εξοχικού. Οι μέρες που θα λείπουμε είναι 12
Από Πειραιά θα πάμε Κρήτη, μετά Κύθηρα και μετά Αθήνα οδικώς

Τα πουλιά μπορώ να τα αφήσω στο εξοχικό και να τους "αλλάζει" νερό κάθε μέρα η πεθερά μου ( στα δικά της πουλιά αλλάζει νερό μια φορά την εβδομάδα😭)

Το σκέφτομαι πολύ να τα αφήσω πίσω. Από την άλλη όμως σκέφτομαι και τόσες ώρες ταξίδια πως θα είναι και γι αυτά

Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου? Μια μικρή βοήθεια
 
Καλημέρα. Αν θα μπορούσα να εμπιστευτώ την πεθερά μου, ότι πράγματι θα αλλάζει το νερό τους καθημερινά και θα ελέγχει και την τροφή τους, θα τα άφηνα εκεί. Αλλιώς ίσως θα κοιτούσα να βρω άλλον φροντιστή για τις ημέρες που θα λείπω.
 
και να τους "αλλάζει" νερό κάθε μέρα η πεθερά μου ( στα δικά της πουλιά αλλάζει νερό μια φορά την εβδομάδα😭)

Θα προσπαθούσα να την πείσω διαβάζοντας της άρθρα από το φόρουμ, πόσο λάθος είναι κ πόσο σημαντικό είναι η καθημερινή αλλαγή του νερού στα πουλάκια μπας κ αλλάξει τακτική κ για τα άμοιρα καναρινάκια. Άμα δεις ή ότι δεν πείθεται ή ότι δεν πρόκειται να αλλάξει, η λύση του @ianos είναι μονόδρομος.
 
Το πρόβλημα είναι (και δεν αναφέρομαι μόνο στην πεθερά, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της ανθρωπότητας) ότι εάν έχεις επί χρόνια μια συνήθεια η οποία "δουλεύει" λες ναι, το αλλάζω, αλλά συχνά δεν το κάνεις, ενώ ισχυρίζεσαι ότι το έχεις αλλάξει και μέσα σου σκέφτεσαι διάφορα τύπου....(επί του προκείμενου) σιγά, τα δικά μου πουλιά μια χαρά είναι τόσα χρόνια, δεν έπαθαν τίποτα (κι ας έχουν πάθει, διότι εσύ το αποδίδεις αλλού), απλά το άτομο είναι παράξενο, υπερβολικό (κλπ, για να μην μπω σε λεπτομέρειες), μέχρι και ....δε φτάνει που μου φορτώνει τις υποχρεώσεις του, θα κάνω αυτά που ξέρω και πολύ του είναι....και τέτοια. Υπάρχουν άνθρωποι κι άνθρωποι βέβαια, και ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, αλλά ας πούμε όταν το παιδί μου ήταν μωρό η μητέρα μου που το κρατούσε ήταν κανονικό στρατιωτάκι και όποια αλλαγή ήθελε να κάνει τη συζητούσαμε, ενώ ας πούμε άλλες γιαγιάδες έκαναν τα δικά τους στην κυριολεξία και δεν το παραδέχονταν...έχω άπειρα παραδείγματα νηπίων που αποκαλύπτουν τα απίστευτα, τύπου με τον παππού βλέπω τηλεόραση συνέχεια, η γιαγιά μου δίνει 1 σοκολάτα και ένα παγωτό την ημέρα, ενώ οι μεγάλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, ακόμα και φίλοι μου γονείς έχουν ιδίοις όμμασι διαπιστώσει απερίγραπτες "ανακολουθίες" .
 
@ianos ναι Γιάννη, ούτε εγώ δίνω πολλές πιθανότητες αλλαγής μιας συνήθειας, αλλά καμμιά φορά, εξαρτάται κ από τον χαρακτήρα του ανθρώπου κ την ηλικία του, και μπορεί η γυναίκα να είναι δεκτική κ πρόθυμη να εφαρμόσει κάτι διαφορετικό (κ ίσως πιο "κουραστικό" για κείνη). Περισσότερο ποντάρω στο εάν τα αγαπάει (τους μιλάει, ασχολείται) κ όχι μόνο τα φροντίζει τα καναρινάκια.
 
.... Περισσότερο ποντάρω στο εάν τα αγαπάει (τους μιλάει, ασχολείται) κ όχι μόνο τα φροντίζει τα καναρινάκια.
Οι "περιπτώσεις" που αλλάζουν μία φορά την εβδομάδα νερό, "αγαπούν" αλλά δεν ασχολούνται ούτε τους μιλούν!
Αυτού του είδους η λογική (που αναφέρεις Μαίρη μου) σε κάνει να σκέφτεσαι κάθε πότε πίνεις νερό ο ίδιος, αν το ποτήρι σου είναι καθαρό και το νερό φρέσκο, ούτε καν μερικών ωρών ας πούμε....Οπότε πράττεις αναλόγως!
 
Back
Top