Γενικά Ταξίδι πουλιών με την Aegean

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Myra

PB Known Member
Εγγραφή
9 Φεβ 2015
Μηνύματα
6.101
Πόλη
Σαντορίνη
Σημερα βρεθηκα σε επικοινωνια με την αεροπορικη εταιρεια Aegean airlines για να ζητησω πληροφοριες προκειμενου να ταξιδεψω με τα πουλια μου.
Θα μιλησω συγκεκριμενα για παροτλετ (φανταζομαι καποια στοιχεια ειναι γενικα για πουλια, απλα τα μεγεθη θα διαφερουν) και σας παραθετω τις πληροφοριες που μου δοθηκαν.

-Τα πουλια δεν ταξιδευουν ποτε στην καμπινα του αεροσκαφους, μονο στο χωρο των αποσκευων, προς αποφυγη αλλεργιων και δαγκωματων. Οποτε οσο και να παρακαλεσουμε και ο,τι μεγεθος και να εχουν, πανε παντα cargo.
-Καθε ενα πουλι ξεχωριστα πρεπει να συνοδευεται απο τα πιστοποιητικα χαρτια του, οτι ειναι δηλαδη απαλλαγμενο απο καθε μολυσματικη ασθενεια. Δηλαδη για καθε ενα πρεπει να εχετε μαζι σας το χαρτι του κτηνιατρου που εκανε τις απαραιτητες εξετασεις. Ιδιαιτερα προσεκτικοι ειναι ειδικα σε παπαγαλους, γιατι ειναι οι #1 φορεις ασθενειων, και τα μετρα ειναι πολυ αυστηρα.
-Το κλουβι μεταφορας πρεπει προφανως να το παμε εμεις.
-Το κλουβι χρεωνεται 40 ευρω, και εχει μεγιστη χωρητικοτητα 10 πουλιων. Αυτο φυσικα ποικιλλει αναλογα με το μεγεθος. Για παροτλετ που ρωτησα μου ειπαν 10, αντιστοιχα θα πρεπει να ειναι για καναρινια και αλλα ωδικα και μικρα πτηνα. Προφανως δεν ισχυει αν θελετε να μεταφερετε παπαγαλους μακαω, εκει δεν προκειται να ειναι 10 αλλα δεν μου ειπαν τον ακριβη αριθμο.
-Το κλουβι εχει συγκεκριμενες προδιαγραφες, δεν μπορουμε να μεταφερουμε τα πουλια μας με οποιοδηποτε κλουβι. Πρεπει να ειναι ξυλινο, να εχει υποχρεωτικα ξυλινη πατηθρα που να προσομοιαζει το φυσικο τους χωρο, και σκευη νερου και τροφης.
-Το κλουβι δεν πρεπει να εχει διαρροες.

Ζητησα να μου στειλουν το αρχειο με τις προδιαγραφες των κλουβιων, και ευτυχως εχει απο καναρινια και finches, μεχρι macaw. Δυστυχως ειναι στα αγγλικα, αλλα οποιος ενδιαφερεται βγαζει ευκολα ακρη. Σας το επισυναπτω.
Ελπιζω να βοηθηθειτε.

* αν υπαρχει καποιο προβλημα με το αρχειο, πειτε μου.
 

Συνημμένα

  • birds.pdf
    birds.pdf
    559,9 KB · Προβολές: 153
ευχαριστούμε Μιράντα για τις πληροφορίες, πολύ χρήσιμες για εμάς τους κατόχους πτηνών
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Στον χώρο των αποσκευών έχει κάποια θέματα με την αποσυμπίεση. Διευκρίνισέ το όταν ξαναμιλήσεις μαζί τους.
Πάντως πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
 
Εγώ προσωπικά τον ιουλιο που επέστρεψα Ελλάδα αντιμετώπισα τεράστιο πρόβλημα για να έρθω αεροπορικός, οπότε η επιλογή μου τελικά ήταν οδικώς και καράβι. Το σημείο που βάζουν τα κατοικίδια στο αεροπλάνο είναι κοινός για όλα τα ζώα, σε κλουβιά μεν αλλά κοινός. Έκτος απο κάποια ασθένεια φαντάζεστε πχ το παπαγαλάκι δίπλα σε ενα ντοπερμαν😱; Καρδιά αμέσως το πουλάκι. Και στο καράβι όμως μου ζήτησαν βεβαίωση υγείας,(για κοκατιλ δεν χρειάστηκε άλλο χαρτί οπως για παράδειγμα στους μεγαλους παπαγάλους επιβάλετε το χαρτί εκτροφεα κτλ). Κάναμε λοιπόν εξετάσεις μας έδωσαν ενα χαρτί που λεει οτι το πουλί είναι υγειες, να σημειώσω (αν θυμαμαι καλά) εχει ισχυει για 3 μηνες η για 2 η βεβαίωση αυτη.
Μην σας κουράζω τελικά στο καράβι και δεν διάβασαν το χαρτί αλλά είχα και τον Γιακουμη μαζί στην καμπίνα και οχι στις κλούβες για κατοικίδια που εχουν έξω 😉.
Δεν εχω τις εξετάσεις αλλά εχω την βεβαίωση θα την ανεβάσω αργότερα.
 
Εγώ δε θα έβαζα ποτέ το καναρίνι μου ή τον παπαγάλο μου στο cargo. Δεν είναι αυτές συνθήκες ούτε για ένα πουλί ούτε για ένα σκυλί θεωρώ. Και στην τελική δεν μπορώ να καταλάβω τι θα τους ενοχλούσε ένα μικρό κλουβί μεταφοράς στην καμπίνα μαζί μας; Αφού έχει κάνει εξετάσεις είναι υγιής και αφού είναι σε κλουβί μεταφοράς δεν υπάρχει περίπτωση να δαγκώσει... Δεν μπορώ να καταλάβω.. Όπως και να χει σ ευχαριστούμε Μύρα για την ενημέρωση! Σκέφτεσαι να μεταφέρεις τα μικρά με αεροπλάνο; Που θα πάτε; :D
 
Το είχα κοιτάξει κι εγώ για την aegean και μου είχε φανεί εξωφρενικό να βάλω ένα πουλί μαζί με τις αποσκευές. όμως ενδεχομένως αυτό να μην ισχύει για όλες τις αεροπορικές εταιρείες. κι αυτό το λέω διότι, πρόπερυσι, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μετά τον έλεγχο των καρτών επιβίβασης, είδα μια κοπέλα με ένα κλουβί στο οποίο είχε μέσα ένα παπαγαλάκι bungie, τη ρώτησα λοιπόν με ποια εταιρεία ταξίδευε και μου είπε με την Turkish και ότι το πουλί θα το έχει στην αγκαλιά της.
 
t%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BB_%CE%B4%CF%81.jpg

Αυτη είναι η βεβαίωση υγείας που μου έδωσαν εμένα + τις εξετάσεις που δεν τις έχω .
 
πολύ ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμο το αρχείο που μας δείχνεις. Ευχαριστούμε
 
  • Like
Αντιδράσεις: ermis1
Εγω αναγκαστικα πηρα να ρωτησω πληροφοριες διοτι πρεπει να επιστρεψω Σαντορινη την επομενη εβδομαδα και με επικειμενη απεργια και την ημερομηνια που φευγω στα πλοια, οφειλα να γνωριζω τι θα γινει με τα πουλια. Γιατι καλα το αμαξι με την κλουβα να ταξιδεψει ασυνοδευτο, αλλα πώς θα μετεφερα τα πουλια;
Ουτε εμενα μου φαινεται σωστο ως μεταφορα cargo, διοτι τα πουλια δεν ειναι σαν τα σκυλια. Ουτε σε αποσυμπιεσεις πρεπει να υποβαλλονται ουτε σε αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας. Οο ελεγχομενος και να ειναι ο χωρος που τα φυλλασουν, σιγουρα θα εχει πτωση θερμοκρασιας.
 
Δεν ξέρω ποσο μπορεί να επηρεάζουν οι θερμοκρασίες, αποσυμπίεση κτλ , όταν όμως μου έστελναν με
cargo λουλούδια στο εξωτερικό πάνω απο τα μισά έφταναν μετά από τρεις ώρες μαυρισμένα, μέσα σε 3 ωρες πτήσεις μαύριζαν. Σίγουρα οι συνθήκες επηρεάζουν αλλά σε τι βαθμό και τι οργανισμούς δεν ξέρουμε.
 
Κοιτα αν σκεφτεις οτι απαγορευονται στις πτησεις τα βραχυρυγχα σκυλια (αν το λεω σωστα, αυτα με την πλακουτσωτη μουρη) λογω προβληματων στην αναπνοη τους, φανταζομαι δεν ειναι και το καλυτερο δυνατον και για τα πουλια που ειναι πολυ πιο ευαισθητα.
 
Όποιος και όταν έχει χρόνο, πρέπει να ψάξει τι γίνεται με τις άλλες αεροπορικές εταιρίες. Αν έχουν άλλη πρακτική μπορεί να πιεστεί και η Aegean που ανήκει και στον όμιλο star alliance.
 
Και στην τελική δεν μπορώ να καταλάβω τι θα τους ενοχλούσε ένα μικρό κλουβί μεταφοράς στην καμπίνα μαζί μας; Αφού έχει κάνει εξετάσεις είναι υγιής και αφού είναι σε κλουβί μεταφοράς δεν υπάρχει περίπτωση να δαγκώσει... Δεν μπορώ να καταλάβω..
Αλικη υπαρχουν και κομπλεξικοι και αλλεργικοι. Μου ετυχε εμενα ενα περιστατικο με λεωφορειο του κτελ. Οχι κατι τρομερο απλα μια κυρια της φανηκε πολυ περιεργο που μετεφερα πουλια σε ενα μικρο κλουβακι και μου ζητησε να παω πισω πισω γιατι ειχε ''αλλεργια''

Όποιος και όταν έχει χρόνο, πρέπει να ψάξει τι γίνεται με τις άλλες αεροπορικές εταιρίες. Αν έχουν άλλη πρακτική μπορεί να πιεστεί και η Aegean που ανήκει και στον όμιλο star alliance.
Συνηθως ολα αυτα ειναι κοινα για τις περισσοτερες εταιριες. Κανονες ασφαλειας και λοιπα. Οπως και οι τιμες. Πχ σχεδον σε ολες τις εταιριες η βαλιτσα χρεωνεται 50 ευρω νομιζω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ermis1
Με ιδιωτικα αεροπλανα πετας εσυ καλε; 20 ευρω νομιζω ειναι, εκτος αν πας με προστιμο. Ή με τη ryanair.
Κι η Ryanair καπου τοσο ειναι. Εν παση περιπτωση. Θελω να πω οτι οι κανονες πανω κατω το ιδιο ειναι.
 
Όντως εταιρία με εταιρία αλλάζει. Πχ η Airgean κλείνει εισιτήριο για σκύλους, έμενα μου είχε ζητήσει 150ε.
Αλλα δεν ειχε cargo και πέταγες με το αεροπλάνο της Luthansa που είναι στον ιδιο όμιλο.
Ρώτησα για την ιδια πτήση να κλείσω με τη Luftansa και η διαφορά ήταν τεράστια 350ε.
Για την ίδια μέρα την ίδια πτήση. Οπότε είναι θέμα εταιριών
 
Back
Top